Как се променят калориите на различните продукти, когато се преработят?

Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене

Re: Как се променят калориите на различните продукти, когато се преработят?

Мнениеот annamaria » 24 Апр 2015, 13:08

silver933 написа:
annamaria написа:Печеното месо няма нищо вредно. За първи път чувам някой да го твърди :shock:
За зеленчуците - напротив. Най-полезни са в суров вид. Обработката им води до загуба на полезни съставки...

Говори на морковите и на гъбите ;))) Те са прост пример, че някои зеленчуци е по-добре да бъдат готвени ;)

Защо морковите :shock: ? А аз ям и сурови гъби :mrgreen:
annamaria

Мнениеот silver933 » 24 Апр 2015, 13:16

Даже и ей тук можеш да прочетеш по въпроса, че има и полезни - сготвени. Не че са вредни суровите де, тук вече го играем на по-най и да си ***. :lol:
Аватар
silver933

Мнениеот borkova » 24 Апр 2015, 13:43

Monika_Spasova написа:Е логично е, че ако храната е пържена, тя освен собствените си мазнини поема и странични и разбира се стара вредна. :) Мисля, че при печенето на месото е същото - все по някое време започва да се пържи в собствените си мазнини. Единствено за зеленчуците не мисля, че има някаква разлика дали са печени или варени. Пърженето тотално отпада като вариант. ;)

Има известна логика в това, което казваш, никога не съм се замисляла, а толкова обичам печено месо, варено само на супа, иначе не обичам дори и пиле фрикасе, точно защото е варено месото преди това! :idea:
borkova

Мнениеот annamaria » 27 Апр 2015, 10:54

silver933 написа:Даже и ей тук можеш да прочетеш по въпроса, че има и полезни - сготвени. Не че са вредни суровите де, тук вече го играем на по-най и да си ***. :lol:

Благодаря. Интересно е и не бях попадала на подобно инфо.
annamaria

Мнениеот rabotnata pchela » 27 Апр 2015, 16:31

silver933 написа:Даже и ей тук можеш да прочетеш по въпроса, че има и полезни - сготвени. Не че са вредни суровите де, тук вече го играем на по-най и да си ***. :lol:

Аз много обичам да ям сготвени моркови, особено пък видиш ли - на пара стават жестоки :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот silver933 » 28 Апр 2015, 09:10

annamaria написа:

Благодаря. Интересно е и не бях попадала на подобно инфо.

;) ;) ;) Моля моля! :) Монетата си има две страни, това е положението. :)
Аватар
silver933

Мнениеот Bambaa » 15 Юли 2016, 16:15

borkova написа:
Monika_Spasova написа:Е логично е, че ако храната е пържена, тя освен собствените си мазнини поема и странични и разбира се стара вредна. :) Мисля, че при печенето на месото е същото - все по някое време започва да се пържи в собствените си мазнини. Единствено за зеленчуците не мисля, че има някаква разлика дали са печени или варени. Пърженето тотално отпада като вариант. ;)

Има известна логика в това, което казваш, никога не съм се замисляла, а толкова обичам печено месо, варено само на супа, иначе не обичам дори и пиле фрикасе, точно защото е варено месото преди това! :idea:

Зеленчуците на пара най не губят от свойствата си. При печене и варене високата температура ги унищожава .
Аватар
Bambaa

Мнениеот annamaria » 22 Юли 2016, 13:48

не само зеленчуците, всичко на пара запазват полезните неща в себе си, а не отиват в бульон, както при другите обработки.
annamaria

Мнениеот pavleta » 22 Юли 2016, 14:12

annamaria написа:не само зеленчуците, всичко на пара запазват полезните неща в себе си, а не отиват в бульон, както при другите обработки.

И този бульон често го изхвърляме и така не ползваме полезните вещества. А всичко трябва да се оползотворява, храна не се хвърля.
pavleta

Мнениеот Lili_pili » 27 Юли 2016, 15:22

Не мисля, че всяко месо става добре на пара. ;) Не си представям всинско да е направено на пара, пиле и риба - да, някак си с тях повече ми се връзва. :)
аз а полезните свойства, ако не сте забелязали, на пара, когато се готви, остават и зеленчуците по-хрупкави, явно се запазват полезните неща определено много повече, пък и ем ного вкусно.
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

ПредишнаСледваща

Назад към Здравословно хранене