Как и кога правилно да пием вода - научни факти, здравословни ползи и развенчани заблуди

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Правилно ли е да се пие вода по време на тренировка?

Мнениеот Кери » 04 Апр 2019, 14:00

Мисля си, че количеството вода зависи от вида тренировка. Ако е някое жестоко кардио, вероятно няма да е много удачно тази вода да ти тежи. Или трябва да е на малки глътки.
Виж, ако е силова тренировка, не виждам пък причина да не се пие. Там няма скачане, бягане и т.н.
Според мен се преценя на момента. Аз лично, ако пия вода, докато тичам на пътеката, още по-бързо ще рухна.
Кери

Мнениеот Dalia » 04 Апр 2019, 17:55

И според мен вода по време на тренировка не бива да се пие, но не съм чела, какво казват специалистите по този въпрос. Аз на времето съм тренирала плуване, то на времето всеки тренираше нещо де, даже тренирала е силна дума, ама пак нещо си там... Че мисълта ми е, че водата хич не ми лиспсваше в тренировките :lol: Да си призная, онуй време много ми липсва. Сега децата от нищо сякаш не се интересуват, а спортът укрепва духа и дисциплинира детето. Тогава всеки тренираше нещо и всички бяхме здрави, скаш повече. Вярно нямаше фитнес, но пък си имаше актвен спорт. То аз и сега тия фитнеси честно ги заобикалям, не са моето нещо. Виж, басейнът, там съм си като у дома...
Dalia

Re: Какви са ползите да се пие топла вода?

Мнениеот Fire storm » 22 Апр 2019, 10:03

Аз топла вода не бих пила, освен ако не е под формата на чай. Иначе ми се струва направо изтезание за сетивата ми. Кому е нужно?! :wink:
Fire storm

Re: Пиете ли вода от чешмата у дома?

Мнениеот Stefany_Nik » 25 Апр 2019, 15:13

Пием и нямаме проблеми. Знам, че в някои градове водата е с много лошо качество, но при нас е добре.
Stefany_Nik

Мнениеот _Лилия_ » 02 Май 2019, 11:51

Според мен по време на тренировка ще създаде чувство на тежест. Аз не бих. Е, сега, ако ти пресъхне гърлото, много ясно, че ще пиеш. Ама малки глътки, не наливане.
_Лилия_

Мнениеот Гери Василева » 31 Май 2019, 15:02

Пия най-вече по време на тренировка и нямам проблеми с усещане за тежест. Аз, ако не пия, ще се гътна от сухота в устата и гърлото. Може и да се дължи на неправилно дишане, не знам.
Гери Василева

Re: Пиете ли вода от чешмата у дома?

Мнениеот smile :) » 14 Юни 2019, 10:09

Пия, но водата при нас е хубава. Тази в пластмасовите бутилки едва ли е по-добра.
smile :)

Re: Как да разберем от какво количество вода се нуждае тялото ни?

Мнениеот Любомира » 17 Юни 2019, 09:30

Пълня си бутилка от литър и до края на работния ден гледам да съм я изпила. Вечерта вкъщи още 2-3 чаши и си правя нужното количество. Не чакам да ми пресъхне гърлото. Знам, че тогава вече тялото има недостиг на вода.
Любомира

Re: Каква вода за пиене ползвате у дома

Мнениеот Niya » 19 Юни 2019, 09:51

Ние сме с пречистваща кана. Свиква се и от чешмата вода не пием вече.
Niya

Re: Каква вода за пиене ползвате у дома

Мнениеот Ка Ме Лия » 21 Юни 2019, 09:19

Ние си пием от чешмата, но не съм усетила или забелязала да е с кофти качество. Вероятно наистина зависи от водоизточника.
Ка Ме Лия

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети