Мъже срещу жени в България - има ли конфликт

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: На жената мястото е в кухнята - съгласни ли сте?

Мнениеот София » 04 Яну 2019, 13:13

Затова като си избирате мъже, отваряйте очите хубаво. Да не стане - къде ми е салатата, къде ми е ракията, що не си сготвила...Отвратително!
София

Re: На жената мястото е в кухнята - съгласни ли сте?

Мнениеот Ванила » 09 Яну 2019, 17:01

На мен ми е приятно да си кулинарствам, но това далеч не означава, че мястото ми е само там. Искам и да работя, и да се срещам с нови хора и приятели. Така че, не, не съм съгласна. На мъжа няма ли да му е скучно с жена, която виси само в кухнята?! Какво ще си каже с нея?! Вероятно такава жена си търси мъж комплексар, който да изпъква до нея.
Ванила

Re: Има ли за какво да завиждаме на мъжете?

Мнениеот Fury » 11 Яну 2019, 16:34

Има някои неща. Например, това че все още на мъжете им е простено, по подразбиране, да забравят, да правят едно нещо. Жените обаче трябва да работят, да въртят домакинство, да помнят всички задачи и ангажименти в семейството.
Fury

Re: Има ли за какво да завиждаме на мъжете?

Мнениеот Невена Стоянова » 14 Яну 2019, 12:21

За две неща - нямат менструация и не раждат. Не е никак малко всъщност!
Невена Стоянова

Делите ли домакинските задължения вкъщи на женски и мъжки?

Мнениеот Ilona » 01 Фев 2019, 10:39

Много се дразня на половинката, когато ми заяви: А, ама то това е работа за жени. Не мога да го направя, както ти би го направила.
И се измъква деликатно! Е, да, ама жената също има предел на силите и има нужда от почивка. А и къде е регламентирано, че това и това върши жената, а това и това - мъжът?! :mrgreen: Постоянно му го повтарям, но нищо не се променя. Той се занимава с разни дребни ремонтни неща изхвърля боклука. Ама да пусне пералня, да простре, да подреди дрехите по гардеробите - никога.
Вашите мъже делят ли, както им е угодно, задълженията вкъщи? Или сте намерили баланса?
Ilona

Re: Делите ли домакинските задължения вкъщи на женски и мъжки?

Мнениеот Fire storm » 01 Фев 2019, 11:16

Много е неприятно така. Тук опираме до начина, по който най-вероятно е бил възпитаван мъжа. Много често май, ако майката е вършила всичко вкъщи, после и синът така приема нещата - аз съм мъж, трябва да печеля пари, а не да се блъскам вкъщи. Аз също бих се издразнила сериозно.
Остави му няколко дни неизпрани дрехите, вероятно ще иска да пусна пералня като свършат чистите :lol:
Вкъщи също се опитаха да минат метър по този начин, ама бързо прекратих всякакви опити. Когато не мога да свърша нещо, не го върша. Ако той може - ок, ако ли не - ще си остане несвършено. Така се научи.
Fire storm

Мнениеот viviann » 01 Фев 2019, 11:25

Вкъщи, съвсем негласно сме разделили нещата така:
Аз се грижа за всичко, свързано с кухнята - готвене, миене на съдове.
Той отговаря повече за чистенето - да изхвърля боклука, да мие банята, да мие прозорците, да пуска прахосмукачка.
С дрехите и прането както се случи.
Принципно съм против разделението, но вкъщи се наложи с времето. А и аз много не обичам да ми се месят в кухнята, там ми е готино - да си готвя както аз реша, да си нареждам нещата, както на мен ми е удобно :mrgreen:
viviann

Мнениеот IvanovA_Stef » 01 Фев 2019, 11:45

Аз не разбирам какво ще му стане на мъжа, ако измие чиниите? Или пък на жената, ако изхвърли боклука. Чак пък тежко не е. И моят мъж се старае да не ме товари с тежките торби и прочие, но боклука не мога да го изтърпя и ден, ако се е натрупал. Взимам го като излизам някъде и си го изхвърлям.
Аз вкъщи това, което не правя е да поправям разни неща. Може да ме удари ток, нищо не разбирам. :mrgreen: Друго деление нямаме.
IvanovA_Stef

Мнениеот blaze » 01 Фев 2019, 11:50

При нас е на принципа, който е свободен. За всичко. Пазарува този, който има път покрай магазина, примерно. Боклука изхвърляме, като разхождаме кучока.
Всичко останало из къщи се върши от двамата, никога не сме имали строго разделение. Аз се научих да не се вторачвам в детайлите, иначе нищо не трябва да го остсавям да върши :mrgreen:
blaze

Мнениеот Karina_85 » 01 Фев 2019, 11:54

У нас всеки прави това, което не харесва как го прави другия. Примерно, аз не харесвам какво готви мъжът ми и това че след него все едно е паднала бомба.
Но пък нямам претенции за начина му на почистване и затова с чистенето се занимава той.
Аз обичам да пазарувам и ми се получава по-стегнато, без да харча излишно. Той е обратно. Затова пазаруването обикновено го върша аз.
Аватар
Karina_85

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси