Как да се справим с пролетната умора - симптоми, витамини, спорт

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Възможно ли е храната да ни зареди с повече енергия, така че да успеем да избегнем пролетната умора?

Мнениеот Krum » 16 Мар 2015, 14:00

Зависи от това какво правим през целия ден, ако стоим седнали в офиса и не извършваме никаква дейност, не мисля, че после ще преливаме от енергия, след като сме се научили да седим постоянно, независимо колко маруля и ядки изяждаме ;)
Аватар
Krum

Re: Възможно ли е храната да ни зареди с повече енергия, така че да успеем да избегнем пролетната умора?

Мнениеот Malina » 16 Мар 2015, 15:41

Krum написа:Зависи от това какво правим през целия ден, ако стоим седнали в офиса и не извършваме никаква дейност, не мисля, че после ще преливаме от енергия, след като сме се научили да седим постоянно, независимо колко маруля и ядки изяждаме ;)

Много си прав, освен храната, важното е и останалото, което се случва покрай хапването :)
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот rabotnata pchela » 20 Юли 2016, 11:27

Да споделя, тази година се храня най-здравословно от целия ми живот и плюсовете са на лице. :) Чувствам се по-жизнена, имам повече енергия, не съм гладна или изморена, не ми се вие свят, а преди страдахв се от някакво неразположение, което мислих, че е провокирано от глад и си хапвах още, което ме караше отново да се чувствам зле :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот belleville » 25 Юли 2016, 17:23

rabotnata pchela написа:Да споделя, тази година се храня най-здравословно от целия ми живот и плюсовете са на лице. :) Чувствам се по-жизнена, имам повече енергия, не съм гладна или изморена, не ми се вие свят, а преди страдахв се от някакво неразположение, което мислих, че е провокирано от глад и си хапвах още, което ме караше отново да се чувствам зле :)

Супер, значи имаме пример в твое лице, че здравословното хранене не е измислица :smile: и наистина оказва влияние!
belleville

Re: Хранителна добавка, за да избегнем пролетната умора?

Мнениеот franky » 14 Фев 2017, 16:35

Интересно при мен е, че зимата изобщо не ми се ядяха плодове и изобщо не посягах към тях. Сега с отпускането на времето и затоплянето и първите усещания за пролетната умора самият ми организъм явно си го търси, което му е нужно, и рязко ми се приядоха плодове. И сега изяждам поне един на ден.
franky

Мнениеот renetka » 14 Фев 2017, 17:26

Аз си взех боров прашец срещу всички тези симптоми от пролетна умора. В другата тема съм го споменавала, но миналата година взимах и се чувствах много бодра и с достатъчно енергия в напрегнат за мен момент. Съдържа много подхранващи целия организъм съставки http://borovprashec.com/blog/post/18/bo ... drave.html.
renetka

Мнениеот roksana » 14 Фев 2017, 23:15

Боровият прашец и на мен ми изглежда добро средство за борба с пролетната умора и вдигането на имунитета. Ако не повече витамини и готово.
roksana

Мнениеот Gold » 15 Фев 2017, 15:46

Да, боровия прашец наистина изглежда подходящ. Цялата тази отпадналост при пролетната умора нали се дължи като цяло на липсите на вещества в организма, които през зимата не можем да си набавяме от сезонна храна, от забавен метаболизъм, от това, че слънчева светлина е ограничена и сме по-поспаливи. А той засилва тези неща. Но бих добавила, че като се подобри времето е добре повече разходки да включваме и да има повече движение. Това също помага за тонизиране.
Gold

Мнениеот S_Milenska » 15 Фев 2017, 16:49

Магнезият много помага да се справят особено жените с пролетната умора. Хубаво е да се вземат добавки и е достъпен, за разлика от много други добавки.:)
Аватар
S_Milenska

Мнениеот klara » 15 Фев 2017, 23:14

Сега повече слънчево време го дават, че ще бъде и ще е приятно да се разхожда човек :smile: . Упражнения дори и с лека натовареност също много ще помогнат, редуването на топъл и студен душ бързо ще вдига тонуса.
klara

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми