Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
29 Апр 2017, 10:34
dejavu написа:Според вас кое масло е истинско - което се маже лесно и е меко или това, което е твърдо и стои на парчета? За мен второто.
разбира се, че второто, маслото трябва да е твърдо когато стои в хладилника, дори трябва да е трудно за рязане. В лидл маслото, например, се реже лесно и е по-меко, не се размазва обаче, за мен има добавки, за да е по-меко. Използвам възможно най-твърдото. На родопчанка е хубаво.
03 Май 2017, 11:11
Pipilota написа:Lili_pili написа:Не ми харесват на мен маслата, предпочитам маргарин, първо че са много скъпи, отгоре на всичкото и не могат да се намажат на филия..
Точно по това можеш да познаеш, че маслото е истинско, а не някое менте :)))
Да, така е, само че е много скъпо и пак трябва да го чакаш като за последно.. сто часа.
03 Май 2017, 14:42
Aз също проверявам като се сложи в хладилника, не трябва да се реже лесно. Не знам как обаче някои масла се режат, мисля, че са с добавен маргарин.
04 Май 2017, 22:18
И аз обичам масло, особено на препечена филия или тост.
Притеснявам се, че е калорично, но се глезя от време на време.я
Не бих яла маргарин-твърде нездравословен е.
За маслата-харесват ми немските, по-скъпи са, но на вкус са истински. И ако видя някой магазин за млечни продукти от някое стопанство и по-малко известна и рекламирана марка, или някоя мандра си взимам на килограм. Често мандраджийското масло от там ми харесва.
05 Май 2017, 09:33
Искам вече да си направя, постоянно сварявам мляко и все събирам каймака и така и не рискувам да си направя масло.
Но иначе и аз по аромат, вкуса е характерен на маслото, цените мисля, че са близки, аз купувам с краварката.
05 Май 2017, 09:37
по-напред в страниците някакви хора казват, че не консумират масло, защото можело да е опасно, с повечето неща е така, само че има фермерски пазари, има доста страници във фейсбук, където хора предлагат прпоизводството си на сертифицирани продукти, без примеси и там предлагат истински масла, сирена,колбаси дори.
05 Май 2017, 15:20
Няма защо да се притесняваш, че в маслото ти има мас, това е най-малко вероятното нещо на света.

Най-вероятно може да има маргарин, а той прави маслото лесно за мазане.
05 Май 2017, 16:02
Аз спрях на консумирам масло.
05 Май 2017, 16:11
Gold написа:Аз спрях на консумирам масло.
Защо? Какво се притесняваш от маслото? аз си го хапвам..
06 Май 2017, 09:13
Gold, има ли някаква причина да спреш да ядеш масло? Притесняваш се от нещо, че е вредно или просто не ти е нужно и не ти е вкусно?
У нас си хапваме много рядко, само когато ядем сандвичи, което е веднъж на няколко месеца.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.