Съществува ли Дядо Коледа?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Съществува ли Дядо Коледа за децата ви? А как ще им кажете, когато дойде времето?

Мнениеот Mon_ton » 07 Яну 2016, 12:44

Прекрасно е дечицата да вярват в нещо магично. Разбира се ние винаги можем да ги научим,че няма нищо интересно и специално в този живот, а всичко е едно ежедневие, с което трябва да се борим.
Аватар
Mon_ton

Re: Съществува ли Дядо Коледа?

Мнениеот irka » 11 Ное 2016, 17:36

За съжаление май вече не усещам онази тръпка както преди години. За което съжалявам. Моето дете и то лека полека се измъква от тази омая и не мога да го накарам да вярва в тези чудеса.
irka

Мнениеот mix_twix » 15 Ное 2016, 16:17

irka написа:За съжаление май вече не усещам онази тръпка както преди години. За което съжалявам. Моето дете и то лека полека се измъква от тази омая и не мога да го накарам да вярва в тези чудеса.

От теб зависи да го накараш пак да повярва в нещо специално, може през целия декември да правиш нещо интересно и готино за него, да правите по нещо заедно, което все сте отлагали.
Аватар
mix_twix

Мнениеот zagrijena » 15 Ное 2016, 22:23

Като дойде времето за тези празници, ми става едно хубаво и приповдигнато. Навсякъде украси, песни, красота - как да не ти стане кеф! Мисля, че всеки дълбоко в себе си вярва в Дядо Коледа под една или друга форма.
zagrijena

Re: Съществува ли Дядо Коледа за децата ви? А как ще им кажете, когато дойде времето?

Мнениеот Jully » 29 Ное 2016, 17:35

Мисля, че всяко дете се досеща и в крайна сметка не е някакъв шок, когато разберат, че го няма. Те се досещат, никой не отива и не им казва сериозно и от гръм да им падне от небето, че дядо коледа няма.
Аватар
Jully

Мнениеот penelopa » 29 Ное 2016, 23:39

Да, едва ли специално им се обяснава, че няма Дядо Коледа. С порастването си сякаш израстват и това вярване. Аз така и не разбрах кога моето дете спря да вярва в Добрия старец. А не сме говорили откъде се появяват подаръците.
penelopa

Мнениеот Monika_Spasova » 30 Ное 2016, 10:25

penelopa написа:Да, едва ли специално им се обяснава, че няма Дядо Коледа. С порастването си сякаш израстват и това вярване. Аз така и не разбрах кога моето дете спря да вярва в Добрия старец. А не сме говорили откъде се появяват подаръците.

А сега продължава ли да пише писма до дядо коледа или просто ти казва какво иска? Моя позната, когато детето й стана 2 клас вече почна да задава въпроси и тя обясни, че Дядо Коледа нмаистина няма, но продължават традицията с писмата! :mrgreen:
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот black » 30 Ное 2016, 11:07

Моето дете не е много голямо и още пишем писма, чакаме да видим шейната и Дядо Коледа, но не успяваме да останем будни до 12 ч. и все не успяваме :grin: . Оставяме даже бисквитка и чаша мляко на прозореца.
black

Мнениеот Lili_pili » 14 Дек 2016, 10:43

black написа:Моето дете не е много голямо и още пишем писма, чакаме да видим шейната и Дядо Коледа, но не успяваме да останем будни до 12 ч. и все не успяваме :grin: . Оставяме даже бисквитка и чаша мляко на прозореца.

А на колко е?
Когато започне да пита, вие лъжете ли го, че го има или вече му казвате истината?
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот Monika_Spasova » 14 Дек 2016, 14:55

Според мен когато почне да се пита, трябва да се каже. Има си начини, ще седнете ще му обясните, че коледа не е в подаръците, а коледа е в онова усещане и чувството, че отново си с най-близките си, но дали ще го разберат... май зависи от възрастта.
Аватар
Monika_Spasova

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети