Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания
Правила на форума
Добави отговор

Какво мислите, че сваляме, когато слабеем?

27 Мар 2015, 13:20

Сега започнах да се храня една идея по-здравословно с цел да отслабна и си мислих какво всъщност сваляме, когато слабеем? :roll:
Нямам много време, но обикновено докато слабея се опитвам да спортувам възможно повече, за да не свалям откъм мускул, а само мазнини, в крайна сметка не зная какво ми се получава иии съвсем не изглеждам по този начин :mrgreen: :mrgreen:
article.jpg
article.jpg (15.41 KiB) Прегледано 1832 пъти
Не съм убедена, че свалям от каквото трябва и затова слабея, но не зная как да си обърна така режима, че да слабея правилно и да свалям мазнини, а не мускулна маса или пък да се дехидратирам съвсем :idea:

Какъв е правилният подход според вас, как да разбера какво свалям, когато слабея? И какъв е правилният подход за слабеене? :roll:

Re: Какво мислите, че сваляме, когато слабеем?

27 Мар 2015, 13:26

Обикновено в диетите се посочва да се пие поне по 2 литра вода на ден, точно с тази цел, когато слабееш да отвеждаш от организма си непотребните вещества в същото време да не се дехидратираш :roll:

27 Мар 2015, 13:28

Не съм се замисляла никога какво точно свалям, докато отслабвам. :)) Все пак рано или късно се стига до сваляне на килограми от мазнини, а ако пиеш повече вода няма как да се обезводниш. :) Правиш го на твърде голям въпрос, давай все така и все ще стигнеш и до мазнините, особено ако се чувстваш добре значи не губиш нищо важно :)

27 Мар 2015, 13:31

Мисля, че можеш да разбереш какво сваляш от това как го сваляш, т.е. за един определен период от две седмици, ако си свалила 2 килограма и повече, то определено си дехидратирана :idea:

27 Мар 2015, 14:30

Добре де, а самата диета не е ли определяща за килограмите, които се свалят? Ако сме само на плодове, или само на разделно хранене, резултатите няма ли да са различни, а не да се определя по един общ знаменател? :roll:

27 Мар 2015, 15:12

Затова слабеенето трябва да е свързано най-вече със спорт и килограмите да не се мерят всяка сутрин, а по-скоро да се измерват сантиметри по бедра, ханш, талия ;)

27 Мар 2015, 16:40

На първо място, разбира се сваляме вода, след това сваляме и останалото. Според мен до 4-5кг. месечно е идеалния темп на отслабване :)

27 Мар 2015, 17:11

Наистина най-напред се почва от водата, а после останалото. Особено в повечето случаи забелязвам, че жените се радват на резултати като "днес свалих 1,5кг!" ДНЕС! Това не мога да си го обясня и си вярват, че е безумно страхотен резултат, а примерно са изяли за целия нещо и са изпили чаша вода. :roll:

27 Мар 2015, 17:37

dinkog написа:Наистина най-напред се почва от водата, а после останалото. Особено в повечето случаи забелязвам, че жените се радват на резултати като "днес свалих 1,5кг!" ДНЕС! Това не мога да си го обясня и си вярват, че е безумно страхотен резултат, а примерно са изяли за целия нещо и са изпили чаша вода. :roll:

Имам такава позната, която все е на диета - през ден и много се радва, когато се качи на кантара и каже после "цял ден плюсках, а съм с кило надолу!" :roll: И аз оооо, ами супер!

27 Мар 2015, 17:46

Разбира се, най-напред сваляме вода, дори може да свалим и тази, която задържаме. Ако започнем да пием повече вода е твърде възможно да се пречистим от задържаната вода в тялото ни, колкото и абсурдно да звучи!
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 54