В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с психология, психиатрия и сексология, да споделяте мнения и да получите съвет.
15 Юни 2011, 11:39
georgia написа:Много философски казано
ovagimyan и така написано звучи много добре, но напракрика нещата са доста по - сложни. Възпитанието в семейството, социалната среда и приятелите са много важни за формирането на детските ценности и приорите. Аз израстнах заедно със сестра ми. Разликата ни е година и половина. Родителите ни са ни възпитавали по един и същи начин, никога не са ни деляли, но двете пораснахме твърде различни. Обичаме и мразим различни неща, почти нямаме общи интереси и страхове. Аз бях доброто момиче, а тя лошото. Мисля че проблемът при нея дойде от хората, с които се свърза в училище - приятелите. Тя пропуши още в 7 клас (поне аз така знам, а може би и по - рано), опитвала е различни наркотични вещества, ходеше много по заведения и пиеше водка, ракия, уиски. Обичаше да рискува и да живее на ръба. Бягаше от часове и не посещаваше редовно уроците при частните учители, които радотелите ни наемаха за кандидат-гимназиалната й подготовка. Аз бях от другата страна на бариерата - винаги съм мразила миризмата на тютюнев дим, никога не съм се изкушавала да опитам вкуса на цигарите, бях затворено дете, не обичах да ходя по шумни места.

Не разбрах сестра ти промени ли се в положителна насока в крайна сметка?
14 Авг 2011, 10:18
Предвиждам, че ще има високо ниво на скритите наркотици - успокоителните лекарства, които са еднакво лоши с традиционните наркотици.
19 Окт 2011, 14:18
Май е по-важно в каква среда попада детето. От там зависи дали би посегнало към наркотици или не
20 Окт 2011, 13:09
Sofito написа:Май е по-важно в каква среда попада детето. От там зависи дали би посегнало към наркотици или не
Аз като майка на тинейджърка мога да споделя, че наистина сте права, че средата е определяща, но също така и възпитанието в семейната среда. Малко или много ние родителите сме модел за подражание, не може морално пропаднал родител да отглежда нормално дете. Също така не бива да се прекъсва връзката дете-родител, това неминуемо ще подтикне детето ви към забраненото. Темата е много деликатна и по нея може да се пише много.
20 Окт 2011, 17:36
Май прекалената загриженост води до желанието от страна на децата да опитват какви ли не забранени неща. Може би трябва да се отпусне леко края, малко повече свобода и разбира се правилна комуникация между родител и дете.
24 Окт 2011, 20:23
Трудна работа. Но смятам, че един млад пушач би отказал цигарите много по-лесно, отколкото този, който пуши десет и повече години. Трябва да се борите - Успех желая !
27 Окт 2011, 01:25
Възпитанието в семейството, комуникацията между детето и родителите и приятелския кръг са решаващите и определят постъпките, които ще се направят от човека. Спорта е също много важен и определено държи нарктиците извън интереса на подрастващите.
09 Ное 2011, 17:48
Проблема с наркотиците все повече нараства. Единственото решение е приятелските отношения между родителите и децата. Също така родителите трябва подробно да обяснят на децата каква е вредата от наркотиците и защо не бива да се взимат, а не да чакат някой друг да го стори, защото темата им е неудобна (също като темата за секса).
09 Ное 2011, 22:13
MoNsItKa написа:Проблема с наркотиците все повече нараства. Единственото решение е приятелските отношения между родителите и децата. Също така родителите трябва подробно да обяснят на децата каква е вредата от наркотиците и защо не бива да се взимат, а не да чакат някой друг да го стори, защото темата им е неудобна (също като темата за секса).
Напълно съм съгласна! Трябва да има доверие и разбирателство между членовете в семейството! За всяко едно нещо в живота се отнася това!
11 Ное 2011, 11:29
ако проблема в зависимостта се отнася до това да не мога без наркотици,със сигурност не влизам в тази група.по принцип работя барман в една от най реномираните дискотеки в бг ... от тук сигурно ви става ясно, че наркотици покрай мен има в изобилие, въпроса е че имам дни в които ми е криво, нервно , не мога да се настроя за работа/ което не мога да си позволя,при положение че съм се преборил с 400 кандидата за мястото/тогава се случва да си потърся малко пико на партия с някои,правя си 2 3 линии /никога повече/ и нещата зад бара вървят идеално .. говоря си с клиентите усмихвам се танцувам хората са доволни управителя също.. Имах такова кринване в петък, събота бях пак на работа това значеше че целия ден нямаше да мога да заспа и ще се наложи вечерта с пикото да се повтори.. стреснах се аз и питам колегата какво да правя за да заспа че довечера да не съм парцал.. и той и ми отговори че в такива ситуации пие "Зопиклон" /преспивателно/ съгласих се аз след дълги агитации че няма какво толкова да ми се случи освен да се наспа/както и се случи/
Въпроса ми е двете химии как си влияят една на др и какви може да са последствията за организма /физически и психически/.до колко време тази химия е възможно да се изчисти от организма.Макар и трудно с нощния ми начин на живот спортувам храня се здравословно дори газирано не пия Сгрешил ли съм със приспивателното, и ако ми се наложи отново дали мога да си го позволя пак..Ще съм благодарен ако насочете вниманието си към самото приспивателно и тази комбинация ... за другото мярката си е знам.даже ако не ми е такава работата няма и да ги докосна тези л....а... Очаквам изясняване на картинката а не само критика .. Благодаря много !!!