от Ради » 03 Сеп 2014, 12:52
Здравейте!
Пиша Ви по повод на моя съпруг. Имам опасения, че е изпаднал в депресия, четейки какви са признаците за това. Изпаднал е в някаква дупка, проблемите са доста и за съжаление се трупат лека-полека и според него той се чувства , че потъва през последните година и половина-две. Най-грубо ще нахвърля проблемите- имаме 4 опита ин витро, които за съжаление се оказаха неуспешни, като последния беше преди два месеца. При първия и последния нещата се случиха, но за съжаление радостта ни беше кратка. Досещате се, че всичко това е свързано с много пари, нерви, притеснения, надежди, разочарования и т.н.; другия проблем са фактора-роднини, които по един или друг начин също допринесоха за не малко ядове и тревоги(било здравословни или други), третия фактор е работата, колеги, напрежение на работното място и още куп малки проблеми и проблемчета.
Съпруга ми не спи пълноценно, има моменти, когато спи по 2-3 часа, стана много замислен, мълчалив, угрижен, което не е типично за него. Той не спираше да се шегува и говори. Загуби интерес към всякакви любими занимания- риболов, мотори, пътувания. В последно време не се храни, отслабна поне с 10-12 кг за има-няма 2 месеца. Преди два месеца си взе мотор- това му беше мечтата, но както говореше за това непрекъснато от месец насам и към това сякаш загуби интерес. И най-лошото, е че ми сподели дали имало смисъл да бъдем заедно, само ме наранявал, не бил наясно какво иска. Дори възнамерява за известно време да се премести на вилата, за да останел сам и "да си събере главата".
Аз не мисля, че това ще реши проблема, а в същото време не искам да го притискам за каквото и да е, за да не усложня нещата. Но ми се струва, че има нужда от професионална помощ, не искам да го гледам как гасне пред очите ми. Аз също мисля да се консултирам, защото и аз сигурно имам вина в един или друг момент, за да се стигне дотук.
Това е проблемът в общи линии и ще Ви бъда благодарна, ако изкажете мнение или ми дадете съвет