Nadinka написа:Dr Galina Kisyovа написа:Nadinka написа:здравейте, д-р Кисьова, детенцето ми е на 1г. и 7м. По принцип ми е много здравичка. Преди седмица й излязоха гъбички в устата, забелязах ги едва когато достигнаха устничките от вътрешната страна. Бяха зачервени с бели кожички. Посетих педиатъра,изписа й антибиотик Фунгостатин и вит. Киндер фит. Свършихме антибиотика и направихме контролен преглед, бяха останали само в края на устничките от двете страни на бузките. По целите бузи се бяха изчистили. Също много ни похвали и Дактарин,но го няма в аптеките вече. Гъбичките обаче пак засегнаха бузките от вътрешната страна, не са много, мажа с мед и малко сода, но на всичкото отгоре се появиха и на дупето. Сменям често памперса, мажа с крем здраве обилно. Утре сме на консултация. Но много ми се иска да изкажете мнение по въпроса. Ако може да споменете лекарствени продукти, като гелче, кремче, които естествено ще споделя с педиатъра преди да закупя. Сигурна съм, че ще получа много полезна информация от вас. Благодаря!
Здравейте,
започнахте ли някакво лечение?
Здравейте, да започнахме, мажем дупето с Клотримазол и вече минава, за устата - стривам 1 таблетка Нистатин, смесвам с мед и мажа бузките от вътрешната страна 2-3 пъти на ден, защото тя не дава, едва успявам да сложа малко в устата. Само да попитам изписаните витамини Киндер фит колко време да ги пием, забравих да попитам педиатъра.