Ухапване насекоми, въшки, краста - въпроси и отговори, коментари

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Ухапване насекоми, въшки, краста консултация с кожен лекар

Мнениеот Dyvak77 » 17 Ное 2015, 17:35

Dr Violina Todeva написа:
Dyvak77 написа:
Dyvak77 написа:Здравейте,

Имам въпрос относно поставената ми диагноза преди няколко дена от кожен лекар в Швеция.
Краста!
Без никакво изследване и тестове казаха 100% краста.
Имам сърбеж , който е нормален но не и вечер,спя спокойно. Имам обриви по краката и ръцете ,но не и между пръстите, на кръста няколко големи червени петна,които като разчеша и се подуват. От коляното до глезена са основно големи червени петна които също се уголемява след разчесване. На ръцете и най-вече на едната също големи червени петна по меката част отдолу , около лакътя са малки зачервени вече със супа пъпчици (те са едни от първите ) ,не са на гнезда а са отделни пъпки на около сантиметър разстояние. Нямам по корема ,около зърната на мишниците, между пръстите,по гърба,лицето и седалището,китките,дланите,стъпалата, врата,главата. От рамото до китките и от коленете до глезените са основно разположени.около общо 10 големи червени и 10 малки засрупени са пъпките.
Изписаха ми бензилбензонат за еднократно намазване с престой от 24 часа ,после изкъпване. Пране на всички дрехи на 90 градуса всеки ден. Намазахме се аз мъжа и детето ми. Смених всичко. Те нямат симптоми. При мен сърбежа сякаш спря след като се изкъпах с 55 градуса топла вода след крема.
Та въпроса ми е наистина ли е краста или само наподобява такава? Беше ли нужно да минавам през всичко това и психичното разстройство. Да продължавам ли ?
Благодаря за вниманието!

Здравейте отново ,
обрива е още на лице, излизат и нови сърбящи пъпки с размер на ситно бобено зърно(някои са по големи) .Сякаш имат малко връхче почти незабележимо .Три са една до друга ,подути,червени и сърбят. Разположени са на от външния край на бицепса като ухапване от насекомо . Като ги разчеша побеляват и се подуват още повече.Семейството ми нямат оплакване и никакви признаци. Спя отделно вече седмица .Не знам какво да правя вече! Моля за Вашето мнение и помощ !
С уважение !

Здравейте, Dyvak77!

От описанието Ви смятам, че не е изключено да имате краста! За съжаление тази паразитна инфекция се хваща лесно и при хора, които са чувствителни може да протича по-остро!
Все пак без да съм Ви прегледала ми е трудно да кажа дали наистина това е проблема, но има случаи в които се налага лечението да се направи два, че дори и три пъти!
Съветвам Ви да спазвате препоръките на специалиста и да споделите с него, че имате отново оплаквания!

С уважение,
д-р Тодева

Здравейте отново и благодаря за отговора !

Оказа се ,че не е това ,което ми казаха . Дървеници е отговора,аз бях сигурна ,че не е краста тъй като нямах ухапвания и обриви на местата където трябваше да имам . Между пръстите ,по слабините и т.н , имах само на ръцете и краката . Изхвърлихме всички мебели ,напръскахме и сега чакаме да пристигне специален прах за наръсване от Гърция ,които бил много ефикасен и ги унищожавал.Благодаря за вниманието!
С уважение,
дивак77
Dyvak77

Мнениеот RalicaIvancheva » 12 Мар 2016, 21:33

Здравейте, преди около 3месеца започнаха да ми излизат пъпки по задните части, корема, гърба, краката, които сърбяха много. Бях на кожен лекар и от там без изследвания - само на пръв поглед ми казаха, че имам краста. Предписаха ми акарол и някакви таблетки, които се пият всяка сутрин на гладно. Мазах се и точно както ми беше казала лекарката, изпрах всичко в къщи и изчистих и пъпките преминаха, но сърбежа остана. От седмица се появиха пъпки на съюите места и страшен сърбеж. Възможно ли е отново да е краста и ако да какво да правя? Чета във Интернет за Перметрин крем и можете ли да ми кажете от къде мога да го закупя?
RalicaIvancheva

Мнениеот Dr Violina Todeva » 14 Мар 2016, 14:47

RalicaIvancheva написа:Здравейте, преди около 3месеца започнаха да ми излизат пъпки по задните части, корема, гърба, краката, които сърбяха много. Бях на кожен лекар и от там без изследвания - само на пръв поглед ми казаха, че имам краста. Предписаха ми акарол и някакви таблетки, които се пият всяка сутрин на гладно. Мазах се и точно както ми беше казала лекарката, изпрах всичко в къщи и изчистих и пъпките преминаха, но сърбежа остана. От седмица се появиха пъпки на съюите места и страшен сърбеж. Възможно ли е отново да е краста и ако да какво да правя? Чета във Интернет за Перметрин крем и можете ли да ми кажете от къде мога да го закупя?

Здравейте!

Моят съвет е да посетите лекуващия Ви лекар! При краста е възможно да остане след лечение сърбеж за по-дълго време! За съжаление е възможно и да не сте се излекувала напълно, макар и рядко се случва! Ето защо нека лекуващия лекар да прецени какъв е проблема при Вас!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Re: Какво да ползваме след ухапване от комари и други насекоми

Мнениеот Pipilota » 20 Апр 2016, 12:28

Аз харесвам много фенистила, облекчава. Но друго, което също действа това са детските - ползвам на Бочко за след ухапване от комари и някакви пъпчици, от незнайни насекоми. Но в широк спектър, фенистила действа най-добре.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот rabotnata pchela » 20 Апр 2016, 15:53

Pipilota написа:Аз харесвам много фенистила, облекчава. Но друго, което също действа това са детските - ползвам на Бочко за след ухапване от комари и някакви пъпчици, от незнайни насекоми. Но в широк спектър, фенистила действа най-добре.

Фенистил не бях вземала от години. Купих покрай алергията на малкия, имаше обрив. Сега го ползвам и на мен някакви петна сърбящи ми се появиха на двата крака като обух сандалите, явно нещо ме дразни самия материал, та се намазах и почти веднага усетих облекчение. Супер е, фенистила. Но определено не е нещо, с което да се мажем за добро утро, както често правим с уж безобидни неща.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот zagrijena » 21 Апр 2016, 10:47

Аз ползвам Ароматик рол-он Био успокояващ гел, естествен репелент е.
zagrijena

Мнениеот kauda » 21 Апр 2016, 12:32

zagrijena написа:Аз ползвам Ароматик рол-он Био успокояващ гел, естествен репелент е.

не съм го чувала. Някакви масла ли са?
Аватар
kauda

Мнениеот rabotnata pchela » 22 Апр 2016, 09:25

zagrijena написа:Аз ползвам Ароматик рол-он Био успокояващ гел, естествен репелент е.

Да, не е лошо , но аз не мисля, че подобни за следухапване успяват да се изразходят. :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Rali_hr » 22 Апр 2016, 11:01

Аз съм ползвала алое гел и определено е охлажда и успокоява кожата :) става и за след изгаряния.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот pravilno » 28 Апр 2016, 09:50

Като бях малка баба ми ме мажеше с ракия :lol: . Сега не го правя този номер да не ме подушат и да си помислят някои неща за мен :lol: .
pravilno

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести