Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания
Правила на форума
Добави отговор

Re: Какви диети сте спазвали и донесоха ли Ви желания резулт

11 Фев 2015, 14:12

ninars написа:Спазвала съм доста диети , но винаги следя за едни ТОП СЪВЕТИ, които бях чела преди години:
1. Тегля се редовно.
2. Ям когато съм гладна.
3. Пия много вода.
4. Винаги хапвам седнала, а не на крак.
5. Избягвам среднощните разходки до хладилника.
6. Вниманието към етикетите на храните е повишено.

Аз спазвам тези съвети, не защото съм ги прочела а от самосебе си. Никога не съм яла по сред нощ и не го намирам за нормално, ям когато съм гладна, което е грешка, защото аз като огладнея съм страшно гладна, мога да изям и слон и започвам да ям много бързо, което хич нее полезно, когато се усетя заситена вече ми е толкова тежко, че едва дишам, затова този съвет да се яде когато си гладен не е много добър, по-хубаво да се яде по малко и по режим, дори да не изпитваме глад.

Re: Здравословен начин на живот

16 Фев 2015, 13:47

На мен до някъде ми е непонятно това, но напоследък започвам да се старая, защото природата зависи от нас и всяко наше действие ѝ се отразява. Така че е хубаво малко или много да се стараем, все пак което оставим след себе си ще е бъдещето за нашите деца.

16 Фев 2015, 17:24

Lollipop написа:На мен до някъде ми е непонятно това, но напоследък започвам да се старая, защото природата зависи от нас и всяко наше действие ѝ се отразява. Така че е хубаво малко или много да се стараем, все пак което оставим след себе си ще е бъдещето за нашите деца.

Както се казва - малко, но от сърце! И на едно нещо да се научим - да спираме водата, докато си мием зъбите или мием съдовете може да сме в голям плюс на природата :)

16 Фев 2015, 18:47

Аз съм повече на теория, отколкото на практика, честно да си призная ;) уж се старая, ама не ми се получават нещата много добре! :(

16 Фев 2015, 19:14

rabotnata pchela написа:Аз съм повече на теория, отколкото на практика, честно да си призная ;) уж се старая, ама не ми се получават нещата много добре! :(

Май повечето сме така, но е важното старанието. Аз например разпочнах да не изхвърлям никаква храна, използвам минимално количество хартия, ако мога електронно да получавам някои неща - правя го, правя си бележки на телефона, на компютъра и нещата се получават. Отдавна не се е случвало да пиша на лист ;)

18 Фев 2015, 17:33

Няма такова като здравословен начин на живот и да отричат храната и тем подобни глупости, човек трябва да яде всичко и толкова!

18 Фев 2015, 18:08

Slavena написа:Няма такова като здравословен начин на живот и да отричат храната и тем подобни глупости, човек трябва да яде всичко и толкова!

това не е истина, как ще трябва човек да яде всичко, толкова голямо разнообразие има - трябва да се яде правилно, а не да се ядат ежедневно салами и пастети!

Има ли как да ядем повече и в същото време да сваляме повече?

26 Фев 2015, 14:26

Както винаги отново съм на диета, аз май постоянно съм на диета! :) Обаче сега се чувствам страшно гладна защото не ям почти, а ми се иска да хапвам повече, а скоро идва пролетта и ще има много по-голямо разнообразие от различни плодове и зеленчуци, за разлика от в момента.

fruits_veggies.jpg
fruits_veggies.jpg (51.72 KiB) Прегледано 4656 пъти

Затова се зачудих, чувала съм за зелето, което ям сега редовно, че гори повече калории за преработването си, отколкото има в самото зеле. :mrgreen: С други думи, ядем повече и в същото време сваляме повече. Но може да си представите колко ми е омръзнало това зеле! :x
Искам ми се да разбера за още подобни продукти, които съдържат в себе си по-малко калории, а са нужни повече, за да ги преработим.
Засега съм чувала тази възможност да я има само зелето, но съм убедена, че далеч не е единствения зеленчук, който гори повече калории, отколкото съдържа. Така че съм убедена, че ще ми споделите още храни, от които може да ядем повече и в същото време да сваляме повече килограми! :)

Re: Има ли как да ядем повече и в същото време да сваляме повече?

26 Фев 2015, 14:29

Мисля, че не са много тези храни, които по такъв начин... се борят с килограмите, като горят повече калории. Освен за зелето, мисля, че и краставиците, динята са такива ;)

Re: Има ли как да ядем повече и в същото време да сваляме повече?

26 Фев 2015, 15:23

Аз си мисля, че колкото по-твърд е някой зеленчук, толкова повече калории трябват за да бъде усвоен от организма.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 54