Бяло (вагинално) течение - често задавани въпроси, лечение, препоръки

Тук можете да зададете въпроси по акушерство и гинекология и да споделите мнения за Вашия проблем.

Има ли значение с какво се храним, когато имаме бяло течение?

Мнениеот MGB » 17 Дек 2014, 14:35

Преди два дни ми поставиха диагноза вагинит, изписаха ми разните лекарства и ме пратиха да си ходя...

Вече втори ден се чудя дали да купувам тези неща или мога да се преборя с бялото течение сама, като само внимавам как се храня.
Чувала съм, че има вариант бялото течение да се появи заради твърде киселата среда, но ако започна да се храня по-алкално, дали тялото ми ще успее да се самоизлекува? :roll:

Работата е там, че имам приятелки, които имат бяло течение и въпреки това не посещават лекар и след време то изчезва. :idea: Но ако направя всичко възможно, за да изчезне по-бързо, дали ще се окаже правилното решение? :roll:
От другаде пък съм чувала, че бялото течение се провокира понякога от тях,
shut.jpg
shut.jpg (32.66 KiB) Прегледано 773 пъти
имам предвид прашките, дали това е само мит?

Дайте ми съвет за самолекуване при бяло течение, дали е добра идеята да опитам само с промяна в храненето, дали ще има значение? :roll:
MGB

Re: Има ли значение с какво се храним, когато имаме бяло течение?

Мнениеот belleville » 17 Дек 2014, 14:44

Не мисля, че е много добра идея да се оставяш на съдбата така... лекар ми е казвал, че заради такива нелекувани или донеизлекувани течения понякога се образува раничка на шийката на матката, което после ще ти коства други и по-големи неприятности 100 на 100 :idea:
belleville

Re: Има ли значение с какво се храним, когато имаме бяло течение?

Мнениеот Andrey » 17 Дек 2014, 14:56

Ако е сериозно положението трябва да се обърне към лекар задължително! :shock:
Аватар
Andrey

Re: Вагинално течение - онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот yoanna9449 » 13 Яну 2015, 19:58

Здравейте,от много време имам проблем с бялото течение(на 20 години съм) .Почти винаги съм имала и единствено през лятото почти нямам.Всеки път е различно ту бяло,ту зеленикаво,със сърбеж и неприятна миризма.Правили са ми изследвания и нищо не откриват.Когато стане по студено тогава се засилва най-много.В момента е зеленикаво отново с неприятна миризма.
yoanna9449

Мнениеот Dr Violina Todeva » 14 Яну 2015, 16:40

yoanna9449 написа:Здравейте,от много време имам проблем с бялото течение(на 20 години съм) .Почти винаги съм имала и единствено през лятото почти нямам.Всеки път е различно ту бяло,ту зеленикаво,със сърбеж и неприятна миризма.Правили са ми изследвания и нищо не откриват.Когато стане по студено тогава се засилва най-много.В момента е зеленикаво отново с неприятна миризма.

Здравейте, yoanna9449!

Микробиологично изследване трябва да се прави, докато имате оплаквания, т.е. докато имате течение. Не е възможно при наличие на миризма и зеленикаво течение да не се открие никакъв проблем на микробиологично изследване!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Stela1988 » 08 Мар 2015, 22:30

Здравейте.Една седмица след цикъл съм.Имам вагинално прозрачно течение,не ме сърби и ни мирише.Четох какво ли не.Че е овулация,че е нормално.Но аз не намирам за нормално да ходя по малка нужда и да чакам да се изцеди това прозрачно нещо като сопол отдолу.Наскоро бях настинала и пак имах такова,но с хапчета отдолу слягащи се се махна.Но ето че след цикъла ми пак го има сега.Благодаря предварително. :?:
Stela1988

Мнениеот Dr Violina Todeva » 05 Апр 2015, 11:48

Stela1988 написа:Здравейте.Една седмица след цикъл съм.Имам вагинално прозрачно течение,не ме сърби и ни мирише.Четох какво ли не.Че е овулация,че е нормално.Но аз не намирам за нормално да ходя по малка нужда и да чакам да се изцеди това прозрачно нещо като сопол отдолу.Наскоро бях настинала и пак имах такова,но с хапчета отдолу слягащи се се махна.Но ето че след цикъла ми пак го има сега.Благодаря предварително. :?:

Здравейте, Stela1988!

По принцип в средата на цикъла, около 14-я ден е нормално да има повишена слузеста вагинална секреция. Тя трябва да е без неприятен мирис. За да сте сигурна обаче дали това е нормално или не е уместно да се направи микробиологично изследване.

Извинявам се за забавяне на отговора, бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано! Преди малко повече от месец - на 26-ти февруари се роди моят син. Надявам се той да бъде здраво и добро дете, за да мога да Ви връщам отговорите си навреме, така че да Ви бъда максимално полезна!
Бъдете здрава!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот halby » 06 Ное 2015, 18:02

Здравейте,
от 2 седмици имам неприятна миризма и слабо бяло течение .Имам много добра хигиена и досега не съм имала никакви оплаквания. На какво може да се дължи тази миризма и как може да се премахне?
Благодаря,предварително!
halby

Мнениеот Dr Violina Todeva » 09 Ное 2015, 10:19

halby написа:Здравейте,
от 2 седмици имам неприятна миризма и слабо бяло течение .Имам много добра хигиена и досега не съм имала никакви оплаквания. На какво може да се дължи тази миризма и как може да се премахне?
Благодаря,предварително!

Здравейте!

Много често причината за подобни оплаквания не е лоша хигиена, а дисбаланс на нормалната вагинална флора. Съветвам Ви да посетите лекар и да се направи микробиологично изследване. По този начин ще се лекува причината!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот dessislava.nn » 02 Яну 2016, 22:27

Здравейте,обръщам се към Вас със следният проблем. Имам течение което е доста по обилно от обичайното,не усещам мирис или специфичен цвят,също така малките ми срамни устни се лющят (ако това е правилната дума),просто са сухи и стават на люспички. Усещам дискомфорт долу все едно вътрешността и лигавицата ми са излезнали леко от отвора и е доста неприятно. Не мисля,че има сърбеж,а по-скоро дискомфорт все едно като го затисна с ръка отминава. Преди няколко месеца правих микробиология отново заради засилено течение,но не излезна абсолютно нищо,просто ''хормоните ми са повече''. Мажа се съвсем леко с едно детско кремче Sudocrem колкото да ме омекоти леко.. При първа възможност когато се прибера ще се консултирам с лекар, но ако поне ме насочите какво може да е.. Благодаря Ви!
dessislava.nn

ПредишнаСледваща

Назад към Акушерство и гинекология