Помогнете ми - как да започна да се храня здравословно на работа

Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене

Re: Помогнете ми - как да започна да се храня здравословно на работа

Мнениеот S_Milenska » 07 Яну 2016, 15:04

А къде си намирате просо, гледах в Била и не видях, а снимка може ли поне да се ориентирам?
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Kremiliya » 07 Яну 2016, 16:22

S_Milenska написа:А къде си намирате просо, гледах в Била и не видях, а снимка може ли поне да се ориентирам?

Аз също не съм виждала, а ми се ще да пробвам да си сложа в някоя салата, покрай тея истории на Yunоna няма как да не изгладнееш. :mrgreen:
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Yunona » 07 Яну 2016, 23:08

Proso.jpg
Proso.jpg (187.54 KiB) Прегледано 371 пъти
S_Milenska написа:А къде си намирате просо, гледах в Била и не видях, а снимка може ли поне да се ориентирам?

Аз купувам просо от близкия супермаркет, който има добре зареден отдел за здравословни храни. Предлагат както обикновено просо, така и био. Цената на първото е около 1.60-2.00 за половин килограм, а биото е около 4 лв. за същото количество.
Прилагам снимка, така изглежда просото, а производители има много :)
По темата - с навлизането в истинската зима откривам сезона на супите. Утре ще обядвам в офиса гъста зеленчукова супа (лук, морков, пащърнак, чушка, картоф, грах, домати, фиде, мащерка) с филийка препечен пълнозърнест хляб.
Yunona

Мнениеот Lollipop » 08 Яну 2016, 10:13

Надявам се да успея да намеря и в някой голям магазин и аз, доста се зарибих да го опитам, а много такива храни не ям и мисля, че ще ми от полза. А и щом става за салати е супер, точно ще ги направи възможно по-засищащи. :)
Аватар
Lollipop

Мнениеот silver933 » 08 Яну 2016, 11:46

Идеята за менюто е добра определено, просо, киноа, елда и подобни винаги могат да се комбинират в салати и са супер полезни и точно идеални за обяд, засищат и са супер в комбинация със зеленчуци. Естествено не трябва да се изключват от менюто и обикновения ориз, боб, леща, картофи, те също си имат своите полезни качества. :)
Аватар
silver933

Мнениеот Elica » 24 Юни 2016, 13:13

Моята страст за здравословно не е приключила. Имаме един уред за готвена на яйца в офиса, та често го използвам и определено ми е голямо улеснение, защото винаги мога да се нахраня набързо. :) Хапвам комбианции, оито не са много здравословни, ето за днес съм приготвила 2 яйца в уреда, салата с краставица, домат, маслини и нахут, отделно имам пълнозърнест хляб. Много засищащо и здравословно мисля, въпреки комбинацията на нахут и яйца, която не се препоръчва особено. :)
Аватар
Elica

Мнениеот rabotnata pchela » 29 Юни 2016, 16:51

Elica написа:Моята страст за здравословно не е приключила. Имаме един уред за готвена на яйца в офиса, та често го използвам и определено ми е голямо улеснение, защото винаги мога да се нахраня набързо. :) Хапвам комбианции, оито не са много здравословни, ето за днес съм приготвила 2 яйца в уреда, салата с краставица, домат, маслини и нахут, отделно имам пълнозърнест хляб. Много засищащо и здравословно мисля, въпреки комбинацията на нахут и яйца, която не се препоръчва особено. :)

много хитро! :) Аз също обичам нахут, яйца, боб и много ми харесват в комбинация със салати. :) Сега напоследък прекалявам пак с авокадото, но поне си е добра мазнинка.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот zheleva212 » 05 Юли 2016, 15:55

Каквото готвя вкъщи, си взимам от него за работата. Така не си купувам от магазина неща, които хем няма да ме нахранят, хем ще ми докарат проблеми със стомаха. А като огладнея следобяд, предпочитам да се залъжа с някакви сушени плодове или ядки.
zheleva212

Мнениеот Kaya » 15 Авг 2016, 15:34

zheleva212 написа:Каквото готвя вкъщи, си взимам от него за работата. Така не си купувам от магазина неща, които хем няма да ме нахранят, хем ще ми докарат проблеми със стомаха. А като огладнея следобяд, предпочитам да се залъжа с някакви сушени плодове или ядки.

успяват ли да те залъжат? А и сушените плодове не са ли и те много калорични? кое е най-добре, следобед плодове или някакви солети...
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Локумът » 16 Авг 2016, 10:39

Сега е лято, може да изядете някоя богата салата и да се наядете зверски добре. :) Разбира се, една скучна салата от краставици и домати не е яка, но ако ѝ се сложи някакво месо вътре, примерно пилешко и някой друг крутон или друг вариант с нахут да речем става много яко.
Аватар
Локумът

ПредишнаСледваща

Назад към Здравословно хранене