Защо не мога да отслабна - търся съвети

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Re: Защо не мога да отслабна? Къде греша?!

Мнениеот rose_92 » 19 Дек 2016, 19:00

Как така мъжът ти не ти позволява да си купиш велоергометър? Знаеш ли на мен кой и кога ще ми казва какво да си взимам и какво не при положение, че става дума за моето здраве и добра форма и още повече пък ако сама си го плащам. Все пак не си тръгнала да си купуваш някакви ненужни парцали..Трябва да тропнеш с крак и да си купиш това, което искаш. :!:
А иначе, Kaya, не знам кой уред е по-добър, но на колелото поне си седнала, но въпреки това пак отслабваш и се стягаш. :lol: Аз предпочитам велоергометъра, но нямаше да е зле ако имах и двата уреда ама не живея в палат и няма място за всичко. :lol:
А колкото до ограничаването на храната - повярвайте ми, почнете ли да се бъхтите да тренирате, наистина ще намалите храненето, защото като знаеш колко си се потил да изгориш еди колко си калории, направо сърце няма да ти даде после или утре да се натъпчеш. :lol: :grin: И така постепенно започваш да ядеш по-малко и по-здравословни храни. :)
rose_92

Мнениеот exotic » 20 Дек 2016, 10:16

Не става въпрос за тъпчене, но има зависимост между това колко енергия си изгорил и колко си изял. Ако тренираш много, нормално е организмът ти да иска да си навакса изгубената енергия и да ти се яде. Според мен по-важно е какво ядеш.
exotic

Мнениеот rose_92 » 20 Дек 2016, 17:14

exotic написа:Не става въпрос за тъпчене, но има зависимост между това колко енергия си изгорил и колко си изял. Ако тренираш много, нормално е организмът ти да иска да си навакса изгубената енергия и да ти се яде. Според мен по-важно е какво ядеш.

Не е важно само какво ами и колко. Даже количеството може би е по-важно. Аз например ям много вредни неща, но по малко, не прекалявам. Шоколади и сладки неща всеки ден ям, а по принцип не би трябвало ако се стремя към отслабване и добра фигура. Обаче не дебелея от тях. Може да ядеш пък само здравословни храни ама ако са в големи количества какъв ще е ефекта? Никакъв. Поне така мисля аз - тайната е в количеството, което изяждаме. Няколко пъти на ден по малко - порция колкото дланта ни.
rose_92

Мнениеот pravilno » 21 Дек 2016, 10:49

И аз мисля така. Човек не трябва да се лишава от нищо, само да внимава колко яде. Спортът е важен и необходим, но като имаш добър метаболизъм и не прекаляваш с вредната храна пак може да си нормално тегло. Аз съм така, не спортувам, правя упражнения от дъжда на вятър вкъщи, но не ям често сладко, салами, мазно и съм добре.
pravilno

Мнениеот rabotnata pchela » 21 Дек 2016, 14:51

Аз се храня супер здравословно, ама файда, не ям шоколади, вафли, не ям бях хляб, не ям салам, кашкавали, пакетирани неща, единствените ми гризки са ядките. И накрая се търкалям. :lol:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот rose_92 » 21 Дек 2016, 16:19

rabotnata pchela написа:Аз се храня супер здравословно, ама файда, не ям шоколади, вафли, не ям бях хляб, не ям салам, кашкавали, пакетирани неща, единствените ми гризки са ядките. И накрая се търкалям. :lol:

:eek: А тогава какво ядеш?
Започни да тренираш нещо и ще има ефект. :)
rose_92

Мнениеот kauda » 21 Дек 2016, 16:28

rabotnata pchela написа:Аз се храня супер здравословно, ама файда, не ям шоколади, вафли, не ям бях хляб, не ям салам, кашкавали, пакетирани неща, единствените ми гризки са ядките. И накрая се търкалям. :lol:

Може би наистина проблемът е, че не спортуваш! А наиситна звучим, че се храниш здравословно.
Аватар
kauda

Мнениеот Yunona » 21 Дек 2016, 19:17

Пчеличке, поздравления за добрия режим :) Истината обаче е, че здравословно не значи непременно нискокалорично и увлечени в идеята, че се храним полезно, лесно можем да изпуснем нещата...
Ядките са доста мазни и не се препоръчват при диети за отслабване (или в минимални количества). Зърнените и бобовите храни са чудесни, но количеството трябва да се държи под контрол. Медът и сушените плодове са доста сладки, така че и с тях трябва да се внимава.
Опитай с високоинтензивна кардио тренировка сутрин на гладно. Няма по-добър активатор на метаболизма. Не отнема много време, но дава страхотни резултати.
Yunona

Мнениеот svetlozara » 22 Дек 2016, 10:13

Когато нищо не помага с отслабването най-вероятно има някакъв хормоналаен проблем! Трябва да се изследваш и да видиш дали не прекаляваш и със здравословните храни, това, че нещо е полезно не го прави подходящо за ядене в големи количества.
От друга страна, май рядко ядем и протеини. Аз съдя по себе си, имам проблеми с щитовидната жлеза, но когато ям по-често месо, кантара авинаги дава отражение, но ако го пропускам и карам на картофки.. винаги имам плюс.
svetlozara

Мнениеот PasDeDeux » 22 Дек 2016, 10:43

Все някаква причина за неотслабването има, просто трябва да се заемеш сериозно и да я откриеш. Често това е следствие от някакъв здравословен проблем.
PasDeDeux

ПредишнаСледваща

Назад към Диети