roksana написа:Не трябва да разчитаме само на лекарства да засилват паметта ни. Пак избираме по-лесното, което може и да няма ефект. Мозъкът може да се тренира, достатъчно неща са измислили за тази цел - ребуси, решаване на логически задачи, техники за помнене.
penelopa написа:Аз се сещам от съветите за помнене на числа да се разделят на групи. Когато забравя къде съм сложила нещо, мислено връщам назад стъпките си до момента, когато изгубеното е в ръцете ми. Има и така наречения маршрутен метод - като пример взимаш дома си, обикаляш го и си набелязваш да кажем 10 точки и ги свързваш визуално с някаква асоциация. Много е добър, ако ти трябва да запомниш голям текст или списък.
Elica написа:penelopa написа:Аз се сещам от съветите за помнене на числа да се разделят на групи. Когато забравя къде съм сложила нещо, мислено връщам назад стъпките си до момента, когато изгубеното е в ръцете ми. Има и така наречения маршрутен метод - като пример взимаш дома си, обикаляш го и си набелязваш да кажем 10 точки и ги свързваш визуално с някаква асоциация. Много е добър, ако ти трябва да запомниш голям текст или списък.
Стига да си запомниш стъпките. :) затова когато трябва да помниш нещо, то по-добре е да си на принципа "Глупавия забравя, умния си записва". :)
Назад към Хранителни добавки и биопродукти
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта