24 Ное 2015, 11:39
aktm написа:Здравейте!
искам да Ви попитам какво да направя. На 20 години съм и много често ми излизат херпеси на устните, на последък и в носа. Докато се отърва и след седмица съм пак с херпес.
Благодаря предварително за компетентния и бърз отговор!
24 Ное 2015, 11:40
ddea написа:Здравейте.
От няколко месеца между гърдите ми се появи нещо като пъпка -наду се и оттогава си стои така-няма връх и не набира, не ме и боли- сякаш е някакво мастно топче, но ме притеснява, че толкова време не минава.Отвътре е бяло и опъва кожата ми.
24 Ное 2015, 23:34
29 Ное 2015, 11:52
03 Дек 2015, 11:13
ddea написа:Доктор Тодева за това нещо става въпрос-няма връх и нито спада ,нито набира
03 Дек 2015, 11:19
moqmilost написа:Извинявам се за късния отговор, но много Ви благодаря за компетентното мнение и съветите. Може ли да разясните като цяло за кои бенки трябва да внимаваме, тъй като масово се описват отличителни белези, които, обаче, се откриват и при съвсем нормални бенки. Например несъразмерната форма и цвят. По-долу съм дала пример със съвсем малка 3-4мм бенка на крака, която винаги е била асиметрична и с нюанси. С какво тя се различава от потенциално опасните? Разбира се, ако и тя не е от тях. Смятам, че с това ще внесете яснота за много хора, които се притесняват, въз основа на информацията в мрежата.
03 Дек 2015, 13:08
03 Дек 2015, 13:41
10 Дек 2015, 12:21
ddea написа:Доктор Тодева надявам се на някоя от тези снимки да се вижда по–добре.Благодаря Ви!
10 Дек 2015, 12:23
moqmilost написа:Благодаря Ви!
Всъщност не се оценявам като човек с много бенки, като изключим новопоявилите се след бременността малки точици главно по корема, другаде нямам кой знае колко. По краката например са няколко общо, но тази не я бях видяла, когато бях на преглед. Малка е и не бях забелязала, че е с неправилна форма, отдалече не си личи. Иначе според дерматолога, при когото бях, останалите бенки не са проблемни, а дори се оказа, че повечето са фиброми и пигментни петна от типа на луничките. Затова и не са ми правили дерматоскопия, просто осъзнавам как лесно се стига до вманиачаване, а не може за всяка пропусната точка да се връщаме при лекаря.