Тревожни разстройства - паническо разстройство, генерализирана тревожност, фобии

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с психология, психиатрия и сексология, да споделяте мнения и да получите съвет.

Re: Стресът намалява имунната система

Мнениеот sunnyr » 29 Апр 2013, 13:36

За съжаление все още малко хора осъзнават, че стреса е основната причина за всякакви заболявания. Важно е да се справяме с напрежението навреме, преди имунната ни система и психиката ни да са се срутили. :!:
sunnyr

Re: Стресът намалява имунната система

Мнениеот spring » 26 Юли 2013, 11:13

Хроничният стрес е мощен рисков фактор за сърдечни заболявания, високото кръвно, наднормен холестерол и др. Не се ядосвайте на дреболии!
spring

паник атаки - можете ли да ми препоръчате нещо?

Мнениеот asq.sokolova » 06 Ное 2016, 22:34

Здравейте. На 28 години съм. От две години имам панически атаки. Тръгнах по лекари,пих антидепресанти,но вместо да се оправям от антидепресантите,ставах по зле. Почнах да мразя себе си и околния свят,нямах желание за нищо. Махнах ги сама. Бихте ли ми препоръчали нещо за спиране на паник атаките,нервното напрежение и за спокоен сън?Нещо което наистина да действа. И според вас човек в мойто положение,може ли на пълно да се излекува ?
asq.sokolova

Re: паник атаки - можете ли да ми препоръчате нещо?

Мнениеот Кая » 07 Ное 2016, 12:43

Добре сте направили, оставяйки антидепресантите, но все пак трябва да помогнете на тялото си, което е тревожно. От личен опит, мога да ви препоръчам, таблетки жълт кантарион (когато аз ги вьимах бяха някакви немски, сега може да има от повече производители), това все пак беше преди 7години. Взимайте ги поне 3 месеца. Ако нещата не са много задълбочени, едновременно взимайте валериан, не като капки, а на таблетки на Панацея, поне по 4, три пъти на ден. Няма да ви приспива, нито замайва. Ако дозата ви се струва голяма, взимайте по 3. Аз пиех таблетки купени извън България, там дозите на таблетка са от 200 до 400 милиграма. Ако обаче атаките са много силни, тревожността е непрекъсната и ви създава проблеми при ежедневните занимания, то може да се прибегне до Дианксид/ минимум 1 на ден или максимум 2на ден. Той не е антидепресант, но на всеки организъм действа различно. Можете да пробвате. И четете, четете книги, излизайте с приятели, дори да нямате желание, водете нормален живот (взимайки си билките), защото вие не сте болна! Тялото, мозъка, съзнанието са претоварени-емоционално, помогнете му и всичко ще бъде наред! Разхождайте се сред природата, правете нещата които обичате, само избягвайки силни шумове, недоспиване....всичко което може да ви натовари още повече.
И не гледайте новини, не мислете лоши неща, ще се оправите напълно и за постоянно.
Само имайте предвид, в началото атаките ще изчезнат, после след време може да се появи една, през време пак, докато си отидат напълно. Нещо като затихващия ефект след земетресения, с вторични трусове. Но накрая ще се оправите напълно!
Желая ви здраве и вдъхновение! Живота е по прекрасен от колкото изглежда!
Калина
Кая

Нерви... нерви - проблеми със здравето, свързани с напрежението

Мнениеот Niki92 » 31 Окт 2018, 06:27

Здравейте мили хора момче съм на 26 години... Имам проблем и дори не знам какъв е ще ви разкажа на кратко толкова много се изнервих че вече организма ми не издържаше вече за най малкото да се изнервя и край... Случват ми се няколко неща когато се ядосвам когато се развалнувам когато говора с някой непознат човек когато гледам мн телевизия или играя на игри разни много да се задържам нещо ми става лошо... Тежест на сърцето задух вдигам кръвно.. И това се усеща носът ми като се запуши и се почва... Ходех на всякъде сърцето ми е добре всичко.. Нормално ли е това да ми става от всичко както казах... Развалнуване много говорене стрес напрежение и се получава на пристъпи даже когато съм. Шастлив пак ме е хващало... понякога аз неща да мисля то просто мозъка не мога да го контролирам сега почнах да пия дианксит оше не усещам кой знае каква разлика .... Мн ви благодаря предварително
Niki92

