Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Ухапване насекоми, въшки, краста консултация с кожен лекар

19 Юни 2017, 17:33

desipro86 написа:Здравейте,пиша Ви ,защото имам оплаквания-като ситни червени и кафяви пъпки сърбящи около ареолите,по краката,ръцете,дупето ,през деня и вечерта,появяват се нови придружени с щипещо усещане,открих много малко черно насекомо върху ръката си ,което ме ухапа.

Ходих,при 2 дерматоложки-съответно с различни 2 диагнози -краста и алергична реакция-дерматит.

Не мога да използвам ,акарол имам рана от изгаряне по крака.

Моля,посъветвайте ме ,как да процедирам в случая.

Здравейте!

Извинявам се за закъснелия отговор! Надявам се, че оплакванията са преминали! Ако нещо ви притеснява може да приложите снимки!

С уважение,
д-р Тодева

20 Авг 2017, 10:46

Здравейте,

до колко време след ухапване от кърлеж може да се проявят признаци за лаймска болест? За третия стадий питам. Според материалите може да бъде години. Колко години?

И още един въпрос. Може ли депо-медрол 1ml да се прилага при остра алергична реакция при ухапване на оса/стършел?

23 Авг 2017, 15:30

justAsking написа:Здравейте,

до колко време след ухапване от кърлеж може да се проявят признаци за лаймска болест? За третия стадий питам. Според материалите може да бъде години. Колко години?

И още един въпрос. Може ли депо-медрол 1ml да се прилага при остра алергична реакция при ухапване на оса/стършел?

Здравейте!

За съжаление не мога да отговоря конкретно на тези въпроси, без да съм запозната в детайли с проблема!

С уважение,
д-р Тодева

24 Авг 2017, 11:23

Dr Violina Todeva написа:

Здравейте!

За съжаление не мога да отговоря конкретно на тези въпроси, без да съм запозната в детайли с проблема!

С уважение,
д-р Тодева

Здравейте,

преди около 30 години след завръщане от лагер в гората си открих два кърлежа, които отстраних собственоръчно. Като дете въобще не ми е минала мисълта да ги разглеждам и нося за изследване. След като никакви признаци не си появиха по местата на ухапване инцидентът е забравен. Наскоро разбрах, признаците могат да се проявят след години. Затова питам колко години? Необходимо ли е да се прави тест?

Относно депо-медрол 1ml. Въпросът ми е, ако се намирам извън населено място (гора), където не може да пристигне бързо спешна помощ, и се случи остра алергична реакция след ужилване от оса/стършел може ли да се приложи депо-медрол?

С уважение,
justAsking

24 Авг 2017, 15:45

justAsking написа:
Dr Violina Todeva написа:

Здравейте!

С уважение,
д-р Тодева

Здравейте,

преди около 30 години след завръщане от лагер в гората си открих два кърлежа, които отстраних собственоръчно. Като дете въобще не ми е минала мисълта да ги разглеждам и нося за изследване. След като никакви признаци не си появиха по местата на ухапване инцидентът е забравен. Наскоро разбрах, признаците могат да се проявят след години. Затова питам колко години? Необходимо ли е да се прави тест?

Относно депо-медрол 1ml. Въпросът ми е, ако се намирам извън населено място (гора), където не може да пристигне бързо спешна помощ, и се случи остра алергична реакция след ужилване от оса/стършел може ли да се приложи депо-медрол?

С уважение,
justAsking

Здравейте!

Ако имате съмнения за лаймска болест най-добре ще е да се направят тестове и да не разчитате на симптоми! Относно втория въпрос, ако се касае за алергична реакция, да по-добре е да се постави метилпреднизолон!

С уважение,
д-р Тодева

Помощ!!! Неприятно КРАСТА.......

14 Фев 2018, 13:29

Здравейте!!!
Работех в дом за деца и една от девойките имаше краста , мазахме се превантивно всички , но явно съм лепнала този ужас от ежедневните контакти с децата. Дълго време не разбрах какво се случва с мен но накрая дерматолжоката..... :oops: ужас.... и го лепнах на партньора ми ужасно е ..... Лекуваме се, но въпросът ми е друг.
Мога ли да напръскам дома, мебели и т.н... с Циперметрин(перметрин който е позабранен за хора) Просто се начетох че тези акари са много податливи на тези препарати, искам да съм сигурна че ще се обезпаразитим както трябва, а и положението е че курсът на лечение с/у краста е 1 месец общо 9 намазвания с по 4 дни почивки м/у тях, и ще е нужно според мен няколко напръсквания. Срам но питам, никога не съм предполагала че ще се случи нещо от този род през живота ми. И още нещо имам домашни любимци , има ли риск за тях от заболяване ? Ясно за препарата че е доста токсичен от това ще се погрижа да ги предпазя, но да не плъзнат и по тях (акарите) ?

Re: Помощ!!! Неприятно КРАСТА.......

14 Фев 2018, 15:57

никита1234 написа:Здравейте!!!
Работех в дом за деца и една от девойките имаше краста , мазахме се превантивно всички , но явно съм лепнала този ужас от ежедневните контакти с децата. Дълго време не разбрах какво се случва с мен но накрая дерматолжоката..... :oops: ужас.... и го лепнах на партньора ми ужасно е ..... Лекуваме се, но въпросът ми е друг.
Мога ли да напръскам дома, мебели и т.н... с Циперметрин(перметрин който е позабранен за хора) Просто се начетох че тези акари са много податливи на тези препарати, искам да съм сигурна че ще се обезпаразитим както трябва, а и положението е че курсът на лечение с/у краста е 1 месец общо 9 намазвания с по 4 дни почивки м/у тях, и ще е нужно според мен няколко напръсквания. Срам но питам, никога не съм предполагала че ще се случи нещо от този род през живота ми. И още нещо имам домашни любимци , има ли риск за тях от заболяване ? Ясно за препарата че е доста токсичен от това ще се погрижа да ги предпазя, но да не плъзнат и по тях (акарите) ?

Здравейте,
няма нищо срамно в питането Ви. Сега има много хубави препарати и то не малко, които се предлагат срещу дезинфекция не само на дома, но и на домашните любимци. Във ветеринарната аптека/клиника ще Ви покажат алтернативите, сред които да изберете. Относно заразяването на любимците - обикновено по-често се наблюдава обратната зараза, а именно - хората се заразяват от домашния любимец. Това заразяване може да настъпи при спад на имунната бариера на организма, било то на Вас или на домашния любимец.

14 Фев 2018, 16:01

Dr Denica Ruseva написа:
никита1234 написа:Здравейте!!!

Здравейте,
няма нищо срамно в питането Ви. Сега има много хубави препарати и то не малко, които се предлагат срещу дезинфекция не само на дома, но и на домашните любимци. Във ветеринарната аптека/клиника ще Ви покажат алтернативите, сред които да изберете. Относно заразяването на любимците - обикновено по-често се наблюдава обратната зараза, а именно - хората се заразяват от домашния любимец. Това заразяване може да настъпи при спад на имунната бариера на организма, било то на Вас или на домашния любимец.

Благодаря много за вашият отговор !!! Хубав и успешен ден и седмица.

15 Фев 2018, 20:58

Здравейте ще ви разкажа опита на моята приятелка.тя се зарази със краста но лекарят в бургас не и повярва и каза че това не е краста.започна да се лекува сама с някакво лекарство от аптеката.намазаха се всички в къщи но тя не можа да изтърпи 24 часа и се изкъпала и крастата остана само на нея.потърсете лечение със сяра.тя така се оправи.

16 Фев 2018, 13:48

Димитрина.Хаджиева написа:Здравейте ще ви разкажа опита на моята приятелка.тя се зарази със краста но лекарят в бургас не и повярва и каза че това не е краста.започна да се лекува сама с някакво лекарство от аптеката.намазаха се всички в къщи но тя не можа да изтърпи 24 часа и се изкъпала и крастата остана само на нея.потърсете лечение със сяра.тя така се оправи.

Днес е 4-ти ден мазане с Акарол(без къпане), не питайте как се издържа( колосали сме се всичките :lol: ) и ставам все по скептична към него , накрая наистина ще предприемем мазане с мас и сяра 30%.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8