Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.
Правила на форума
Добави отговор

Vega Test- що е то?

16 Авг 2011, 10:13

ВЕГА тестът (електродермален скрийнинг) е метод за определяне чувствителността на даден индивид към определен вид хранителни и природни дразнители, известни като алергени. Използва се като начин за отслабване или подобряване на храненето. Тестът се базира на теорията, че всеки вид хранителен продукт има своя собствена енергийна структура. С цел да се определи електрическия заряд на даден хранителен продукт е необходимо да се създаде електрическа верига между тестовата машина, тестващия техник и тествания пациент. Алергените в храната, както и тези от околната среда, се събират в малка тестова епруветка и се добавят към веригата за тестване.

ВЕГА машината засича промените в съпротивлението по повърхността на кожата, които са отговор на предварително поставените в тестовата епруветка и добавени към веригата алергени от хранителните продукти и околната среда. Съпротивлението на кожата се измерва посредством индуцирането на слабо променливо напрежение между върха на електрод, който докосва повърхността на кожата на едната ръка на пациента и голям електрод закрепен за противоположната му ръка. Самият тест не изисква перфориране на кожата.

Тестването по ВЕГА метода отнема не повече от 45 минути за пълно първоначално изучаване на възможните хранителни алергени. Хранителният тест обхваща зърнените храни, млечните продукти, яйцата, плодовете, зеленчуците, ядките и семената, всички видове месо, морските деликатеси, хранителните добавки, кофеина, меда, захарта, маята, алкохола, оцета и др. В допълнение тестът може да установи промените в кожата, свързани с възпаления, които се дължат на чревни бактериални или гъбични инфекции, или развитие на паразити, състояние известно още като дисбиоза или дисбактериоза. Тестването на алергените от околната среда отнема приблизително 30 минути и покрива дразнителите, които се разпространяват по въздуха и произхождат от тревите, дърветата, плесените, плевелите, както и всички останали алергени, които човек би могъл да вдиша.

Изображение

Re: Vega Test- що е то?

16 Авг 2011, 10:21

Бяха много модерни по едно време, ама...не знам до каква степен са ефективни. И до каква степен резултатите са реални.

16 Авг 2011, 12:23

Много съм чувала за тоя Вега тест, и винаги ми е било интересно дали резултатите са реални и можем ли да се доверим на теста?

16 Авг 2011, 16:41

Минавал съм през такъв, прекалено приблизителни и неясни. Не съм сигурен, че могат да са от полза на някого.

17 Авг 2011, 13:29

Аз си мисля, че това са моментни резултати и не е гаранция, че след месец дори ще бъдат същите :roll:

17 Авг 2011, 23:20

По никакъв начин, това не е медицина, практикуват го козметички със средно образование.

18 Окт 2011, 16:48

Благодаря за темата, за мненията. Отдавна проявявам интерес относно този Вега тест. Мислих да си го правя. Цената му беше 50 лева. Наскоро имаше промоция:) за 35 лв, но цялата история с него ми беше малко съмнителна...И след попадането ми на статията и мненията за теста, желанието ми да го правя тоално отшумя. Прави сте, след като разни козметички го правят, а не квалифицирани медицини лица, а и резултатите са колебаещи, такъв тест няма никакъв смисъл. Благодаря още веднъж!

18 Окт 2011, 18:23

valiart написа:Благодаря за темата, за мненията. Отдавна проявявам интерес относно този Вега тест. Мислих да си го правя. Цената му беше 50 лева. Наскоро имаше промоция:) за 35 лв, но цялата история с него ми беше малко съмнителна...И след попадането ми на статията и мненията за теста, желанието ми да го правя тоално отшумя. Прави сте, след като разни козметички го правят, а не квалифицирани медицини лица, а и резултатите са колебаещи, такъв тест няма никакъв смисъл. Благодаря още веднъж!

По-добре отиди на диетолог, наистина, няма голям смисъл. След година и по 10 лева ще е, а никой няма да иска. Преди 2 години Вегатест бе над 300 лева. Имаше още много лапнишарани... :twisted:

18 Окт 2011, 20:23

Violetta написа:
valiart написа:Благодаря за темата, за мненията. Отдавна проявявам интерес относно този Вега тест. Мислих да си го правя. Цената му беше 50 лева. Наскоро имаше промоция:) за 35 лв, но цялата история с него ми беше малко съмнителна...И след попадането ми на статията и мненията за теста, желанието ми да го правя тоално отшумя. Прави сте, след като разни козметички го правят, а не квалифицирани медицини лица, а и резултатите са колебаещи, такъв тест няма никакъв смисъл. Благодаря още веднъж!

По-добре отиди на диетолог, наистина, няма голям смисъл. След година и по 10 лева ще е, а никой няма да иска. Преди 2 години Вегатест бе над 300 лева. Имаше още много лапнишарани... :twisted:

права си и аз това казвам, че май има шарлатани. на мен ми беше любопитно до колко някои храни са добри за мен и обратното. Но за момента слушам вътрешния си глас.

18 Окт 2011, 22:20

valiart написа:права си и аз това казвам, че май има шарлатани. на мен ми беше любопитно до колко някои храни са добри за мен и обратното. Но за момента слушам вътрешния си глас.

Виж, това добри храни и лоши храни е абсурдно положение. Вземи ръбай сланина и твърди, че това е добра храна, ами, няма как да стане. Хората са много наивни, ама много.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3