Re: Нерви... нерви - проблеми със здравето, свързани с напрежението

Мнениеот Стоян.Кишишев » 31 Окт 2018, 16:21

ЗдравеЙ момче! Текста по-долу не е мой, но ти го препечатах от един друг форум:
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board= ... t=all&vc=1

"Неврологът ти явно е слабоумен, защото ти е предписал Деанксит за вечерта. Той съдържа две активни съставки - Мелитрацен и Флупентиксол. Първото е трицикличен антидепресант, а второто - невролептик. Това лекарство предизвиква ускорен пулс и безсъние, поради което, логично се пие само сутрин. Може да бъде заменен с Неолексан, който също е слаб антидепресант, но за разлика от Деанксит действа успокояващо, вместо възбуждащо".
Искрено искам да ти помогна, затова ще те посъветвам влез във цитирания по-горе форум и прочети за успокоителните и транквилантите, никак ама никак не са безвредни.
Пиша ти защото от няколко дни се боря с получена зависимост от деанксит на мой много близък човек!Казвам ти изпаднеш ли в зависимост ставаш като наркоман-ако не вземеш хапче -треперене, сърцебиене оловни крака пълен капут си, ако го вземеш главоболие и безсъние.Отначало ще ти е добре -отпуснат си спокоен си , но след 3-4-6 месеца ще съжаляваш.
Посети посочения адрес и се посъветвай с джипито си.Попитай го за:
Сънотворни и транквиланти, към които не се развива зависимост:
- Дифенхидрамин (търг. назв. Калмабен)
- Прометазин (Антиалерзин)
- Мелатонин
- 5-хидрокситриптофан (Неолексан)
- L-theanine (L-theanin)
- Валидол
От сърце ти желая по скоро да се отървеш от това нервно изтощение в което си изпаднал, и ще ти кажа още нещо:
Промени начина си на живот, толкова си млад (аз съм на 73) ,потърси други пътища в живота, друга професия, други занимания, друго място(град ,село) на жителство и т.н.
Стоян.Кишишев

Re: Нерви... нерви - проблеми със здравето, свързани с напрежението

Мнениеот Niki92 » 31 Окт 2018, 16:29

Благодаря ти човече ще взема това което ми каза и ще го пробвам него.. От дианксита все още не съм като надрусан не ми става нищо но ще пия това което ми каза ако има нещо пак ще пиша дано се излекувам че някой път не се трая благодаря ти!
Niki92

Получавам паник атаки от известно време и не знам какво да правя

Мнениеот Moni_265 » 12 Ное 2018, 15:29

Толкова пъти съм гледала по телевизията как еди кой си получава чести паник атаки. Когато обаче се случи на мен нещата изглеждат страшни и направо непреодолими. Срамувам се да говоря за това с близките си, да не ме помислят за луда. От друга страна в такива моменти имам нужда от помощ, защото ме е страх. И тъй като живея в малък град, направо не мога да си представя да споделя, без после да ме разнасят че съм откачила. Мога ли да си купя без рецепта някакво лекарство или посещението при лекар е неизбежно? Срамувам се да не загубя приятелите си, както и от това как после ще се разхождам по улиците с вдигната глава.
Аватар
Moni_265

Re: Получавам паник атаки от известно време и не знам какво да правя

Мнениеот rabotnata pchela » 12 Ное 2018, 17:42

Ходи на психолог, той ще ти помогне с различни техники, които да те научат как да се справиш в тези ситуации. И най-важното е да преодолееш страха, че реално нищо няма да ти се случи в този момент.
Аватар
rabotnata pchela

Re: Получавам паник атаки от известно време и не знам какво да правя

Мнениеот Dalia » 12 Ное 2018, 18:07

Тия атаки са много лошо нещо. аз имам приятел много близък , който страда от такова нещо. С дни не иска да излиза от къщи, но семейството му много му помага в такива моменти и лекарствата естествено. Според мен, ако не се взелмат адекватни мерки с времето се задълбочава този проблем. Колкото и да ви е неприятно трябва да се посъветвате със специалист и да потърсите опора в най-близките си.
Dalia

ПредишнаСледваща

Назад към Психология, психиатрия и сексология