Тук ще откриете популярни въпроси и отговори за различни туморни и онкологични образувания.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Туморни заболявания на млечна жлеза - онлайн консултация

17 Авг 2017, 00:41

Много благодаря за бързия отговор. Бихте ли посъветвали лечение от тук нататък и има ли нужда от такова или редовен преглед през 6 мес е достатъчен да овладея ситуацията. Благодаря предварително.

23 Авг 2017, 21:47

Mimito103 написа:Много благодаря за бързия отговор. Бихте ли посъветвали лечение от тук нататък и има ли нужда от такова или редовен преглед през 6 мес е достатъчен да овладея ситуацията. Благодаря предварително.

Здравейте!
Лечение не е необходимо, няма болест. Става въпрос за структура на гърдата. Контролни прегледи един път годишно е достаъчно.

07 Сеп 2017, 18:39

Здравейте, днес ми правиха изследвания, но така и не ми става ясно има ли проблем и нужда от лечение. Фиброгландуларен паренхим тип 1 двустранно.единични лимфни възли в аксиомата. Без патологични промени.Заключение: липоматозна структора на паренхима BI-RADS1. Моля, за съдействие

13 Сеп 2017, 14:57

Здравейте, преди 5 години ме оперираха от рак на гърдата, премахната е и веднага съм изчистена и долу ! На хормонална терапия съм от тогава ! Днес бях на скенер и уж ми казаха , че всичко е наред ,но в епикризата пише , че е открито ХЕМАНГИОМ в тяло на TH 8 ! Можете ли да ми кажете нещо повече и дали е притеснително това !

14 Сеп 2017, 19:20

Lady74 написа:Здравейте, днес ми правиха изследвания, но така и не ми става ясно има ли проблем и нужда от лечение. Фиброгландуларен паренхим тип 1 двустранно.единични лимфни възли в аксиомата. Без патологични промени.Заключение: липоматозна структора на паренхима BI-RADS1. Моля, за съдействие

Здравейте! Няма болест. Цитира се структура на гърдата. Няма патология!

14 Сеп 2017, 19:23

tsvetanka написа:Здравейте, преди 5 години ме оперираха от рак на гърдата, премахната е и веднага съм изчистена и долу ! На хормонална терапия съм от тогава ! Днес бях на скенер и уж ми казаха , че всичко е наред ,но в епикризата пише , че е открито ХЕМАНГИОМ в тяло на TH 8 ! Можете ли да ми кажете нещо повече и дали е притеснително това !

Здравейте! Ако има хемангиом, значи наистина няма метастази.Нищо повечв не мога да кажа на база предоставената ми информация

02 Окт 2017, 14:46

Здравейте! Майка ми получи силни болки в тазобедрените стави като страничен ефект от химиотерапията. Днес е 21-я ден и трябваше да отиде на последната вливка,но не може да ходи. Колко време може да закъснее между 2 химиотерапии и как можем да облекчим тези болки? Благодаря!

02 Окт 2017, 16:43

remarek написа:Здравейте! Майка ми получи силни болки в тазобедрените стави като страничен ефект от химиотерапията. Днес е 21-я ден и трябваше да отиде на последната вливка,но не може да ходи. Колко време може да закъснее между 2 химиотерапии и как можем да облекчим тези болки? Благодаря!

Здравейте! Първо трябва да се разбере от какво естество е болката в тазобедрените стави. Дали не е свързано с метастази в костите?Необходими са изследвания. Ако проблемите са от дегенеративен характер, лечението започва с нестероидни противовъзпалителни средства. Обърнете се към лекуващият химиотерапевт, той най-точно ще ви посъветва как да постъпите.

03 Окт 2017, 15:54

Dr Rumen Tulev написа:
remarek написа:Здравейте! Майка ми получи силни болки в тазобедрените стави като страничен ефект от химиотерапията. Днес е 21-я ден и трябваше да отиде на последната вливка,но не може да ходи. Колко време може да закъснее между 2 химиотерапии и как можем да облекчим тези болки? Благодаря!

Здравейте! Първо трябва да се разбере от какво естество е болката в тазобедрените стави. Дали не е свързано с метастази в костите?Необходими са изследвания. Ако проблемите са от дегенеративен характер, лечението започва с нестероидни противовъзпалителни средства. Обърнете се към лекуващият химиотерапевт, той най-точно ще ви посъветва как да постъпите.

Благодаря за отговора! В началото на годината ходихме на сцинтиграфия и там всичко беше наред.Мисля,че в заключението пишеше,че промените са дегенеративни от възрастта. След това ходихме на ПЕТ скенер и там откриха разсейки и започнахме лечение. Правили сме вече много курсове химиотерапия за последните 2-3 години,но за пръв път се появява болка в ставите.

08 Окт 2017, 00:44

Здравейте! На 21г.съм и вече над 2 години следя бучка на гърдата. За първи път ми я измериха преди 5 месеца при което ми откриха втора. Получавам различни мнения и различни съвети (ходих при няколко специалиста) Казват, че първата бучка е фиброаденом, а втората не могат да я определят. Трябвало да се следя на 6месеца и за двете или другото мнение катекорично да махна фиброаденома. Въпросът ми е като жена, която не е раждала голям ли е рискът след време да ми създаде проблеми? При бременност и кърмене как се отразяват тези бучки защото пак получавам различни мнения? По добре ли е да премахна фиброаденома и как да се предпазвам от подобни образувания? Благодаря ви предварително!
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 25