Съществува ли Дядо Коледа?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Съществува ли Дядо Коледа за децата ви? А как ще им кажете, когато дойде времето?

Мнениеот Anka » 19 Дек 2014, 17:23

Elica написа:Аз пък се чудя кога е времето, в което трябва да се каже на детето, че няма дядо коледа? на 5 на 6 ? :roll:

На 5-6 не е ли много рано, може би към 9 години.. :roll:
Аватар
Anka

Re: Съществува ли Дядо Коледа за децата ви? А как ще им кажете, когато дойде времето?

Мнениеот Snejna » 19 Дек 2014, 18:04

Мисля, че колкото о-дълго вярват толкова по-добре те сами се усещат в един момент ;) но като са малки са толкова сладки като го видят ;)
Аватар
Snejna

Мнениеот Ваня Стойчева » 22 Дек 2014, 13:37

Децата ми вярваха в Дядо Коледа докато станаха на по 7-8 тогава сама им казах, че не съществува, а и бяха започнали да се съмняват, иначе рискувам подигравки в училище,ако вярват в дядо Коледа...
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Monika_Spasova » 24 Ное 2015, 11:21

Защо изобщо ги учите, че съществува такъв човек, само им създавате грешни илюзии. Трябва да се учат кое е истина и кое не е, а не да ги заблуждавате. После как ще им кажете, че сте ги лъгали в продължение на години?
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот draga.mihova » 24 Ное 2015, 12:39

Monika_Spasova написа:Защо изобщо ги учите, че съществува такъв човек, само им създавате грешни илюзии. Трябва да се учат кое е истина и кое не е, а не да ги заблуждавате. После как ще им кажете, че сте ги лъгали в продължение на години?

:+1: И за мен това е доста глупаво, всеки има своя избор, още по-малко що се отнася до собственото ти дете, но моята идеология не е точно такава, може и да съм лишила децата си от някакъв вид емоция, чисто детска, но едва ли има по-добро за тях от това!
draga.mihova

Мнениеот S_Milenska » 24 Ное 2015, 13:04

Monika_Spasova написа:Защо изобщо ги учите, че съществува такъв човек, само им създавате грешни илюзии. Трябва да се учат кое е истина и кое не е, а не да ги заблуждавате. После как ще им кажете, че сте ги лъгали в продължение на години?

Няма лошо да вярват в чудеса нали? :)
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Локумът » 24 Ное 2015, 14:22

Аз още вярвам в Дядо Коледа, много ясно! Няма нищо лошо да се вярва в тези чудеса и да се кефят малките деца, и без друго разбират, че животът е кофти като цяло. Що да им отнемаме празника?
Аватар
Локумът

Мнениеот luchia@marco » 24 Ное 2015, 15:02

S_Milenska написа:

Няма лошо да вярват в чудеса нали? :)

Чудесата не са материални, нали?
luchia@marco

Мнениеот Lisica » 24 Ное 2015, 15:28

То не е въпросът в материалното, а в това, че очакват да се случи нещо специално, да им донесе подарък. Аз си мисля, че цялата подготовка за празника, събирането със семейството и всичко останало е достатъчно, за да зарадва всички,д ори и най-малките. ;)
Аватар
Lisica

Мнениеот fawla » 24 Ное 2015, 16:22

Ако от малки знаят, че няма Дядо Коледа ще растат много по-нормално, много по-правилно ще си правят преценките и т.н. Не е необходимо да ги учите на такива глупости като това, че има някой, пред който трябва да се отчитат и той да им е много важен, за да получат нещо материално накрая.
Аватар
fawla

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети