Да си изградим навици за да живеем по-здравословно

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Да си изградим навици за да живеем по-здравословно

Мнениеот Bass » 02 Сеп 2015, 10:33

В нас през деня остава включен само телевизорът. Веднъж се случи да изгърмят три бушона - на контактите, бойлера и пералнята и осветлението в едната част от апартамента, та като ни няма ги спираме. То се оказа добре и за сметката за ток :mrgreen:
Иначе, разсипията с водата (докато миеш съдове, докато си миеш зъбите), дето се случва, я намалихме и двамата. Вече спирам чешмата, докато сапунисвам чашите на мивката. И такива. Не знам колко по-здравословно е.
Аватар
Bass

Мнениеот Jully » 02 Сеп 2015, 10:51

Bass написа:В нас през деня остава включен само телевизорът. Веднъж се случи да изгърмят три бушона - на контактите, бойлера и пералнята и осветлението в едната част от апартамента, та като ни няма ги спираме. То се оказа добре и за сметката за ток :mrgreen:
Иначе, разсипията с водата (докато миеш съдове, докато си миеш зъбите), дето се случва, я намалихме и двамата. Вече спирам чешмата, докато сапунисвам чашите на мивката. И такива. Не знам колко по-здравословно е.

Със сигурност е по-полезно за природата! Аз трудно се научавам да спирам чешмата, докато мия съдовете, обмислям май този вариант да си го спестя, като си взема съдомиална, без друго 4-ма човека имаме винаги адски много съдове за миене.
Аватар
Jully

Мнениеот kauda » 10 Сеп 2015, 17:00

Jully може да си вземеш и такава чешма с фотоклетка, която се пуска ако има нещо отдолу, много е хитро за домакините :)
Аватар
kauda

Мнениеот Snejna » 11 Сеп 2015, 10:43

kauda написа:Jully може да си вземеш и такава чешма с фотоклетка, която се пуска ако има нещо отдолу, много е хитро за домакините :)

не се ли развалят много лесно, като гледам в МОЛА от 20 чешми работят 2, а са точно такива.
Аватар
Snejna

Мнениеот Jully » 11 Сеп 2015, 16:39

Snejna написа:
kauda написа:Jully може да си вземеш и такава чешма с фотоклетка, която се пуска ако има нещо отдолу, много е хитро за домакините :)

не се ли развалят много лесно, като гледам в МОЛА от 20 чешми работят 2, а са точно такива.

Идеята е добра, може би факта че вкъщи няма да се използва толкова ще е положителен, а и предполагам, че може да се заменя ;)
Аватар
Jully

Мнениеот Bass » 12 Сеп 2015, 10:22

То в моловете никога нищо не работи.
Аватар
Bass

Мнениеот Kaya » 12 Сеп 2015, 10:43

Bass написа:То в моловете никога нищо не работи.

:mrgreen: хахаха ех, че си краен, истински мъж - антимол пич! :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот zheleva212 » 15 Сеп 2015, 16:50

Kaya написа:
Bass написа:То в моловете никога нищо не работи.

:mrgreen: хахаха ех, че си краен, истински мъж - антимол пич! :)

Не е лошо да си антимол пич, аз самата съм такава :mrgreen: относно чешмите смятам, че е много добър еко вариант и не зная дали нарочно са спрени или просто се развалят достатъчно често, че да не им се занимава с поправката :roll:
zheleva212

Мнениеот Bass » 16 Сеп 2015, 10:15

Ама не съм антимол! Отиваш в тоалетните - я не им работят казанчетата, я не им работят мивките. За тия духалки за ръце въобще няма да отварям темата :D
Отиваш в магазина - нацупени моми, дето броят минутите до края на смяната им. И в най-крайния момент - след 300 зора да си избереш някаква дреха, не им работи ПОС устройството и трябва да търсиш някакъв смотан банкомат или да си зарежеш находката :D
Аватар
Bass

Мнениеот Kaya » 16 Сеп 2015, 10:25

хахахах Басс, ти си уцелил голям късмет, аз не съм имала такива преживявания в мола ;) може би защото не ходя често и улучвам все моментите, в които всичко им е наред. :lol:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Предишна

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси