Girly написа:Здравейте,направих си изследвания,както ми казахте.ft4 е 15.20,а tsh е 3.720.Мисля,че са в нормата.Миналата година също съм си изследвала tsh и стойностите са близки.Пия еутирокс 25 микрограма, вземам го през три дни.Миналата година не са споменали за увеличаване на дозата.Взимам го вече трета година по тази схема.Вие какво мислите?Освен това исках да ви попитам дали мога да си взема келп на прах и да го добавям в ястия по четвърт лъжичка през четири дни ,ей така за засилване на метаболизма.Това го прочетох в интернет.Приятен ден!
Girly написа:Здравейте,много благодаря за вашите отговори.Целта ми е да задържа свалените килограми и затова гладувам по един ден в седмицата.Искам да попитам и друго нещо: мога ли да приемам мелатонин?
noproblem написа:Здравейте,
при направени кръвни изследвания, имам следните показатели / жена на 30г./
FT 3 4.640 pmol/l
FT 4 13.42 pmol/l
TSH ↑ 5.820 mU/l
Anti TG ( TAT ) <5.00 IU/
Anti TPO ( МАТ ) ↑ 13.07 IU/
Видно от резултатите ТСХ и Мат са над нормата.
Посетих ендокринолог, който ми предписа Еутирокс 25 мг., като по думите на ендокринолога, имам субклинично Хашимото в много начална фаза. Няколко пъти спомена, че трябва да вляза в норма до 2,5 /референтните стойности на лабораторията - 5/. След като изчетох различни източници, разбрах, че 2,5 е норма за жени, които планират скорошно забременяване. В момента не правя опити за бременност и не планирам такава в близката година.
В аптеката фармацефтката, след като разбра, че го купувам за пръв път - ми каза, че започна ли Еутирокс, ще го пия цял живот. Прочетох листовката и там също пише, че повечето пациенти го пият доживот.
Самата ендокриноложка, ме попита дали искам да започвам лечение, но не спомена, че Еутирокс се пие завинаги.
Ендокринолога ми направи ми ехографски преглед на жлезата и тя не е уголемена, няма възли, нямам подути лимфни възли.
Купих лекарството, но не съм започвала да го пия.
Интересувам, се дали мога да направя някаква терапия с добавки като Тирохелп, например или други, като ги пия 3 месеца тогава отново да се изследвам. Целта ми е да не се налага да пия доживот лекарство, още повече, че то има и редица странични ефекти /като повишен сърдечен ритъм, които аз вече имам/.
Благодаря
Мария.Илиева написа:Здравейте, д-р Йорданова! От известно време имам проблем с отслабването. Дали мига да приемам Тирохелп и до колко би помогнал? Благодаря :)
Назад към Ендокринология и болести на обмяната
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта