Храни и хранителни добавки за добра памет

Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.

Re: Храни за добра памет

Мнениеот mix_twix » 20 Яну 2015, 18:14

Знам, че ядките много помагат за паметта! така че повече ядки, също и пресни зеленчуци.
Аватар
mix_twix

Мнениеот Lili_pili » 05 Мар 2015, 12:51

Не вярвам много, че някои храни могат да помогнат за добрата памет, ама хайде, чувала съм само за ореха, че има такива възможности и свойства ;)
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот Kaya » 05 Мар 2015, 13:06

Чувала съм, че водата много помага за концентрацията, все пак тялото ни е само вода ;))
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот penelopa » 01 Фев 2016, 17:33

Жен шена също се препоръчва за подобряване на паметта.
penelopa

Re: С какво да подсиля на дългосрочната си памет?

Мнениеот roksana » 01 Мар 2016, 14:18

Не трябва да разчитаме само на лекарства да засилват паметта ни. Пак избираме по-лесното, което може и да няма ефект. Мозъкът може да се тренира, достатъчно неща са измислили за тази цел - ребуси, решаване на логически задачи, техники за помнене.
roksana

Мнениеот Jully » 01 Мар 2016, 14:42

roksana написа:Не трябва да разчитаме само на лекарства да засилват паметта ни. Пак избираме по-лесното, което може и да няма ефект. Мозъкът може да се тренира, достатъчно неща са измислили за тази цел - ребуси, решаване на логически задачи, техники за помнене.

какви техники за помнене знаеш? Аз мисля, че само кръстословиците и книгите на стигат, за да поддържаме в добро състояние мозъка си, за да работи добре.
Аватар
Jully

Мнениеот penelopa » 02 Мар 2016, 12:38

Аз се сещам от съветите за помнене на числа да се разделят на групи. Когато забравя къде съм сложила нещо, мислено връщам назад стъпките си до момента, когато изгубеното е в ръцете ми. Има и така наречения маршрутен метод - като пример взимаш дома си, обикаляш го и си набелязваш да кажем 10 точки и ги свързваш визуално с някаква асоциация. Много е добър, ако ти трябва да запомниш голям текст или списък.
penelopa

Мнениеот Elica » 02 Мар 2016, 15:49

penelopa написа:Аз се сещам от съветите за помнене на числа да се разделят на групи. Когато забравя къде съм сложила нещо, мислено връщам назад стъпките си до момента, когато изгубеното е в ръцете ми. Има и така наречения маршрутен метод - като пример взимаш дома си, обикаляш го и си набелязваш да кажем 10 точки и ги свързваш визуално с някаква асоциация. Много е добър, ако ти трябва да запомниш голям текст или списък.

Стига да си запомниш стъпките. :) затова когато трябва да помниш нещо, то по-добре е да си на принципа "Глупавия забравя, умния си записва". :)
Аватар
Elica

Мнениеот klara » 07 Мар 2016, 12:52

Elica написа:
penelopa написа:Аз се сещам от съветите за помнене на числа да се разделят на групи. Когато забравя къде съм сложила нещо, мислено връщам назад стъпките си до момента, когато изгубеното е в ръцете ми. Има и така наречения маршрутен метод - като пример взимаш дома си, обикаляш го и си набелязваш да кажем 10 точки и ги свързваш визуално с някаква асоциация. Много е добър, ако ти трябва да запомниш голям текст или списък.

Стига да си запомниш стъпките. :) затова когато трябва да помниш нещо, то по-добре е да си на принципа "Глупавия забравя, умния си записва". :)

Аз съм на същия принцип - записвам си и хич не се старая да засилвам паметта си. Като поостарея още малко може и да се стегна и да почна да пия илачите. Само да не е късно :mrgreen:
klara

Мнениеот nefertiti » 16 Мар 2016, 16:16

С упражняване - наизустяваш неща, после гледаш да извикваш по-често на преден план. После нови. След известно време се връщаш на предните.
nefertiti

ПредишнаСледваща

Назад към Хранителни добавки и биопродукти