Храни и хранителни добавки за добра памет

Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.

Re: С какво да подсиля на дългосрочната си памет?

Мнениеот nefertiti » 11 Апр 2016, 10:59

Храненето например, много храни имат отношение към подобряването на тези функции. Както и обратно, други, алкохол, имат отношение към влошаването на тези умения и в дългосрочен план.
nefertiti

Мнениеот Веселин.Иванов » 21 Апр 2016, 08:47

Здравейте,
Един от най добрите начини да се стимулира паметта е прием на Омега 3 мастни киселини, които спомагат за дейността на мозъчните клетки. Подобрява оросяването на мозъка и спомага за концентрация на мозъка. За съжаление нашият организъм няма как да синтезира Омега 3 самостоятелно, затова се налага да си го набавяме от външни източници. Най голяма концентрация на Омега 3 има във рибеното масло и майчината кърма. При условие че майчината кърма вече отдавна ни е минало времето за прием, препоръчвам да се използва рибено масло. Всички таблетни или капсулирани форми на прием на Омега 3 се оказват не ефикасни поради технологията на приготвяне а именно термична и химична обработка с добавка на слепители, с които да се създаде таблетка или капсулата. Аз лично ползвам хранителни добавки, които са създадени по друг начин на базата на суспензиран гел, който позволява напълно естествено, да се запазват 100 % живи и натурални до 30 съставки, които се съхраняват независимо една от друга без да си взаимодействат по между си. Този суспензиран гел съдържа естествен консервант придобит от растението Гуара. По този начин се гарантира от 99% - 100 % ефикасност след прием, нещо което фармацията не може да се похвали на този етап. Дано съм бил полезен с моя коментар.
Веселин.Иванов

Мнениеот pravilno » 21 Апр 2016, 09:16

Веселин.Иванов написа:Здравейте,
Един от най добрите начини да се стимулира паметта е прием на Омега 3 мастни киселини, които спомагат за дейността на мозъчните клетки. Подобрява оросяването на мозъка и спомага за концентрация на мозъка. За съжаление нашият организъм няма как да синтезира Омега 3 самостоятелно, затова се налага да си го набавяме от външни източници. Най голяма концентрация на Омега 3 има във рибеното масло и майчината кърма. При условие че майчината кърма вече отдавна ни е минало времето за прием, препоръчвам да се използва рибено масло. Всички таблетни или капсулирани форми на прием на Омега 3 се оказват не ефикасни поради технологията на приготвяне а именно термична и химична обработка с добавка на слепители, с които да се създаде таблетка или капсулата. Аз лично ползвам хранителни добавки, които са създадени по друг начин на базата на суспензиран гел, който позволява напълно естествено, да се запазват 100 % живи и натурални до 30 съставки, които се съхраняват независимо една от друга без да си взаимодействат по между си. Този суспензиран гел съдържа естествен консервант придобит от растението Гуара. По този начин се гарантира от 99% - 100 % ефикасност след прием, нещо което фармацията не може да се похвали на този етап. Дано съм бил полезен с моя коментар.

На мен лично ми беше полезен :smile: .Постоянно ли го ползвате или правите почивки?
pravilno

Мнениеот Веселин.Иванов » 21 Апр 2016, 10:41

Колко време да приемате продукта зависи, от вашето здравословно състояние. Специално Омега 3 помага и за сърдечно - съдовата дейност, органи и тъкани, обмяната на веществата, препоръчително е да се приема поне три месеца за профилактика. При по сериозен здравословен проблем препоръчително е по - дълъг период от време, тъй като продуктите действат с натрупване в организма на полезните вещества които съдържат. Една кутия съдържа 30 пакетчета за един месец. Резултатите от една кутия прием месечно се равняват на година и половина прием на стандартни медикаменти, които всички знаем като таблетки и капсули. Затова аз лично я приемам само три месеца, в годината което е напълно достатъчно за мен.
Веселин.Иванов

Мнениеот kauda » 21 Апр 2016, 12:12

Вярно, че Омега 3 може да помогне. По тая логика дали не е достатъчно да се хапва само рибено масло?
Аватар
kauda

Мнениеот Веселин.Иванов » 21 Апр 2016, 13:11

kauda написа:Вярно, че Омега 3 може да помогне. По тая логика дали не е достатъчно да се хапва само рибено масло?

Точно това имах в предвид и аз. Само, че да е натурално рибено масло, без химически или изкуствени консерванти, оцветители, подобрители и т.н. Още по добре е ако може да си набавим риба (сьомга) за предпочитане, само че не тази в магазина, защото е отглеждана в развъдници и е пълна с антибиотици и други лекарства, както и все пак не е дива и отглеждането в развъдник предразполага към развиването на много неблагоприятни паразити, които после се настаняват с месото в нашия организъм.
Поради това, че не съм успял да намеря посочените по - горе източници ползвам тези хранителни добавки.
Помня като малък майка ми ми даваше рибено масло на капсули за подсилване на апетита, но вече писах, че никоя таблетна или капсулна форма не е безвредна поради технологията на изработване.
Веселин.Иванов

Мнениеот Lisica » 21 Апр 2016, 13:37

Веселин.Иванов написа:
kauda написа:Вярно, че Омега 3 може да помогне. По тая логика дали не е достатъчно да се хапва само рибено масло?

Точно това имах в предвид и аз. Само, че да е натурално рибено масло, без химически или изкуствени консерванти, оцветители, подобрители и т.н. Още по добре е ако може да си набавим риба (сьомга) за предпочитане, само че не тази в магазина, защото е отглеждана в развъдници и е пълна с антибиотици и други лекарства, както и все пак не е дива и отглеждането в развъдник предразполага към развиването на много неблагоприятни паразити, които после се настаняват с месото в нашия организъм.
Поради това, че не съм успял да намеря посочените по - горе източници ползвам тези хранителни добавки.
Помня като малък майка ми ми даваше рибено масло на капсули за подсилване на апетита, но вече писах, че никоя таблетна или капсулна форма не е безвредна поради технологията на изработване.

Доста трудно може да се намери истинска риба, но съм склонна да вярвам, че и добавките от аптеката ще вършат работа, независимо, че ще са използвани и различни добавки в изграждането им :)
Аватар
Lisica

Мнениеот Веселин.Иванов » 21 Апр 2016, 14:08

Още нещо, което може да е полезно за да се подсили работата на тялото а и на мозъка е редовното консумиране на ВОДА. Тя спомага за очистването на вредните токсини които приемаме с храната всеки ден. Както и за разреждането на кръвта, като по този начин се стимулира кръвообмена в организма. Разреждането на кръвта води и до набавянето на по голямо количество кислород който да достига до всяка една клетка на всеки орган и така се подобрява работата на тялото. Затова е препоръчително да се приема по 30 - 40 мл. вода за всеки килограм тегло. Това е минималното количество. За да постигнете обаче описаните по - горе ефекти трябва да консумирате водата на глътки за да може да се абсорбира от организма, а не да натоварва стомаха и бъбреците.
Веселин.Иванов

Мнениеот fawla » 21 Апр 2016, 14:15

Веселин.Иванов написа:Още нещо, което може да е полезно за да се подсили работата на тялото а и на мозъка е редовното консумиране на ВОДА. Тя спомага за очистването на вредните токсини които приемаме с храната всеки ден. Както и за разреждането на кръвта, като по този начин се стимулира кръвообмена в организма. Разреждането на кръвта води и до набавянето на по голямо количество кислород който да достига до всяка една клетка на всеки орган и така се подобрява работата на тялото. Затова е препоръчително да се приема по 30 - 40 мл. вода за всеки килограм тегло. Това е минималното количество. За да постигнете обаче описаните по - горе ефекти трябва да консумирате водата на глътки за да може да се абсорбира от организма, а не да натоварва стомаха и бъбреците.

Веселин, това винаги ми е било странно. Е тези 30-40мл. на ден. Та ако съм 100кг трябва да пия по 3 литра вода дневно! Количеството не е ли огромно?
Аватар
fawla

Мнениеот Веселин.Иванов » 21 Апр 2016, 15:01

fawla написа:
Веселин.Иванов написа:Още нещо, което може да е полезно за да се подсили работата на тялото а и на мозъка е редовното консумиране на ВОДА. Тя спомага за очистването на вредните токсини които приемаме с храната всеки ден. Както и за разреждането на кръвта, като по този начин се стимулира кръвообмена в организма. Разреждането на кръвта води и до набавянето на по голямо количество кислород който да достига до всяка една клетка на всеки орган и така се подобрява работата на тялото. Затова е препоръчително да се приема по 30 - 40 мл. вода за всеки килограм тегло. Това е минималното количество. За да постигнете обаче описаните по - горе ефекти трябва да консумирате водата на глътки за да може да се абсорбира от организма, а не да натоварва стомаха и бъбреците.

Веселин, това винаги ми е било странно. Е тези 30-40мл. на ден. Та ако съм 100кг трябва да пия по 3 литра вода дневно! Количеството не е ли огромно?

Това е въпрос на психология и на гледна точка. Ако приемем, че един нормален ден е 16 часа в които ние сме активни. То тогава тези 3 литра вода ще означават, че трябва да изпиеш по около 190 - 200 мл. на час, което е една водна чаша. Ако си в заведение на кафе и си поръчаш например Кока Кола, колко от нея можеш да изпиеш за един час? А водата е далеч по полезна от колата! Още повече, че както обясних водата е основният инструмент който отвежда извън тялото всички токсини свободни радикали и т.н. За да стане това правилно е необходимо количество, няма да стане с 1 л. на ден, трябва повече особено през лятото.
Аз също имах подобен проблем, че не бях свикнал да пия вода, но както казах е въпрос на психология и настройка. Взех си една бутилка от 1,5 л. и гледах да е постоянно пред очите ми, за да мога да се сещам да пия вода. Дори в колата постоянно държах бутилка с вода. След една седмица става така, че мозъка ти привиква с идеята и дори организма сам ти алармира, че има нужда от вода. Така че на въпроса ти дали е много, НЕ не е!
Веселин.Иванов

ПредишнаСледваща

Назад към Хранителни добавки и биопродукти