Пълноценните домашни веган манджи

Подходящи рецепти, споделен опит и съвети, начин на живот

Re: Пълноценните домашни веган манджи

Мнениеот rabotnata pchela » 21 Яну 2016, 17:23

Yunona написа:
rabotnata pchela написа:Yunona от теб човек има да научи много относно храненето! Моля ти се съживи темата със снимките и сме съгласни и на любителски от телефона заедно с някоя вкусна рецепта. Заради теб си купих просо, което още не съм сготвил аи все си викам, че ще ти пиша, за да ми дадеш най-вкусната рецепта! то май половината форум изкупихме просото по магазините. :lol: :lol: :lol:

Пчеличке, благодаря :) Аз редовно готвя, но много рядко снимам. Ще се постарая повече занапред, обещавам :)

Надявам се ! Обещавам и аз довечера да направя някоя снимка, далеч от веган и здравословното!
Иначе се чудя за такова пълноценно меню, колко и до каква степен се използват картофи, ние сме им големи почитатели, но пък от друга страна не ме засищат за много дълго :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Yunona » 22 Яну 2016, 15:22

rabotnata pchela написа:Надявам се ! Обещавам и аз довечера да направя някоя снимка, далеч от веган и здравословното!
Иначе се чудя за такова пълноценно меню, колко и до каква степен се използват картофи, ние сме им големи почитатели, но пък от друга страна не ме засищат за много дълго :)

Колкото да спазя обещанието си, прилагам снимка на днешния обяд. На вид е нищо особено - пълнени чушки с киноа и зеленчуци (праз, чесън, морков, пащърнак, селъри и магданоз). Но пък е много вкусно. Спокойно вместо киноа можеш да сложиш просо или пък смес от просо и леща.
По въпроса с картофите - според мен те са напълно ок от здравословна гледна точка. Съдържат много калий и други ценни вещества. Не бива да се прекалява с тях, защото са доста калорични, а и за да не става менюто еднообразно. С нищо не бива да се прекалява, впрочем :)
Прикачени файлове
Paprika-Quinoa.JPG
Paprika-Quinoa.JPG (26.25 KiB) Прегледано 622 пъти
Yunona

Мнениеот ManiJani » 22 Яну 2016, 15:32

Yunona написа:
rabotnata pchela написа:Надявам се ! Обещавам и аз довечера да направя някоя снимка, далеч от веган и здравословното!

Колкото да спазя обещанието си, прилагам снимка на днешния обяд. На вид е нищо особено - пълнени чушки с киноа и зеленчуци (праз, чесън, морков, пащърнак, селъри и магданоз). Но пък е много вкусно. Спокойно вместо киноа можеш да сложиш просо или пък смес от просо и леща.
По въпроса с картофите - според мен те са напълно ок от здравословна гледна точка. Съдържат много калий и други ценни вещества. Не бива да се прекалява с тях, защото са доста калорични, а и за да не става менюто еднообразно. С нищо не бива да се прекалява, впрочем :)

Изглеждат страааашно... а чушките ми приличат на сушени, но май са пресни или...?
ManiJani

Мнениеот Lili_pili » 22 Яну 2016, 15:38

Изгледа много красиво киноата обаче, с едни блестящи частици, много ми харесва. :)
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот Yunona » 22 Яну 2016, 16:44

ManiJani написа:Изглеждат страааашно... а чушките ми приличат на сушени, но май са пресни или...?

Пресни чушки бяха.
Просто първо ги оставих да се запекат самостоятелно във фурната, мацнати с малко олио, после ги напълних и доизпекох. На плънката и трябваха само 10-15 минути, затова не ги напълних сурови.
Yunona

Мнениеот Ваня Стойчева » 22 Яну 2016, 17:05

Невероятно изглеждат тези чушки, поздравления! Довечера и аз мисля да готвя чушки, но далеч не толков здравословни, но сега е момента да взаимствам! :)
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Коцева » 22 Яну 2016, 17:28

Yunona написа:
ManiJani написа:Изглеждат страааашно... а чушките ми приличат на сушени, но май са пресни или...?

Пресни чушки бяха.
Просто първо ги оставих да се запекат самостоятелно във фурната, мацнати с малко олио, после ги напълних и доизпекох. На плънката и трябваха само 10-15 минути, затова не ги напълних сурови.

Много привлекателни изглеждат, а когато се пълнят с леща и просо, отделно ли ги сваряваш преди да ги задушиш със зеленчуците или всичко заедно :roll:
Коцева

Мнениеот Yunona » 22 Яну 2016, 19:11

Коцева написа:Много привлекателни изглеждат, а когато се пълнят с леща и просо, отделно ли ги сваряваш преди да ги задушиш със зеленчуците или всичко заедно :roll:

Отделно ги приготвям, но едновременно, така че не се губи време :) В отделни съдове сварявам лещата и просото до полуготовност. Всъщност зависи от лещата, ако е от бързо сваряващата се, може и заедно да ги сложиш. Слагам и една лъжица сушени зеленчуци (чисти, без натриев глутамат, сол и др.).
Пез това време задушавам зеленчуците на малки кубчета - за кратко време, нека да останат хрупкави. Чушките (или тиквичките) са във фурната да поомекнат и да се запекат.
Смесвам лещата, просото, зеленчуците, подправям със сол и малко черен пипер, някаква зелена подправка по избор и пълня чушките/тиквичките. Връщам ги във фурната и се старая да не ги забравя - никак не обичам прекалено сготвени, меки зеленчуци. Не че не се случва да ги изпусна, де :)
Yunona

Мнениеот Pipilota » 24 Яну 2016, 08:26

Ох, така ми се иска у нас да ги науча да ядат зеленчуци, но не ми се получава, особено мъжът ми е кошмар на тая тема, вече толкова години сме заедно и отказва и отказва! А малките и те почнаха да се влияят от него и е кошмар! :cry: :cry:
А толкова ми се ще да направя нещо мноогоо зеленчуково :D
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Rali_hr » 24 Яну 2016, 11:55

От утре съм нов човек, решила съм го, спирамд а ям хляб и всевъзможни гадни неща, които влизат в състава на разни неща, та тази тема ще ми е много полезна и се надявам , че има какво да принеса към нея :)
Аватар
Rali_hr

ПредишнаСледваща

Назад към Вегетарианци и вегани