Захарен диабет - онлайн консултация с лекар ендокринолог

Тук можете да зададете въпроси към едоктинолог, да се консултирате със специалист по ендокринология и болести на обмяната на веществата, да споделите мнения за проблеми с жлезите с вътрешна секреция. Ще получите съвет и професионален отговор от лекар специалист по ендокринология.
Д-р Стелла Йорданова

Re: Захарен диабет - онлайн консултация с лекар ендокринолог

Мнениеот Amigo » 07 Окт 2020, 01:20

Здравейте отново! Сагата продължава - на 1-10-2020 изтече старият ТЕЛК, а на 5-10-2020 получих писмо от НЕЛК, че са планирали да разгледат моя случай на 23-10-2020 г. От Окръжна прокуратура също не могат да разберат какво пише в жалбата ми и потвърдиха постановлението за отказ на Районна прокуратура. Според Прокуратурата като част от съдебната власт не е тяхна работа да защитават гражданите от произвола на законодателната и изпълнителната власт, измислила такива разпоредби, но ми съчувстват за сполетялата ме беда да бъда обречен на глад и некачествено лечение. Сега продължавам нагоре - обжалвам пред Апелативна прокуратура. Някъде по Коледа ще пиша вероятно на ВКП /Върховна касационна прокуратура/ или ВАП /Върховна административна прокуратура/ или където ме изпратят да обжалвам, ако съм все още жив естествено. Снежната топка се търкаля и набира скорост по баира надолу...
Amigo
 
Мнения: 8
Регистриран на: 04 Сеп 2020, 16:54

Re: Захарен диабет - онлайн консултация с лекар ендокринолог

Мнениеот Amigo » 23 Окт 2020, 10:24

Здравейте отново! Апелативна прокуратура потвърди постановлението за отказ на Окръжна прокуратура. Вече изпратих възражение до Върховна касационна прокуратура. Циркът е пълен! Аз моля Прокуратурата да образува досъдебно производство, за да се разбере кой е измислил това законодателство да се шантажират инвалидите по различни начини /не е само този, за който говоря/, а от 3-те звена на Прокуратурата ме обвиняват, че няма конкретика в моята жалба, не посочвам извършителят на престъпленията. Ако аз знаех кой ме шантажира, щях ли да настоявам за досъдебно производство, при което да се съберат нужните доказателствени материали, за да се образува съдебно производство? Направо щях да подам жалбата си в Съда и щях да съм ищец по делото! Но не, от Прокуратурата искат цяла Европа да им се смее на акъла - реших да пиша до Страсбург и Хага, защото очевидно Прокуратурата в България не иска да си върши работата!!! Дори сега да се опитат да забавят този процес като върнат "топката" отново в долните нива на Прокуратурата, за да ме разтъкават!!! Иначе да Ви кажа, че корона-вирусът не само убива, но и спасява живот - спаси ме от гладна смърт!!! Поради извънредната обстановка и пълния хаос в Здравеопазването всички правилници не са в сила /но само сега!/ и след няколко седмици без месечна помощ получих първо добавката за инвалидност от социалните, а после и социалната си инвалидна пенсия плюс добавка от 50 лева за дезинфектанти. Възможно е след новото решение на НЕЛК да отпадне това финансиране и да се наложи да връщам парите обратно, затова не бързам да се радвам, че са ми превели парите по сметката ми. Днес се решава в НЕЛК съдбата ми до живот - дали някога ще посещавам болница и ще въртя безсмислено мелницата на НЗОК или се отказвам от всякакви здравни права и ще пия от най-евтините лекарства за диабета, ще ходя частно на специалисти без да си губя времето и да си хабя нервите да попълвам тоновете документи на НЗОК, а наобратно да получавам само стрес и високо кръвно налягане от стълкновението си с ТЕЛК и НЕЛК, да пия до изнемога антидепресанти и да разбирам, че няма смисъл от този кучешки живот, но да живея на пук на всичко и всички...
Amigo
 
Мнения: 8
Регистриран на: 04 Сеп 2020, 16:54

Re: Захарен диабет - онлайн консултация с лекар ендокринолог

Мнениеот sonya.glavcheva » 20 Яну 2021, 17:21

Д-р Йорданова, ендокринологът в моя град ми даде да пробвам Виктория и Трулисити,но и в двата случая страничните ефекти бяха катастрофални.Сега ми предлага Олимпик,но четейки листовката имам сериозниопасения, че нещата ще се повторят.Какво да правя?
sonya.glavcheva
 
