Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Помогнете ми - как да започна да се храня здравословно на работа

24 Ное 2015, 15:17

kauda написа:Планът за седмицата а и за всеки ден е идеален, може да си правите толкова вкусни салати, само ако прочетете постовете на Yunona и ще имате ядене за месец все с велики идеи :)

Мда, желание само да има и нещата лесно могат да се получат :)

24 Ное 2015, 17:58

Anka написа:
kauda написа:Планът за седмицата а и за всеки ден е идеален, може да си правите толкова вкусни салати, само ако прочетете постовете на Yunona и ще имате ядене за месец все с велики идеи :)

Мда, желание само да има и нещата лесно могат да се получат :)

Така е, не е особено трудно, стига да си създадеш достатъчно добра организация :idea: А хора като Yunona наистина са много ценни :heartbeating:

25 Ное 2015, 13:29

Е, Yunonа не си я даваме на никой, много ясно! :)
А моето меню напоследък се състои главно от плодове, обожавам мандариненото време :)

25 Ное 2015, 15:13

Pipilota написа:Е, Yunonа не си я даваме на никой, много ясно! :)
А моето меню напоследък се състои главно от плодове, обожавам мандариненото време :)

Същата съм на цитруси мога да си изкарам живота - мандарини, портокали, помело, грейпфрут... всичко, но и съм преяждала с портокали, много тежко беше положението :rolling:

10 Дек 2015, 12:26

Много обичам да хапвам салати на работа, но ако не са от кореноплодни като моркови, цвекло и т.н., които да си приготвил от вечерта, то всичко друго увяхва страшно бързо и дори да си го приготвил сутринта до обяд става на леща... :-| Какви варианти сте си измислили?

10 Дек 2015, 23:38

gomez123 написа:Много обичам да хапвам салати на работа, но ако не са от кореноплодни като моркови, цвекло и т.н., които да си приготвил от вечерта, то всичко друго увяхва страшно бързо и дори да си го приготвил сутринта до обяд става на леща... :-| Какви варианти сте си измислили?

Е, лесно увяхващите салати не са добри за офиса - там ти трябва нещо по-засищащо, тъй като салатата в случая е единствено ядене, а не само стъпка в менюто :)
Аз току-що си приготвих салата за утре - пълнозърнеста паста, грилована тиквичка, сушени домати, босилек. Отгоре - варено яйце и няколко тънки резенчета сирене грана падано (в момента не съм на пълен пост).
Когато реша да си нося зелена салата, винаги я правя от айсберг, защото издържа повече. Никога не я подправям предварително. В офиса имаме кухня и там си държа сол, малко шишенце балсамов оцет и още едно със зехтин. Когато не съм имала такава възможност, съм си носила дресинга в малко пластмасово шишенце с широко гърло. Разтръскваш и заливаш салатата. Не подправиш ли салатата, няма да стане на "леща" :)
Ако слагаш домати, махни семенната част, така не пускат много вода.
Ами... май това се сещам сега :)

11 Дек 2015, 10:55

Хмм това звучи интересно, но как успяваш да запазиш пастата раделена, в повечето случаи става слепена, пробвала съм различни варианти, но всичко приключва по един и същ начин :sad: :sad:

11 Дек 2015, 11:03

YoLindi написа:Хмм това звучи интересно, но как успяваш да запазиш пастата раделена, в повечето случаи става слепена, пробвала съм различни варианти, но всичко приключва по един и същ начин :sad: :sad:

Сваряваш я ал денте, отцеждаш водата, лъжичка зехтин, разбъркваш :) На пастата и трябва малко мазнинка, за да не залепне.

11 Дек 2015, 11:46

Yunona написа:
YoLindi написа:Хмм това звучи интересно, но как успяваш да запазиш пастата раделена, в повечето случаи става слепена, пробвала съм различни варианти, но всичко приключва по един и същ начин :sad: :sad:

Сваряваш я ал денте, отцеждаш водата, лъжичка зехтин, разбъркваш :) На пастата и трябва малко мазнинка, за да не залепне.

И аз така знам за мазнината, ама явно я преварявам, заради това така се получава и моята - слепена :sad:

07 Яну 2016, 14:18

Не трябва да се вари много пастата, а по средата да е леко твърда. Оставя се 1 чаша от водата, в която си варила и я връщаш обратно и не слепва, разбира се и малко зехтин, но ако слагаш сос съм чувала, че е добре да не се слага мазнина, за да не се "пързаля" соса по спагета, вместо да се напоява и овкусява. :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13