Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания
10 Мар 2016, 16:19
annydance написа:За мен няма значение какво сваляме стига да можем да задържим това положение, а не връщайки се към нормален ритъм на живот да си взимаме и килограмите обратно

Често точно това става, трябва да се търси промяна на начина на живот, а не избягването на някой друг килограм и връщането към джънк фууд-а
31 Мар 2016, 12:09
mamina написа:За да има кой да отслабва поголовно!

Иначе кой ще изпробва хилядите диети?

Е някои хора имат нужда от диета, други не разбират и си хапват баници и не им дреме ;(
31 Мар 2016, 15:08
Спряхме да се движим и ядем ГМО-та.
31 Мар 2016, 16:30
roksana написа:Спряхме да се движим и ядем ГМО-та.
А, с второто не сме спрели, да знаеш. :) И тва гмо вече е толкова изтъркано като име, гмо тука, гмо, там :) едва ли не на салама вече като има надпис без ГМО и всички си мислят, че ядат на телето най-чистото месо. НЕ всичко е гмо, много по-опасни са оцветителите, консерванти, стабилизатори, глутамати и подобни шитни.
12 Май 2016, 16:29
miron написа:annydance написа:За мен няма значение какво сваляме стига да можем да задържим това положение, а не връщайки се към нормален ритъм на живот да си взимаме и килограмите обратно

Често точно това става, трябва да се търси промяна на начина на живот, а не избягването на някой друг килограм и връщането към джънк фууд-а
Най-трудно е да прекършиш психиката си, особено, че ние си знаем да си хапваме българите! :(
12 Май 2016, 16:46
Особено ние трудно. :) Всичко ни е едно такова, че нямаме лесно прекършване да се разделим с тестото. Целия ни народ е израснал на гърба на житните и бобовите култури и знаем,ч е има ли хляб, има за ядене !:)
13 Май 2016, 10:56
Мислим, че сваляме тлъстинките, но често слабеем откъм мускулна маса, а мазнините си стоят.
13 Май 2016, 13:43
ManiJani написа:Mon_ton написа:Постепенно, започнах с вечерни салати, а на обяд хапвах нормално, а с времето изключих и обедния хляб.
Няма как да оставаш гладен, при положение, че имаш и месо и салати, хлябът си е нещо, което само затормозява и не те прави кой знае колко сит за дълго, просто са излишни калории.
Aма пък е вкусен! :( толкова сме сикнали с хляб, един ден като имам дете няма да го уча да яде хляб с всяко ядене, защото ето сега виждаме колко много се мъчат хората да се откажат от хляба, който съвсем спокойно е можело да бъде пропуснат, но родителите ни са живяли с убеждението, че трябва да се яде хляб задължително и по много!
14 Май 2016, 09:43
За мен е голяма заблуда, че като пропускаш ядене си помагаш в отслабването. Ефектът е обратен, хем можеш да натрупаш килограми така, хем си съсипваш здравето. Като ядеш често, по малко и полезни храни ще постигнеш целта си по-бързо и по-успешно.
14 Май 2016, 12:05
balsam написа:За мен е голяма заблуда, че като пропускаш ядене си помагаш в отслабването. Ефектът е обратен, хем можеш да натрупаш килограми така, хем си съсипваш здравето. Като ядеш често, по малко и полезни храни ще постигнеш целта си по-бързо и по-успешно.
Преяждането с полезна храна също е нож с две остриета, защото калории пак се трупат. Изобщо преяждането е най-големия бич.