Какви миксове от подправки подхождат на различните ястия, а приготвяте ли си сами?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Какви миксове от подправки подхождат на различните ястия, а приготвяте ли си сами?

Мнениеот LaCoquine » 29 Юли 2015, 16:07

Kaya написа:
penny написа:Едва ли би хукнал някой да си прави шарена сол и да го направи, не смятам, че ще е успешно. Но аз слагам според случая подправки, не държа на готови такива и винаги става вкусно, тъй като слагам по много от всичко, а аз умирам за подправки! :D :D :D

Защо да не си направи шарена сол? Стига да знае как дори ще е перфектна на вкус!

Да със сигурност ще е много по-вкусна от изветрялата купешка шарена сол, но досега не съм срещала никъде рецепта, някой да има такава? :roll:
LaCoquine

Re: Какви миксове от подправки подхождат на различните ястия, а приготвяте ли си сами?

Мнениеот S_Milenska » 29 Юли 2015, 17:10

Една колежка беше донесла на работа домашна шарена сол, наистина беше невероятно ароматна и вкусна, много искам пак да ми донесе, ама все забравя!
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Mamacita » 30 Юли 2015, 11:42

S_Milenska написа:Една колежка беше донесла на работа домашна шарена сол, наистина беше невероятно ароматна и вкусна, много искам пак да ми донесе, ама все забравя!

Супер, че си имаш такъв познат, питай я за рецептата и пропорциите, ние ще си разбъркаме :D :D
Mamacita

Мнениеот Elica » 14 Авг 2015, 12:03

Не знам как се прави, но на времето на централния пазар продаваха домашна шарена сол, беше страхотна на вкус, не съм ходила да потърся, надявам се, че още продават.
Аватар
Elica

Мнениеот silver933 » 31 Авг 2015, 13:36

Elica написа:Не знам как се прави, но на времето на централния пазар продаваха домашна шарена сол, беше страхотна на вкус, не съм ходила да потърся, надявам се, че още продават.

Сигурно има, навсякъде по пазарите може да се намери такава подправка. Аз напоследък много често използвам босилек и кориандър в смес за да си подправям зеленчуците като патладжан и тиквички, получава се добре. ;)
Аватар
silver933

Мнениеот Kaya » 04 Сеп 2015, 09:20

Напоследък съм луднала по магданоза, много често си правя песто с него. Също така обичам и горчицата, слагам я почти на всичко, главно в майонеза, а тя домашнат амайонеза върви с всичко. :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Lollipop » 04 Сеп 2015, 15:42

Не си правя много миксове и аз използвам традиционни подправки, напоследък взех да слагам лют пипер на повечето манджи и се получава добре, особено на патладжан и домати!
Аватар
Lollipop

Мнениеот silver933 » 04 Сеп 2015, 22:31

Ползвате ли някакви готови миксове от подправки или пък бульони? В супата как замествате бульона, на мен супа с купче бульон ми харесва най-много! :roll:
Аватар
silver933

Мнениеот Anka » 07 Сеп 2015, 15:36

За мен най-добрият избор е да се използва шарена сол :) Всичко си има и малко чили разбира се! :)
Аватар
Anka

Мнениеот mix_twix » 07 Сеп 2015, 16:34

И аз съм фен на шарената сол, но използвам различни подправки, най-често розмарин за месото, кимион за кайма, пипер за гъбите.
Аватар
mix_twix

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети