13 Сеп 2015, 17:08
SoniaM написа:Здравейте.Юни месец започнах да имам болки в сърдечната област,това продължи 1 месец.Личната ми даде направление за ендокринолог.Направих необходимите изследвания.Всички показатели са в норма ,освен МАТ ,който ми 90,03. Отидох с резултатите при докторката явно нямаше ден и си го изкара на мен с думите - еми това ,имаш Хашимото ,това е доживотно.Няма да пиеш лекарства ,нито диети ,другата година да дойдеш на преглед.И ме прати вкъщи.Бях в шок.Не знаех дори какво е това Хашимото.Започнах да чета в нета.И вече знам.Болките в сърдечната област си продължиха денонощно.Не можех да работя ,да спя.Отидох на кардиолог... ,сърцето е добре.Той юе посъветва да отида на друг ендокринолог ,че се изисква лечение.Той ми предписа самп Магне б6 и се поуспокои тази болка най-накрая
Закупила съм си и - селен ,спирулина,омега 3 ,вечерна иглика,ехинацея.Започнах всяка сутрин да пия лимон с мед и зехтин.Почти не ям сладко и месо вече ,установих че ме заболява след като хапна такова.Ям само извара,айца и риба.И по някоя друга праскова. Състоянието ми се подобри.Преди бях постоянно уморена ,без сили,имам и косопад ,сенки под очите ,качила съм и 10 кг за 1 год.Сега след като започнах да пия изброените неща свалих 3 кг.Въпроса ми такъв - мога ли да започна прием и Келп (йод) при Хашимото ? Ако изобщо е Хашимото... И според вас да отида ли на друг ендокринолог? Забравих да кажа и че направих и изследване и на репродуктивната система.Естрафиола ми е висок.И цикъла ми идва по два пъти.Като по-скоро втория път е когато е овулацията и зацапващо.Преди ендокринолога ходих на гинеколог и ми казаха ,че имам поликистозни яйчници.Имам чувството ,че ме удари навсякъде тази щитовидна жлеза.(ехографа показа,че е леко увеличена ). Извинявам се ,че така разбъркано го написах .Моля за цялостен съвет? БЛАГОДАРЯ !
13 Сеп 2015, 18:28
16 Окт 2015, 11:39
18 Окт 2015, 18:09
П.Иванова написа:Здравейте ,
Преди месец ходих на преглед при личния си лекар. Направих изследване на TSH,резултата бе 15,098. Всички други изследвания бяха в норма. Беше ми назначена консултация с еднокринолог.
Казаха ми типично Хашимото, съответно ми бе назначено л-тироксин и изследване след месец отново, но освен TSH и MAT. Новите ми резултати са TSH -3.67, MAT - 328.40.
Моля, обяснете ми какво означава това.
Притеснението ми е голямо.
Благодаря Ви !
21 Окт 2015, 22:09
23 Окт 2015, 07:05
pafi1989 написа:Здравейте!На няколко пъти правя изследвания на хормони и съм с диагноза нетоксична гуша,неуточнена!Изслвдванията направени преди 7 месеца са TSH -4,27 при реф.граници 0.27 - 4.20.MAT 16.69 при граница 34 .След иследванията ми предписаха eutirox 25 един път дневно,но аз отказах да го пия.Направих нови изследвания преди месец в друга лаборатория и TSH този път беше 3.68 при граници 0.55-4.78..при което лекарката ми пусна и FT3,FT4.Вчера станаха и тези резултати -TF 3- 4.65 при граници 3.10 - 6.80 и FT 4 -13.48 при граници 12.00 - 22.00.Според мен без да съм лекар стойностите ми са нормални??!Въпросът ми е трябва ли да предприема лечение с eutirox 25 или е ненужно?Различията в изследванията от къде идват?Ако FT 3 И FT 4 са в норма,защо TSH е завишен?
28 Мар 2016, 15:44
29 Мар 2016, 22:29
Tochkova написа:Здравейте, д-р Йорданова,
От около година имам поставена диагноза автоимунен тиреодит. Започнах прием на Еутирокс 50. Пия го редовно. След като минаха 6 месеца новите кръвни изследвания показаха стойности на TSH 2.26. След още 6 мес отново реших да направя контролни изследвания имах пропуск 4 дни от лекарството. Резултатите са TSH 7.21 Възможно ли е пропуска от тези 4 дни да повлияе значително на резултатите. Благодаря Ви предварително за отделеното време!
30 Мар 2016, 00:24
30 Мар 2016, 23:13
Tochkova написа:Благодаря Ви за отговора! Пропуска от 4 дни е последователен, непосредствено преди изследването. Смятах, че лекарството се натрупва в организма с времето и не очаквах да има отклонения от предишните изследвания. Когато, обаче видях, че резултатите не са добри си помислих, че вината е в мен, а доколкото разбирам от отговорът Ви, причината е друга. Правилно ли Ви разбирам?