Алергии при деца - онлайн консултация с Детски лекар

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Алергии при деца - онлайн консултация с Детски лекар

Мнениеот Nadinka » 05 Юли 2014, 14:50

Nadinka написа:
Dr Galina Kisyovа написа:
Nadinka написа:здравейте, д-р Кисьова, детенцето ми е на 1г. и 7м. По принцип ми е много здравичка. Преди седмица й излязоха гъбички в устата, забелязах ги едва когато достигнаха устничките от вътрешната страна. Бяха зачервени с бели кожички. Посетих педиатъра,изписа й антибиотик Фунгостатин и вит. Киндер фит. Свършихме антибиотика и направихме контролен преглед, бяха останали само в края на устничките от двете страни на бузките. По целите бузи се бяха изчистили. Също много ни похвали и Дактарин,но го няма в аптеките вече. Гъбичките обаче пак засегнаха бузките от вътрешната страна, не са много, мажа с мед и малко сода, но на всичкото отгоре се появиха и на дупето. Сменям често памперса, мажа с крем здраве обилно. Утре сме на консултация. Но много ми се иска да изкажете мнение по въпроса. Ако може да споменете лекарствени продукти, като гелче, кремче, които естествено ще споделя с педиатъра преди да закупя. Сигурна съм, че ще получа много полезна информация от вас. Благодаря!

Здравейте,
започнахте ли някакво лечение?

Здравейте, да започнахме, мажем дупето с Клотримазол и вече минава, за устата - стривам 1 таблетка Нистатин, смесвам с мед и мажа бузките от вътрешната страна 2-3 пъти на ден, защото тя не дава, едва успявам да сложа малко в устата. Само да попитам изписаните витамини Киндер фит колко време да ги пием, забравих да попитам педиатъра.
Nadinka

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 06 Юли 2014, 20:00

Nadinka написа:
Nadinka написа:здравейте, д-р Кисьова, детенцето ми е на 1г. и 7м. По принцип ми е много здравичка. Преди седмица й излязоха гъбички в устата, забелязах ги едва когато достигнаха устничките от вътрешната страна. Бяха зачервени с бели кожички. Посетих педиатъра,изписа й антибиотик Фунгостатин и вит. Киндер фит. Свършихме антибиотика и направихме контролен преглед, бяха останали само в края на устничките от двете страни на бузките. По целите бузи се бяха изчистили. Също много ни похвали и Дактарин,но го няма в аптеките вече. Гъбичките обаче пак засегнаха бузките от вътрешната страна, не са много, мажа с мед и малко сода, но на всичкото отгоре се появиха и на дупето. Сменям често памперса, мажа с крем здраве обилно. Утре сме на консултация. Но много ми се иска да изкажете мнение по въпроса. Ако може да споменете лекарствени продукти, като гелче, кремче, които естествено ще споделя с педиатъра преди да закупя. Сигурна съм, че ще получа много полезна информация от вас. Благодаря!

Здравейте,
започнахте ли някакво лечение?

Здравейте, да започнахме, мажем дупето с Клотримазол и вече минава, за устата - стривам 1 таблетка Нистатин, смесвам с мед и мажа бузките от вътрешната страна 2-3 пъти на ден, защото тя не дава, едва успявам да сложа малко в устата.

Здравейте,
давайте витамините поне 3 седмици.

Поздрави,
д-р Кисьова
Д-р Галина Кисьова
Педиатър, МБАЛ "Тракия"-ЕООД
Консултант за националния здравен портал- Framar.bg
телефони: 0882948468; 0898227819
email: dr.kisyova@abv.bg
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот kristina_8709 » 08 Авг 2014, 14:55

Здравейте!При ухапване от насекоми може ли да се използва Псило-балсам 1% гел? детето ми е на 7 месеца и 15 дни.Препоръчаха ми го в аптека пред фeнистил гел.
kristina_8709

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 09 Авг 2014, 15:33

kristina_8709 написа:Здравейте!При ухапване от насекоми може ли да се използва Псило-балсам 1% гел? детето ми е на 7 месеца и 15 дни.Препоръчаха ми го в аптека пред фeнистил гел.

Здравейте,
може да мажете само обривите, но не и на много големи повърхности от кожата.

Поздрави,
д-р Кисьова
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот kamelia_ivanov » 11 Авг 2014, 05:04

Страхотен избор за тема !
kamelia_ivanov

Мнениеот elizabet93 » 14 Авг 2014, 21:13

Здравейте,Доктор Кисьова? Дъщеричката ми е на 5 месеца и все още има силна пересталтикс в стомахчето.Давам Еспумизан L при всяко хранене..До сега бяхме с Лактана,днес ни изписаха Аптамил АДЦ,но го пие доста трудно..даже не го изпива цялото..Правиха и кръвна картина само тромбоцитите и са малко повишени..Дайте ми някакъе съвет,какви други изследвания да направим,мога ли да я захранвам..помогнете,моля Ви! Благодаря!
elizabet93

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 16 Авг 2014, 09:39

elizabet93 написа:Здравейте,Доктор Кисьова? Дъщеричката ми е на 5 месеца и все още има силна пересталтикс в стомахчето.Давам Еспумизан L при всяко хранене..До сега бяхме с Лактана,днес ни изписаха Аптамил АДЦ,но го пие доста трудно..даже не го изпива цялото..Правиха и кръвна картина само тромбоцитите и са малко повишени..Дайте ми някакъе съвет,какви други изследвания да направим,мога ли да я захранвам..помогнете,моля Ви! Благодаря!

Здравейте,
какви други симптоми има детето ви? По какъв повод ви бе изписа това мляко. Има ли нестабилни изхождания, обриви или повръщания? Приема ли друга храна освен млякото?
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот elizabet93 » 17 Авг 2014, 21:47

elizabet93 написа:Здравейте,Доктор Кисьова? Дъщеричката ми е на 5 месеца и все още има силна пересталтикс в стомахчето.Давам Еспумизан L при всяко хранене..До сега бяхме с Лактана,днес ни изписаха Аптамил АДЦ,но го пие доста трудно..даже не го изпива цялото..Правиха и кръвна картина само тромбоцитите и са малко повишени..Дайте ми някакъе съвет,какви други изследвания да направим,мога ли да я захранвам..помогнете,моля Ви! Благодаря!

Здравейте,
какви други симптоми има детето ви? По какъв повод ви бе изписа това мляко. Има ли нестабилни изхождания, обриви или повръщания? Приема ли друга храна освен млякото?

Не,няма обриви.Изхожданията са нормални,само някои дни има малко слуз,но като цяло са нормални.Правени са посявки,няма нищо.Повръщане- няма,само плюе по малко мляко,но не е на " фонтан". Само на мляко е,сега мисля да започна захранване.А млякото беше изписано заради усилената пересталтика в стомаха..Тя не го пие и сега си минахме пак на Лактана.2 та дни,в които я мъчех с Аптамила се изходи рядко и тъмно зелено,след приема на Лактана си беше жълтеникаво с топченца..Дайте ми съвет да я захраня ли? 7 и 300 кг е..
elizabet93

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 28 Авг 2014, 00:22

elizabet93 написа:

Здравейте,

Не,няма обриви.Изхожданията са нормални,само някои дни има малко слуз,но като цяло са нормални.Правени са посявки,няма нищо.Повръщане- няма,само плюе по малко мляко,но не е на " фонтан". Само на мляко е,сега мисля да започна захранване.А млякото беше изписано заради усилената пересталтика в стомаха..Тя не го пие и сега си минахме пак на Лактана.2 та дни,в които я мъчех с Аптамила се изходи рядко и тъмно зелено,след приема на Лактана си беше жълтеникаво с топченца..Дайте ми съвет да я захраня ли? 7 и 300 кг е..

Здравейте,
добре е да се опитате да и давате известно време от Аптамил АДЦ. Захранването трябва да стане много бавно и постепенно. Изчакайте поне две седмици и тогава започнете захранването.
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот vanya_an » 27 Сеп 2014, 14:23

Здравейте,д-р Кисьова,
първо искам да се извиня,ако не задавам въпроса си на правилното място.Преди време Ви бях писала за проблема на синът ми,който е честото му зачервено гърло.На 1г.и 7месеца е и 20 дена лекувахме леко зачервено гърло - първоначално ни беше изписано Тонзилотрен 3 пъти по 1 таблетка за 7 дни, и Инфлуцид 3 пъти по 1 таблетка пак за 7 дни + 1 ампула Витамин Ц.След преглед от ЛЛ и без прекъсване продължихме с Тонзилотрен 3 пъти по 1 таблетка и Тантум Верде 3 пъти по 1 впръскване в продължение на почти 2 седмици и резултата пак беше леко зачервено гърло.Назначиха ни изследвания ПКК и секрет на гърлото.Вчера бяхме до личната ни лекарка,за да види резултатите и каза,че ПКК е в норма,но в гърления секрет се изолират STAPHYLOCOCCUS AUREUS . Лечението,което ни назначи е Зинат на 12 часа по 5 мл, пробиотик Линекс бейби , Staphylococcinum 15ch - 10гранулки веднъж седмично, Тhuya 15ch - 10 гранули веднъж седмично.
Досега сме правили доста пъти изследвания на гърлен и носен секрет и винаги са били отрицателни,не са се изолирали патогенни микроорганизми и сега притеснението ми е много голямо.Информацията,която изчетох е,че STAPHYLOCOCCUS AUREUS е неподатлив на лечение с АБ и затова се обърнах към Вас.Ще съм Ви много благодарна,ако получа и вашето мнение за назначеното ни лечение,може ли след лекуването с АБ тази инфекция да се премахне и от какво се получава самата инфекция?
vanya_an

ПредишнаСледваща

Назад към Архив