Храни и хранителни добавки за добра памет

Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.

Re: С какво да подсиля на дългосрочната си памет?

Мнениеот fairy » 17 Мар 2016, 11:47

Какво означава, ако забравиш какво си искал да кажеш преди пет минути? :mrgreen: Дали е сериозно положението? :mrgreen: Или да забравиш за къде си тръгнал? Всеки има такива моменти, но кога започва да е притиснително?
fairy

Мнениеот Tinki » 21 Мар 2016, 12:13

fairy написа:Какво означава, ако забравиш какво си искал да кажеш преди пет минути? :mrgreen: Дали е сериозно положението? :mrgreen: Или да забравиш за къде си тръгнал? Всеки има такива моменти, но кога започва да е притиснително?

Май означава, че си разсеян/а :smile:
Tinki

Мнениеот pavleta » 21 Мар 2016, 12:30

Tinki написа:
fairy написа:Какво означава, ако забравиш какво си искал да кажеш преди пет минути? :mrgreen: Дали е сериозно положението? :mrgreen: Или да забравиш за къде си тръгнал? Всеки има такива моменти, но кога започва да е притиснително?

Май означава, че си разсеян/а :smile:

И на мен ми се е случвало, когато си мисля за нещо, заело е мислите ми, а в един момент се усещам, че не знам накъде отивам :grin: . Притеснително е, ако често през деня имаш такива моменти според мен.
pavleta

Мнениеот Lollipop » 21 Мар 2016, 12:33

Когато почнеш да се чудиш през по-голямата част от деня, то със сигурност има проблем тогава. :mrgreen: Ако е от време на време може да не се притесняваш. Но определено книгите и кръстословиците помагат да се поддържа ума в добра форма.
Аватар
Lollipop

Мнениеот m0n4eto » 23 Мар 2016, 10:54

гинко билоба. нали това е най-популярно за кръвообръщението на мозъка, паметта и е натурално
Аватар
m0n4eto

Мнениеот black » 23 Мар 2016, 13:43

m0n4eto написа:гинко билоба. нали това е най-популярно за кръвообръщението на мозъка, паметта и е натурално

Бабите и дядовците масово го пият, не съм забелязала да има ефект при моите :grin:
black

Мнениеот m0n4eto » 24 Мар 2016, 11:42

превенция и поддържане е едно, лечение вече е друго
Аватар
m0n4eto

Мнениеот fairy » 25 Мар 2016, 14:30

m0n4eto написа:превенция и поддържане е едно, лечение вече е друго

Ако на средна възраст, да кажем към 40-50 години, започнеш да се поддържаш така, дали по-късно ще предотвратиш старческото забравяне и деменция? Съмнявам се, и гените играят роля, сигурно и начина ти на живот.
fairy

Мнениеот nefertiti » 25 Мар 2016, 16:07

Гените си имат значение за предразположеността, но пък има неща в навиците ни, които също увеличават вероятността и които трябва да се стараем да избягваме. Едва ли има гаранции, но не пречи да се стараем.
nefertiti

Мнениеот analizatorka » 28 Мар 2016, 09:02

nefertiti написа:Гените си имат значение за предразположеността, но пък има неща в навиците ни, които също увеличават вероятността и които трябва да се стараем да избягваме. Едва ли има гаранции, но не пречи да се стараем.

Сега на прима виста не се сещам какво можем да избягваме, за да имаме добра памет. Сещам се някои неща, с които да си помогнем като решаване на кръстословици, логически задачи, четене на много книги.
analizatorka

ПредишнаСледваща

Назад към Хранителни добавки и биопродукти