Интимен проблем - моля за съвет! Грижим ли се за интимното здраве?

Re: Интимен проблем - моля за съвет!

Мнениеот Gold » 04 Апр 2016, 12:42

Pacienti написа:За мен не е все тая, докторката се занимава с лабораториите, това не се таксува допълнително, имам си електронно здравно досие, където се нанася всичко, прегледи, изследвания, лечение и др.
Това са цените за изсладвания:
http://www.drkaliasheva.com/izsledvania

Щом не се таксува като екстра, определено звучи много по-удобно да не се занимаваш ти с лаборатории.
А това за досието какво е? Знам, че на някои места можеш да си изтеглиш резултатите по интернет, но линкът важи седмица примерно.
Gold

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот Pacienti » 04 Апр 2016, 14:52

mamina написа:Едва ли обикновената цитонамазка е излишна. Просто тази може да е по-препоръчителна и сигурна, ако има някакво съмнение. Аз поне така си го обяснявам.

Ами нали това е проблема, че при папилома вирус, няма симптоми, тогава от къде ще дойдат съмненията, ако самия лекар не ти пусне такъв тип изследване!?
Pacienti

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот Kremiliya » 04 Апр 2016, 16:20

Pacienti написа:
mamina написа:Едва ли обикновената цитонамазка е излишна. Просто тази може да е по-препоръчителна и сигурна, ако има някакво съмнение. Аз поне така си го обяснявам.

Ами нали това е проблема, че при папилома вирус, няма симптоми, тогава от къде ще дойдат съмненията, ако самия лекар не ти пусне такъв тип изследване!?
Все пак при цитонамазка дава някакви маркери за притеснения, които провокират следващи изследвания :)
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Neven498 » 05 Апр 2016, 15:53

Kremiliya написа:
Pacienti написа:

Все пак при цитонамазка дава някакви маркери за притеснения, които провокират следващи изследвания :)

И какви са тези маркери? Не става ли дума за директно установяване на наличие или липса на даден вирус?
Аватар
Neven498

Мнениеот Tinki » 06 Апр 2016, 10:06

iwoni аз като разнасям по лаборатории губя по два дни в разходки. Ако има как да си го спестя, без да ми е екстра разход, не бих отказала.
Tinki

Мнениеот pravilno » 06 Апр 2016, 12:40

Tinki написа:iwoni аз като разнасям по лаборатории губя по два дни в разходки. Ако има как да си го спестя, без да ми е екстра разход, не бих отказала.

И сигурно трябва да си взимаш отпуска, за да си свършиш работата. Кофти! :wink:
pravilno

Мнениеот Neven498 » 07 Апр 2016, 12:59

На мен така и не ми става ясно, дали папилома вируса може да ти го улови случайно гинеколога или е добре профилактично от време на време да си се минава и при венеролог.
Аватар
Neven498

Мнениеот Monika_Spasova » 08 Апр 2016, 11:37

Neven498 написа:На мен така и не ми става ясно, дали папилома вируса може да ти го улови случайно гинеколога или е добре профилактично от време на време да си се минава и при венеролог.

Не се ли хваща с цитонамазката? :roll: Сигурно при съмнения те насочват към венеролог.
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот annamaria » 12 Апр 2016, 11:41

едва ли е излишно в профилактичните си прегледи човек да предвижда минаване и през венеролог. особено при началото на нова връзка.
annamaria

Мнениеот Mon_ton » 12 Апр 2016, 15:07

annamaria написа:едва ли е излишно в профилактичните си прегледи човек да предвижда минаване и през венеролог. особено при началото на нова връзка.

Много сложно става, но както и Ели мисля посъветва, като искаш секс без презерватив ще трябва да минеш всички изследвания. :)
Аватар
Mon_ton

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология