Съществува ли Дядо Коледа?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Съществува ли Дядо Коледа за децата ви? А как ще им кажете, когато дойде времето?

Мнениеот Jully » 27 Ное 2015, 16:54

nadqta написа:
silver933 написа:Е, нека да повярват малко, без друго много скоро ще разберат, че всичко е много сложно в тоя живот и няма нито чудеса, нито добрина.

Има, има за щастие, но трябва сами да си ги направиш, иначе няма как?

Надя, права си, че трябва сам да си ги изградиш, ат ова е едно чудо, паднало от небето, което от нас зависи да си вземем и да му се радваме колктоо можем повече ;)
Аватар
Jully

Re: Съществува ли Дядо Коледа за децата ви? А как ще им кажете, когато дойде времето?

Мнениеот rabotnata pchela » 30 Ное 2015, 12:33

На мен ми доставя удоволствие и както казах - чакам с нетърпение Коледата, а нарочно да ограничиш детето от това удоволствие и щастие ми се вижда тъпо!
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот LEILA » 30 Ное 2015, 13:52

Jully написа:
nadqta написа:Има, има за щастие, но трябва сами да си ги направиш, иначе няма как?

Надя, права си, че трябва сам да си ги изградиш, ат ова е едно чудо, паднало от небето, което от нас зависи да си вземем и да му се радваме колктоо можем повече ;)

Разочароващо е, че трябва да си правиш чудесата, но още по-гадно е ако го разбереш след време и да си живял толкова време в заблуда.
LEILA

Мнениеот Mon_ton » 30 Ное 2015, 14:42

Е, чак пък в заблуда, то не е като да криеш от децата, че са осиновени, това е невинна лъжа, която ни кара да вярваме в чудеса ида си мислим, че светът може би не е чак толкова лош.
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Elica » 30 Ное 2015, 16:25

А в градините оставят децата си да развалят чуждите представи ли?
Аватар
Elica

Мнениеот Bambaa » 30 Ное 2015, 16:47

Mon_ton написа:Е, чак пък в заблуда, то не е като да криеш от децата, че са осиновени, това е невинна лъжа, която ни кара да вярваме в чудеса ида си мислим, че светът може би не е чак толкова лош.

Не смятате ли, че малките "невинни" лъжи водят в даден момент до болестно състояние, особено щом се отнася до комуникацията с детето, аз не смятам за правилно това нещо
Аватар
Bambaa

Мнениеот silver933 » 01 Дек 2015, 14:10

Bambaa написа:
Mon_ton написа:Е, чак пък в заблуда, то не е като да криеш от децата, че са осиновени, това е невинна лъжа, която ни кара да вярваме в чудеса ида си мислим, че светът може би не е чак толкова лош.

Не смятате ли, че малките "невинни" лъжи водят в даден момент до болестно състояние, особено щом се отнася до комуникацията с детето, аз не смятам за правилно това нещо

Едно е да го излъжеш, че като не си изяде кашата няма да пораснеш, друго е да го тормозиш да не вярва в добрия старец, той е готин. ;)
Аватар
silver933

Мнениеот S_Milenska » 01 Дек 2015, 15:04

Кой както си реши, нмо аз не съм съгласна някоя хлапе да каже на моето, че няма дядо коледа!
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Rali_hr » 01 Дек 2015, 15:43

S_Milenska написа:Кой както си реши, нмо аз не съм съгласна някоя хлапе да каже на моето, че няма дядо коледа!

И аз така мисля, всеки има право да си заблуждава детето както иска и да му показва света по свой начин, не трябва обаче някакви злобни деца да развалят представите им за Добрия старец. А има доста твърдения, че едва ли не това подронва авторитета на родителите, понеже децата стават по-отговорни пред несъществуващ персонаж, е аз не мога да кажа, че децата ми не изпитват респект към мен. :!:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот belleville » 01 Дек 2015, 15:59

S_Milenska написа:Кой както си реши, нмо аз не съм съгласна някоя хлапе да каже на моето, че няма дядо коледа!

Еееее... Божеее, тогава посмей пък ти да направиш нещо на моето хлапе, та да те пратя при Дядо ти Коледа :mrgreen:
belleville

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети