Захарен диабет - онлайн консултация с лекар ендокринолог

Тук можете да зададете въпроси към едоктинолог, да се консултирате със специалист по ендокринология и болести на обмяната на веществата, да споделите мнения за проблеми с жлезите с вътрешна секреция. Ще получите съвет и професионален отговор от лекар специалист по ендокринология.
Д-р Стелла Йорданова

Re: Захарен диабет - он лилайн консултация с лекар ендокринолог

Мнениеот Dr Stella Yordanova » 14 Май 2020, 07:37

irina.avramova написа:Някой пие ли. forxiga ,какво е мнението ви

Уважаема irina.avramova,
съжалявам, но това не е такъв тип форум. В този се задават въпроси към здравен специалист и само той може да отговаря на въпроси. Фосксига е медикамент по лекарско предписание и за да е предписан ендокринолог е преценил, че сте подходяща. Ако имате конкретни въпроси, които да можем да сме полезни, моля задайте ги.
Dr Stella Yordanova
 
Мнения: 1101
Регистриран на: 26 Окт 2011, 16:42

Re: Захарен диабет - онлайн консултация с лекар ендокринолог

Мнениеот kavk66 » 16 Юни 2020, 23:12

Здравейте, въпросът ми е при наличие на захарен диабет какъв е най-подходящият подсладител който може да се ползва според вас? Какво е вашето мнение за стевията и имате ли наблюдения как се отразява при ползването и от хора страдащи от захарен диабет? Благодаря.
kavk66
 
Мнения: 1
Регистриран на: 16 Юни 2020, 23:01

Re: Захарен диабет - онлайн консултация с лекар ендокринолог

Мнениеот Dr Stella Yordanova » 18 Юни 2020, 07:54

kavk66 написа:Здравейте, въпросът ми е при наличие на захарен диабет какъв е най-подходящият подсладител който може да се ползва според вас? Какво е вашето мнение за стевията и имате ли наблюдения как се отразява при ползването и от хора страдащи от захарен диабет? Благодаря.

Уважаеми kavk66,
пациентите със захарен диабет могат да използват всички нискокалорийни подсладители. Те трябва да се консумират в разумни количества, не трябва да се превишава препоръчителната дневна доза. Един от тези подсладители е и стевия. Тя е подходяща за консумация от диабетици. Замяната на захарта с нискокалорийни подсладители се очаква да помогне за контрола на теглото и за кръвната захар. Естествено само тази мярка има минимален ефект. За стевия специално има проучвания, че е възможно да намалява много малко кръвното налягане, както и да способства за мъничко подобрение в гликемичния контрол.
Dr Stella Yordanova
 
Мнения: 1101
Регистриран на: 26 Окт 2011, 16:42

Re: Захарен диабет - онлайн консултация с лекар ендокринолог

Мнениеот Lusheto_93 » 28 Юни 2020, 20:24

Здравейте,искам да попитам по какъв начин и защо не се препоръчва фотоепилация при хора с диабет? Имам диабет тип 1 и искам да се подложа на такава процедура.
Lusheto_93
 
Мнения: 1
Регистриран на: 28 Юни 2020, 20:16

Re: Захарен диабет - онлайн консултация с лекар ендокринолог

Мнениеот Dr Stella Yordanova » 30 Юни 2020, 07:54

Lusheto_93 написа:Здравейте,искам да попитам по какъв начин и защо не се препоръчва фотоепилация при хора с диабет? Имам диабет тип 1 и искам да се подложа на такава процедура.

Уважаеми Lusheto_93,
повечето студия за фотоепилация разполагат с лекари и може да се направи консултация. Посетете такова и говорете с лекаря за да получите конкретни съвети за вашия случай. Повечето източници дават като противопоказание лошия контрол на кръвната захар, както и кожни проблеми свързани с диабета. Нямам представа нито за контрола Ви, нито за съпътстващи проблеми, поради което няма как да Ви напиша нещо конкретно. Важно е и каква част на тялото искате да обезкосмявате. В студиото могат да Ви дадат конкретни препоръки и за алтернативи.
Dr Stella Yordanova
 
Мнения: 1101
Регистриран на: 26 Окт 2011, 16:42

Предишна

Назад към Ендокринология и болести на обмяната

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта