Колко дена отпуск са достатъчни на човек, за да си почине?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Доволни ли ще сте, ако се премахнат сливанията на почивните дни?

Мнениеот Yunona » 22 Ное 2016, 17:03

lini_leni написа:Като е в събота празника, защо и понеделникът да е неработен? Не виждам логиката.

Логиката е, че няма да се чувстваме "прецакани" :) Когато националният празник е през седмицата имаме почивен ден, нали? Ето защо се предлага, когато празникът се пада в събота или неделя, да бъдем компенсирани за това дублиране с един допълнителен почивен ден - понеделник. Така уикендът става тридневен и всички ще сме доволни. Ако това изобщо е възможно, де :)
Yunona

Мнениеот Pipilota » 22 Ное 2016, 17:04

Yunona написа:
lini_leni написа:Като е в събота празника, защо и понеделникът да е неработен? Не виждам логиката.

Логиката е, че няма да се чувстваме "прецакани" :) Когато националният празник е през седмицата имаме почивен ден, нали? Ето защо се предлага, когато празникът се пада в събота или неделя, да бъдем компенсирани за това дублиране с един допълнителен почивен ден - понеделник. Така уикендът става тридневен и всички ще сме доволни. Ако това изобщо е възможно, де :)

Замен лично най-приемлив и доволен ми се вижда варианата на Каудата - почивни дни без отработване, чудно! :lol:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот rose_92 » 23 Ное 2016, 03:39

Pipilota написа:
Yunona написа:

Замен лично най-приемлив и доволен ми се вижда варианата на Каудата - почивни дни без отработване, чудно! :lol:

То това го има май само при хората на държавна работа.
rose_92

Мнениеот exotic » 23 Ное 2016, 12:11

Тези на държавна работа май най-много ще бъдат прецаканите, на тях някой път и отработванията им опрощават. В частния сектор изобщо не се съобразяват толкова с почивните дни и при тях е много относително. Продавачките работят и по празниците например.
exotic

Re: Колко дена отпуск са достатъчни на човек, за да си почине?

Мнениеот Kaya » 28 Ное 2016, 17:14

Определено съм на мнение, че трябва да се почива поне една седмица. По-малко е безсмислено и е само изгърмяване на отпуската, без реално да се почине.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот denislavahristova » 28 Ное 2016, 20:52

Аз си взимам отпуската лятото и покрай Коледа и си почивам доста през това време.
denislavahristova

Мнениеот fairy » 28 Ное 2016, 21:07

Десет дена са идеално за мен. Лятото си позволявам толкова дълга отпуска.
fairy

Мнениеот ramimni » 02 Дек 2016, 15:02

На мен и един ден ми е достатъчен да се откъсна от работата и да се почувствам добре.
ramimni

Мнениеот Malina » 02 Дек 2016, 16:02

denislavahristova написа:Аз си взимам отпуската лятото и покрай Коледа и си почивам доста през това време.

Така е най-добре, да се почива 2 пъти повече време! Моят мъж тази година си взе цялата отпуска лятото и сега по празниците ще работи, много ми е болно за това;(
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот denislavahristova » 03 Дек 2016, 12:05

Malina написа:
denislavahristova написа:Аз си взимам отпуската лятото и покрай Коледа и си почивам доста през това време.

Така е най-добре, да се почива 2 пъти повече време! Моят мъж тази година си взе цялата отпуска лятото и сега по празниците ще работи, много ми е болно за това;(

Наистина е много неприятно да работи по празниците, но какво да правите. Няма как. :)
denislavahristova

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси