Депресия и разстройства на настроението - мнения и въпроси

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с психология, психиатрия и сексология, да споделяте мнения и да получите съвет.

Re: Лечение Депресия

Мнениеот Random Access » 29 Дек 2016, 21:33

Промених много неща. Някой добри някои не толкова. Звучи глупаво и аз мисля това когато пиша тук но мисля че е време да си призная безизходица та.
Random Access

Мнениеот Malina » 30 Дек 2016, 09:41

Няма как да ти кажем координати на аспециалисти, като не знаем от къде си. :wink: На първо място! На второ, винаги поне при психолозите, може да си намериш лесно специалист и да говориш с него, те си имат подход и мисля, че лош психолог няма, така че просто потърси в интернет за твоя град някой, който да ти свърши работа.
След като постоянно го мислиш това нещо, няма как да избягаш от него толкова бързо и лесно, ще ти трябва промяна и помощ, а в това няма нищо лошо, след като си готов да се промениш и да подобриш! :cheerleadersmileygirl:
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот franky » 30 Дек 2016, 09:54

Колкото и да си внушава човек, че всичко ще мине, че с времето ще се подредят нещата и да се опитва да си възвърне нормалното състояние, има моменти и ситуации, когато не успява да влезе в ритъм и се чувства все едно не е той. Тогава наистина му е нужна помощ и е добре, че си го осъзнал. Затова потърси специалист и не отлагай посещението при него.
franky

Страдате ли от депресия? По какво разбирате?

Мнениеот miron » 07 Ное 2017, 11:21

Съмнявам се , че ме е тръшнала някоя депресия, направо като вирусно заболяване. много хора покрай мен напоследък нямат енергия, изглеждат отчаяни и изморени, накрая взех и аз да се чувствам така. Имаме проблеми с приятелката ми и тя постоянно е без настроение, накрая и аз го пренесох върху себе си.
Не знам дори какъв точно ми е проблемът, ако трябва да съм честен. :lol: Но дали става въпрос за депресия, или просто всичко се дължи на промяната на времето.. По кое различаваме депресията от обикновеата липса на настроение?
miron

Re: Страдате ли от депресия? По какво разбирате?

Мнениеот asdddwww » 07 Ное 2017, 12:13

Депресията се усеща, много е една разяждаща. И да ти кажа, ще я усетиш. Щом си решил, че имаш, значи най-вероятно нямаш.
Аватар
asdddwww

Мнениеот rabotnata pchela » 07 Ное 2017, 13:11

И аз не мисля, че депресията се усеща и може да бъде намерена толкова лесно от човека, който я изпитва. Това са много дълбоки състояния, когато не ти се прави нищо, избягваш социализирането, разговорите, разходките и т.н. Изолираш се, правиш еднотипни неща и подобни. Другото е лошо настроение, умора и апатия.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот kauda » 07 Ное 2017, 21:40

Депресията е много силно състояние, което обаче много хора използват напразно. Това е една завладяваща апатия, разболяване и подобни и физичекси неразположения, не е само до това да ти е скучно.
Аватар
kauda

Мнениеот chiZzY_biZzY » 08 Ное 2017, 11:19

Никога не съм имала депресия, или поне не съм разбирала. Лоши настроения да, лиспва на енергия и желание за каквото и да е било - случвало се е. Но ми е минавало бързо.
И аз съм на мнение, че малко се прекалява с използването на думата депресия.
chiZzY_biZzY

Мнениеот anelkka » 09 Ное 2017, 00:28

Депресията е отчаяние, апатия,чувството че си ненужен, неспособен, неразбран или просто казано не ставаш за нищо. Търсиш във всяко нещо драма и още много негативни неща... А изправянето след такова падение е наистина трудно.
anelkka

Мнениеот Lollipop » 09 Ное 2017, 10:50

Така като чета, установявам, че имам депресия, пък хич не знам. Може би това е начина да осъзнаваш, че имаш, защото досега не си го знаел. Ами.. какво да ви кажа, писнало ми е от всичко,това ако е показателно..
Аватар
Lollipop

ПредишнаСледваща

Назад към Психология, психиатрия и сексология