от Nehoty » 01 Фев 2018, 13:30
Здравейте д-р Тодева, много съм притеснена и Ви пиша във връзка със странно зацапване след месечния ми цикъл, който беше от 21.01 до около 27.01. След което започнах да забелязвам понякога леко бледо розово кафеникаво зацапване, съпроводено с малки съсиречета, наподобяващи мънички червейчета, понякога и като пишкам забелязвам по едно такова. Усещам лек дискомфорт в единия яйчник от дясно. Мога да го определя като тъпа болка но лека. Преди около 2 месеца ходих на гинеколог и там ми откриха гъбичката Кандида и ми назначиха лечение сняколко вида глобули и флукорик. Но след лечението, гинеколожката беше отпуска и аз правих секс с моя приятел без презерватив, като той не се беше лекувал. Също да спомена че преди около 3 години друга гинеколожка ми каза че имам поликистозни яйчници и пих Диане 35 в продължение на 2 години. След последния ми преглед, гинеколожката ми каза че не вижда да са ми увеличени яйчниците и ми пусна 3 хормона за изследване. Изследванията ми бяха в нормата като само LH ми беше 12,47. Когато си пуснах хормоните бяха минали само 1 2 седмици, от както бях спряла Диане 35. И сега не знам дали чак сега тялото ми реагира на спирането на контрацептивите и какъв е проблема. Дали е следствие на повторна зараза с Кандида или някаква киста на яйчника? Много съм притеснена тъй като за пръв път ми се случва да имам такова зацапване и то с някаква слуз с розово кафяв цвят но разкъсани и малки. Не ми прави цитонамазка, защото каза че ще даде отклонение заради гъбичките. А преди време когато ходих и ми казаха за поликистозните яйчници, цитонамзката ми показа че имам и ЧПВ но до колкото помня не беше в рискова група. Моля за отговор, докато отида на преглед, защото ме хваща паника и съм супер притеснена, да не е рак или нещо злокачествено.