Нарушение на вестибуларния апарат и световъртеж - мнения и въпроси

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с болести на ушите, носа и гърлото (УНГ), да споделяте мнения и да получите съвет.

Нарушение на вестибуларния апарат и световъртеж - мнения и въпроси

Мнениеот Dr Dimitrova » 14 Дек 2018, 11:16

В темата нарушение на вестибуларния апарат и световъртеж на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с вестибулопатия и вестибуларно вертиго. Тук може да получите консултация и съвет за симптоми, диагностика и лечение на тези състояния. На вашите въпроси отговаря проф. д-р Анжелика Димитрова.

Към нарушение на вестибуларната функция спадат болест на Meniere, доброкачествен пароксизмален световъртеж, вестибуларен невронит, други периферни световъртежи, световъртеж от централен произход. Световъртежът, причинен на нарушение на вестибуларния апарат, може да бъде придружен с главоболие, гадене и повръщане, затруднение в концентрацията и проблеми с паметта, нарушена координация и равновесие, болка и шум в ушите, зрителни нарушения, повишена чувствителност към шум и светлина.
Dr Dimitrova

Re: Замаяност

Мнениеот Мики Маус » 02 Окт 2019, 10:05

Тази замаяност може да се получи от много неща. Например от ниско кръвно налягане или от недостатъчен и неспокоен сън. Може и да е от лекарства.
Аватар
Мики Маус

Re: Замаяност

Мнениеот Лош Холестерол 007 » 02 Окт 2019, 12:05

Това е най-лошото в случая - след толкова изследвания и консултации с лекарите, да се чувстваш зле, а докторите да ти казват, че нищо ти няма. Не зная какъв съвет да дам. Щом се е получило от стрес, може би психолог ще помогне...
Аватар
Лош Холестерол 007

Световъртеж и главоболие дали са симптоми на вертижен синдром?

Мнениеот Svetla Peeva » 26 Юни 2020, 17:26

Здравейте! Не зная въпроса ми дали е за тук. Извинявам се, ако съм объркала раздела. Надявам се някой да ми отговори. От около две седмици имам главоболие, което не е с точно установено място. Понякога е отпред към челото, понякога към тила, а понякога обхваща и цялата глава. Мерих си кръвното в такива моменти и се оказва, че е нормално. Опитах с обикновен и течен аналгин, но само ме отпуска за известно време, без да ми помага трайно. Появи се и световъртеж на моменти, който си мислех, че е от болката. Отидох на лекар и тя ми каза, че това е мигренозно състояние и ми предписа аулин за случаите на остра болка, сибелиум и мигренон. За момента има подобрение. Прочетох обаче, че моите симптоми отговарят и на вертижен синдром, което ме притеснява. Би ли могло да се окаже това и ако е така - има ли лечение?
Svetla Peeva

Re: Световъртеж и главоболие дали са симптоми на вертижен синдром?

Мнениеот Лош Холестерол 007 » 29 Юни 2020, 09:14

Ако се притеснявате, отидете на при друг лекар за второ мнение.
Аватар
Лош Холестерол 007

Мнениеот ganka67 » 30 Юни 2020, 09:07

Диагностиката по google не е за предпочитане! :smile: Само ще се притесните повече. Направете си допълнителни изследвания, ако все още не се чувствате добре.
ganka67

Мнениеот Паулу Коелюв » 01 Юли 2020, 09:59

По принцип главоболието не е от основните симптоми на вертижния синдром. По-чести оплаквания освен световъртеж и загуба на ориентация са изпотяване, побледняване, гадене, повръщане. Може да се наблюдават и колебания в кръвното налягане и пулса. Както Ви е казал лекарят, мигрената е по-вероятната диагноза.
Аватар
Паулу Коелюв

Мнениеот Svetla Peeva » 02 Юли 2020, 09:46

Благодаря за мненията! Предписаните лекарства за момента ми действат добре. Малко се поуспокоих, но нищо не пречи да потърся и второ мнение, за да нямам притеснения.
Svetla Peeva

Re: Нарушение на вестибуларния апарат и световъртеж - мнения и въпроси

Мнениеот pharmacy2 » 20 Фев 2021, 19:32

Искам да Ви попитам на какво може да се дължи болка отзад около тила и врата , болката идва от врата и се движи към главата нагоре към тила , вече 3 дена особено , когато лягам плез ноща - ужасно боли , понякого имам и лека болка и към слепоочието и около веждите
pharmacy2

Re: Защо ми се вие свят

Мнениеот todor.andreev » 08 Май 2021, 05:18

Аз имам същия проблем и се оправям сам. Има много причини но най важната е енергийното тяло..Ако са ви направили дупка в главата на енерг.тяло точно същото се чувства..Аз го усещам..пипам..положителна енергия от някое растение убиец. Пипам много внимателно и го откривам.. Много обичат да се лепят за косата докато спиш...Водата ги гони много успешно и друго. Влизам в морето зимата. Това е дълга тема..Енергията им е слаба и трудно се усеща.Но е много опасна
todor.andreev

ПредишнаСледваща

Назад към Уши, нос, гърло (УНГ)