17 Яну 2020, 13:37
Ndimitrov написа:Здравейте ,след тежка вирусна и балтериална инфекция и прием на 3 антибиотика за около месец ,продължаваше да ми е зле .Направих ПКК ,креатинин ,холестерол и глюкоза.Глюкозата беше 11.76.След три дни без сладко и хляб,9.16.Посещебие при ендокринолог с диагноза зд2 .Без никакви други изследвания.Терапия със сиофор 850мг ,като започнах с 2х по половин 5 дни ,после 3 х по половин и трябваше да стигна доза 2х1 на ден.На деветия ден направих ЗП -6.9-5.9-4.9.Лекарят каза да продължавам със сиофора по този начин и така след около 20 дена и редукция на около 7 килограма взе отново да ми прилошава ,тест за захар около 3.Личната ми лекарма ме посъветва да ги спра и да видя как ще се чувствам.Още на следващият ден се чувствах по добре ,след 4-5 дни без хапчета направих профил 6,1-4,64-5.15.Посетих друг ендокринолог ,назначили изследвания за ГХ,чернодробни,тсх,креатинин и тсх.направих ги на 31.12 след около 2 седмици без сиофора ГХ 5.7% ,ЗП 6.4-4.74-5,алат/АСат 19/33,КР-71,холестерол 4.1,триглциериди 1.81,тсх 0.691 и инсулин 13.1.Иска да направя оггт ,но се притеснявам защото дори от два сандвича на първият час след храна е 7.8 на вторият е винаги около и под 5.Направих още няколко профила през следващите дни и винаги бяха в норма 5.05-4.93-6.06 ,5.7-4.74.5.03 .Опасно ли е при положение ,че до преди няма и 2 месеца съм има захар на гладно 11.76 ? Възможно ли е с диетата и редукцията на теглото да съм нормализирал нещата и след оггт да се се започне на ново ? Глюкомерите почти винаги ми показват стойности 8-12 ,1 час след храна и 5-6 два часа след храна.
17 Яну 2020, 22:49
19 Яну 2020, 20:52
Ndimitrov написа:Благодаря ви за отговора Докторе.
Реално имам само една завишена кръвна захар на гладно на 31.12 от тогава до сега е винаги около 5 измерено в лаборатория.Изпровах най различни начини и храни за около 2 седмици и постоянно мерене с глюкомери.Учудващото е ,че дори и след два кроасана ,захарта на първият час ми е по ниска от колкото ако се храня с храни с нисък гликемичен индекс.На вторият и при двете е между 5-6,5.Да попитам и още нещо възможно ли е Хормони да ми е била висока захарта ? След ангината остана едно чувство за задушаване от време на време и тежест в часта на шията в която се намира щитовидната жлеза .Ходих при УНГ който заключи ,че няма абсолютно нищо нередно до където той може да види.Направих ехо на щитовидната жлеза ,нормална хомогенна без автоимунни нарушения .Имам една киста от лявата страна която трябва да се наблюдава ,но лекарят каза ,че не може да е от нея..Но пт време на време продължавам да получавам това чувство ,че все едно някой ме е хванал за гърлото.Само преминава.Имах и чувство на задух когато захарта беше висока при пиене на кафе.
10 Мар 2020, 13:15
11 Мар 2020, 08:41
KameliaPanteleeva написа:Здравейте! Може ли за консултация. Преди време ендокриноложката ми вдигна дозата от 2 пъти по 1 хапче на ден на 2две и половина на ден, обаче не ми каза как точно да ги приемам и ги пиех три пъти на ден, сутрин и вечер по едно а на обяд по половин. Днес на баща ми му изписаха ДИАПРЕЛ и му каза да пие едно и половина сутрин и едно вечер. В случая аз мога ли да пия Метфогама едно и половина сутрин и едно вечер, а не три пъти на ден?
26 Мар 2020, 17:04
27 Мар 2020, 10:19
Мария.Стоянова написа:здравейте, от няколко години приемам Диаб МР, но след боледуване в началото на годината кръвната захар ми се вдигна над 16.
Увеличих дозата на 2х2, но особен резултат в профила ми нямаше.
Моят ендокринолог реши, че трябва да мина на инсулин.
Въпроса ми е следния: имам съпътстващи заболявания, анемия, а също така преди 5 години имах микро инсулт и пия лекарства за сърце.
Трябва ли да взимам някакви допълнителни лекарства към инсулина?
28 Мар 2020, 09:05
28 Мар 2020, 13:27
Надя Баракова написа:Здравейте! От 6 мес. Съм на лечение със Синджарди. Но много ме мъчат гъбичките. Мазах, пих и слагах какви ли не глобили. Какво да направя? Дали да се откажа от лекарството. Резултата на кръвната захар ми е много добър, но вече съм отдолу на рани. Какво бихте ме посъветвали?
08 Апр 2020, 22:12