Депресия и разстройства на настроението - мнения и въпроси

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с психология, психиатрия и сексология, да споделяте мнения и да получите съвет.

Re: Възможно ли е мързелът да е форма на депресия?

Мнениеот Krum » 14 Юни 2016, 11:34

nefertiti написа:Хората са казали, ако не си помогнеш сам... Въпросът е как се самомотивирате в такива периоди? А какво довежда до такива?

Е ако не си помогнеш сам, трябва да идеш на психолог. ;) Има доста депресии, от които измъкване няма. Ама лошото е, че като тръгнеш по психолози много пари, а ако си в безпарична депресия, май няма излизане. :roll:
Аватар
Krum

Мнениеот mangusta » 16 Юни 2016, 15:33

Безпаричната депресия всеки я е карал, стига да не се превръща в постоянна. Всеки път да се чудиш как да свържеш двата края не е работа.
mangusta

Мнениеот rabotnata pchela » 17 Юни 2016, 10:00

mangusta написа:Безпаричната депресия всеки я е карал, стига да не се превръща в постоянна. Всеки път да се чудиш как да свържеш двата края не е работа.
То така идва и още по-голямо отчаяние! :-| докато не си готов да се промениш и превъзмогнеш, то все положението ще е такова. ;(
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Pipilota » 17 Юни 2016, 12:33

Оф, в такова положение съм изкарвала няколко години, беше ужасно направо! Постоянно кавги вкъщи, караници, сърдене и какво ли не! Докато не се нормализира това, апатията беше ужасяваща и постоянна, не сам за мен, но и за децата и за мъжа ми. Всички бяхме в депресия. Много се дразня, като почнат да обясняват как любовта стига за всичко,а ми не стига хора.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот nefertiti » 20 Юни 2016, 10:53

Pipilota , тя е основата. Но при проблеми, водеща роля взимат и личните качества на всеки.
nefertiti

Мнениеот PasDeDeux » 20 Юни 2016, 11:28

Да, зависи кой как реагира на проблемите. Някой ги задълбочава с реакцията си, друг по-лесно минава през тях. Но сега да не им търсим оправдания на перманентните мързеливци. Който го мързи, и без депресия ще го мързи.
PasDeDeux

Лечение Депресия

Мнениеот Random Access » 29 Дек 2016, 20:47

От вече 3 години се боря със ситуация която бих описал само като депресия. Бях заблуден че мога да се справя сам но все повече виждам че това не е така. По този повод търся мнението на вас добри хора съвет къде да потърся помощ. Лекар терапевт или друго. Конкретни контакти на добри терапевти ще са изключително полезни. Благодаря

Пп надявам се да пиша на правилното място
Random Access

Re: Лечение Депресия

Мнениеот Golfie » 29 Дек 2016, 20:50

Random Access написа:От вече 3 години се боря със ситуация която бих описал само като депресия. Бях заблуден че мога да се справя сам но все повече виждам че това не е така. По този повод търся мнението на вас добри хора съвет къде да потърся помощ. Лекар терапевт или друго. Конкретни контакти на добри терапевти ще са изключително полезни. Благодаря

Пп надявам се да пиша на правилното място

Много зависи от подробностите. В една такава ситуация, може да помогне и психиатър, може и психолог, може и просто едно излизане на кино с приятели. Ще разкажете ли повече?
Golfie

Мнениеот Golfie » 29 Дек 2016, 21:14

Пробвахте ли с някаква промяна в начина на живот?
Golfie

Мнениеот Random Access » 29 Дек 2016, 21:20

Кино с приятели изглежда не помага. Подробности... имам проблем с превъзмогне на раздяла с любим човек. Тогава всичко изглеждаше смислено, но това се промени много бързо и се задържа. Ситуацията не може да се промени но това в което съм аз се надявам да се. Нямам настроение за нищо, нямам апетит, не мога да се концентрирам над нещо за повече от две минути. Не мога да работя адекватно или да мина през деня без да се връщам в това в което се видя. Вината ме яде отвътре.
Random Access

ПредишнаСледваща

Назад към Психология, психиатрия и сексология