Колко ви костваше сватбата?

Колко ви костваше сватбата?

Мнениеот MerryPop » 14 Юли 2014, 15:13

Така и така се разговорихме за сватби, а аз изключително много се двоумя дали искам да си докарам това главоболие, при положение, че вече си имаме две дечица.

Затова реших тук да направя проучване колко ви е коствала вашата сватба...
То е много ясно, че зависи от сватбата, но исках да разбера в какво са се състояли разходите по вашата сватба - имало ли е украса, ди джей, колко гости сте поканили, роклята и костюма колко ви костваха, видео заснемането, а след това фото-книгата, дали сте наемали сватбена агенция или сте я организирали сами, както и през коя година сте направили крачката?

Е... сега чакам само отговори... и започвам сметките, ама ми струва, че и цялата свекърва да продам, пак няма да мога да си го позволя! ;) :D
MerryPop

Re: Колко ви костваше сватбата?

Мнениеот draga.mihova » 14 Юли 2014, 15:22

Нашата сватба беше 2008 година около 5000 лева излезна, може би малко отгоре. Бях решила всичко да е доста семпло, но не и простовато, купих си красива рокличка цвят шампанско, която и днес много обичам да си нося. Сами организирахме всичко, бяхме около 50 човека, много съм доволна от постъпката ни, имахме - дадохме, ако сега трябваше да се случат нещата, щях да кажа добре ни е и без брак, сега под 10 000лв. едва ли може да ти мръдне, ако си решил да правиш "така, както трябва", аз не го разбирам така съвсем, затова предпочетох моя си вариант. ;)
draga.mihova

Мнениеот xrisy_vd » 14 Юли 2014, 16:44

Нашата сватба излезе около 6500лв. цялата, пропуснахме оркестъра и църковния обред( тогава още не бях кръстена). 47 човека- само роднини и най-най близките приятели, не сме ползвали услугите на агенция, всичко сама организирах. Решили сме на 10-тата ни годишнина да сключим и църковен брак, но тогава мисля с децата( надявам се до тогава поне още едно да имаме) и кръстниците да празнуваме, смятам още 1000лв и за тогава и стават 7500лв.
xrisy_vd

Мнениеот dejavu » 15 Юли 2014, 10:33

Ееееееееее не, скоро покрай мен никой не се е женил, ама по разбираеми причини е явно :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: не мога да си представя, че ще дам толкова много пари само за няколко часа, наистина ми се вижда прекалено. Не искам да обиждам никой, но не мога да го проумея :shock:
dejavu

Мнениеот xrisy_vd » 15 Юли 2014, 11:09

dejavu написа:Ееееееееее не, скоро покрай мен никой не се е женил, ама по разбираеми причини е явно :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: не мога да си представя, че ще дам толкова много пари само за няколко часа, наистина ми се вижда прекалено. Не искам да обиждам никой, но не мога да го проумея :shock:

Честно да ти кажа, ние искахме малка сватба, но мъжа ми като каза нашите трябва да присъстват, аз казах тогава и нашите и то станаха дълги и широки. Едната страна искаше едно, другата и те с претенции, успях да се наложа и нямаше поне оркестър.
Не мисля, че някой може да се обиди, за това че имаш собствено мнение. :) Нашите кумове отидоха и само разписаха, никой не разбра, разбира се там имаше обидени. Всяка ситуация е различна, но сватбата е едно прекрасно изживяване, което по мое мнение се прави веднъж в живота и най-малкото трябва да остане хубав спомен, така, че колкото и пари да излезе да знаеш, че си е струвало.
xrisy_vd

Мнениеот Ginger » 15 Юли 2014, 12:13

Това с роднините, наистина става страшно :D особено майки и бащи като решат, че едва ли не те трябва да организират сватбата и да става на тяхната :D а това, че е веднъж в живота си е относително :D
Ginger

Мнениеот xrisy_vd » 15 Юли 2014, 12:57

Ginger написа:Това с роднините, наистина става страшно :D особено майки и бащи като решат, че едва ли не те трябва да организират сватбата и да става на тяхната :D а това, че е веднъж в живота си е относително :D

Да, относително е, но за себе си желая да е веднъж в живота :P Те като се съберат свекърва и тъща на едно място става страшно, на сватбата ни майка ми реши, че трябва да ме откупуват, а бях предупредила да няма циркове, накараха кумата ни бременна в 3-ти месец да играе ръченица, свекъра каза на фотографа, че няма да му плати, защото отишъл да се изпикае, а диджея питаше за пениса на мъжа ми, братовчеда на мъжа ми се напи и започна да забива вилици и ножове в масата.
А понеже темата е за разходите за сватбата любимия ми такъв е така наречения оувъртайм, след 12 часа заведението имаше тарифа на час, естествено как да кажеш на гостите си, че трябва да си ходят...
xrisy_vd

Мнениеот julianne » 15 Юли 2014, 14:02

xrisy_vd написа:
Ginger написа:Това с роднините, наистина става страшно :D особено майки и бащи като решат, че едва ли не те трябва да организират сватбата и да става на тяхната :D а това, че е веднъж в живота си е относително :D

Да, относително е, но за себе си желая да е веднъж в живота :P Те като се съберат свекърва и тъща на едно място става страшно, на сватбата ни майка ми реши, че трябва да ме откупуват, а бях предупредила да няма циркове, накараха кумата ни бременна в 3-ти месец да играе ръченица, свекъра каза на фотографа, че няма да му плати, защото отишъл да се изпикае, а диджея питаше за пениса на мъжа ми, братовчеда на мъжа ми се напи и започна да забива вилици и ножове в масата.
А понеже темата е за разходите за сватбата любимия ми такъв е така наречения оувъртайм, след 12 часа заведението имаше тарифа на час, естествено как да кажеш на гостите си, че трябва да си ходят...

Миличката, какви неща са те сполетели :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: извинявай, ама то, хем ми е мъчно, хем е много смешно, а твоите разходи, по мое мнение, са съвсем приемливи, а до колкото знам за съжаление повечето заведение имат такава тарифа за след 12 часа.
Аз нямам брак и не мога да споделя, но ще се радвам скоро и аз да се похваля с предложение, но сватбата ще е след раждането на детето...
julianne

Мнениеот xrisy_vd » 15 Юли 2014, 17:18

julianne написа:
xrisy_vd написа:

Миличката, какви неща са те сполетели :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: извинявай, ама то, хем ми е мъчно, хем е много смешно, а твоите разходи, по мое мнение, са съвсем приемливи, а до колкото знам за съжаление повечето заведение имат такава тарифа за след 12 часа.
Аз нямам брак и не мога да споделя, но ще се радвам скоро и аз да се похваля с предложение, но сватбата ще е след раждането на детето...

То за тия неща, трябва отделен форум "Семейни неволи" :D :D :D :D Ами като се сметне ресторант, фотограф, диджей, халки, медицински дори, рокли, костюм, разни дребни работи- покани, подаръчета за гостите, букет, украса за масите,такса в ритуална зала, всичко това 10- 20лв, 100- 200лв и те си стават бая.
Да не говорим, че тук в Бургас има традиция каквото каже кума в сватбения ден да се изпълнява, ние пак минахме с по 2- 3 сладоледа на Макдрайв, лакиране на кумата и обличане на кума.
xrisy_vd

Мнениеот Lollipop » 01 Дек 2014, 10:53

Страшен разход е тази сватба, но младите гледат от тази страна - инвестирам толкова, а после гостите ще си го върнат :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аз не съм се женила, а и не бих сякаш, или по-скоро бих дигнала купон с приятели пред това да имам рокли, пръстени, украси и глупости в ресторант! :roll:
Аватар
Lollipop

Следваща

Назад към Приказки по женски