Мнения: 3
Регистриран на: 20 Яну 2021, 17:13

Re: Захарен диабет - онлайн консултация с лекар ендокринолог

Мнениеот sonya.glavcheva » 20 Яну 2021, 17:23

Става въпрос за Виктоза ,а не Виктория.
sonya.glavcheva
 
Мнения: 3
Регистриран на: 20 Яну 2021, 17:13

Re: Захарен диабет - онлайн консултация с лекар ендокринолог

Мнениеот sonya.glavcheva » 20 Яну 2021, 17:27

Моля да ме извините,но клавиатурата ми изписва грешни думи.Говоря за Оземпик, а не Олимпик.
sonya.glavcheva
 
Мнения: 3
Регистриран на: 20 Яну 2021, 17:13

Re: Захарен диабет - онлайн консултация с лекар ендокринолог

Мнениеот Dr Stella Yordanova » 21 Яну 2021, 08:38

sonya.glavcheva написа:Д-р Йорданова, ендокринологът в моя град ми даде да пробвам Виктория и Трулисити,но и в двата случая страничните ефекти бяха катастрофални.Сега ми предлага Олимпик,но четейки листовката имам сериозниопасения, че нещата ще се повторят.Какво да правя?

Уважаеми sonya.glavcheva,
приложението на Оземпик е свързано със сходни странични ефекти като останалите изброени медикаменти. Чувствителността на пациентите е различна и не може да се отговори с абсолютна сигурност, кой медикамент при кой пациент какви проблеми ще създаде. Оземпик е медикамент с доказани ползи - намалява кръвната захар, води до редукция на телесно тегло, намалява рискът от съдови инциденти и т.н. Когато очакваните ползи са по-големи от рисковете, често предлагаме на пациентите медикаменти, които могат да имат и странични действия. Нямам представа какъв е точно вашия случай и дали трябва да се настоява да се пробва и с този медикамент или може да се помисли за алтернатива. Това трябва да се обсъди с вашия ендокринолог, като му обясните опасеният си.
Dr Stella Yordanova
 
Мнения: 1167
Регистриран на: 26 Окт 2011, 16:42

Re: Захарен диабет - онлайн консултация с лекар ендокринолог

Мнениеот djeniori » 02 Фев 2021, 14:05

Здравейте,д-р Йорданова поради тези изследвания съм с диагноза инсулинова резистентност и възможност за диабет в бъде. Предписани ми е глюкофаж хп 100мг.2 на ден. Но според мен тази доза е огромна. Въобще трябва ли да го пия немога ли с намаляване на килограмите и спорт да сепреборя
djeniori
 
Мнения: 1
Регистриран на: 02 Фев 2021, 12:37

Re: Захарен диабет - онлайн консултация с лекар ендокринолог

Мнениеот Dr Stella Yordanova » 03 Фев 2021, 23:56

djeniori написа:Здравейте,д-р Йорданова поради тези изследвания съм с диагноза инсулинова резистентност и възможност за диабет в бъде. Предписани ми е глюкофаж хп 100мг.2 на ден. Но според мен тази доза е огромна. Въобще трябва ли да го пия немога ли с намаляване на килограмите и спорт да сепреборя

Уважаеми djeniori,
можете да намалите риска си като успеете да редуцирате телесно тегло с хранителен режим и физическа активност. Ако успеете да намалите достатъчно теглото, няма да се налага да приемате медикаменти.
Dr Stella Yordanova
 
Мнения: 1167
Регистриран на: 26 Окт 2011, 16:42

Re: Захарен диабет - онлайн консултация с лекар ендокринолог

Мнениеот sevi_d2 » 16 Фев 2021, 18:18

Здравейте! Поради инсулинова резистентност и проблеми с наднормено тегло ми е изписан Глюкофаж 850 мг два пъти дневно по 1 хапче. Мога ли да използвам този продукт ДЕЙЛИ УЛТРА PGX по описаната схема и да продължа Глюкофаж 850 / 2*1 или трябва да коригирам Глюкофаж. Благодаря, предварително!
sevi_d2
 
Мнения: 1
Регистриран на: 12 Авг 2011, 12:47

Re: Захарен диабет - онлайн консултация с лекар ендокринолог

Мнениеот Цанка » 17 Фев 2021, 09:29

Здравейте !Приемам Виктоза 1.8 . Но явно вече не ми действа . Предлагат ми да мина на Оземпик . Казват , че е по-силно и по-добро 1. Така ли е ? 2. С каква доза трябва да започна ? И мога да стигна максимум ? 3. И при него ли трябва да се очаква един период в който спира да действа ? 4. И какво правим после ?
Изплашиха ме ,че след това организмът реагира с висок скок на показателите и се нуждае от инсулин !?!?!?
Благодаря !
Хубав ден !
Цанка
 
Мнения: 1
Регистриран на: 17 Фев 2021, 09:18

ПредишнаСледваща

Назад към Ендокринология и болести на обмяната

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта