27 Ное 2014, 18:16
30 Ное 2014, 11:13
tonichaka написа:Здравейте,
Скоро ще правя изледване на tsh ,но имали известен период на прием на л-тироксин преди изледването
30 Ное 2014, 11:55
antonovaa написа:Здравейте.Поради наднормено тегло (въпреки че се храня доста здравословно) и периодично силно сърцебиене,което един път преди две години продължи цяла седмица, съм решила да си направя изследване на хормоните на щитовидна жлеза,хипофизната,надбъбречни жлези,чернодробни ензими.Интересуват ме конкретно кои точно трябва да си изследвам хормони,жлези и ензими, тъй като те са доста,интересуват ме най-важните.Благодаря ви предварително.
P.s.Забравих да отбележа, че от няколко години имам и силен косопад.
14 Дек 2014, 17:15
14 Дек 2014, 19:55
T.Nikolova написа:Здравейте Д-р Йорданова,
бременна съм в 20-та г.с. и в стандартния пакет с изследвания имам изследване на TSH и FT4.
На 03.11.14 стойностите бяха следните:
TSH: 2.02 при референтни стойности:от 0.34 до 5.60
FT4: 7.77 при референтни стойности: от 7.86 до 14.41
На редовната консултация тази седмица гинеколога ме насочи към ендокринолог, тъй като TSH по време на бременност трябвало да бъде до 2.50 максимум.
Днес пуснах нови изследвания и резултатите са следните:
TSH: 2.48 при референтни стойности:от 0.34 до 5.60
FT4: 7.18 при референтни стойности: от 7.86 до 14.41
Според Вас налага ли се лечение при тези стойности?
Преди бременността съм имала нормални стойности на TSH и FT4 и нормална ехография на щитовидната жлеза.
Благодаря за отговора.
15 Дек 2014, 13:17
15 Дек 2014, 20:50
desi_stoianova написа:zdraveite ,predi dva dena si napravix isledvane na xormonite FT4 i TSH. Imam silen kosopat i tova me nakara da si naprava tezi isledvaniq va6eto mnenie nalaga li se niakakvo li4enie pri tezi rezoltati. FT4-1.550 I TSH -0,876.
19 Дек 2014, 13:50
19 Дек 2014, 15:34
20 Дек 2014, 23:11
kesten70 написа:Здравей те!!Първо ще си напиша малко от епикризата за да сте наясно с нещата.Март 91 година ми е направена лобектомия в дясно с лимфен кюраж и субтотолна резекция на левия лоб.През май същата година съм реоперирана и постъпвам за радиойодтерапия.След 2 то ми дете имах проблеми с хормоните и калцият бяха ми на долните граници и фосфорат на горни граници.Това беше 99 година.от тогава си пия Л-тироксин по 150 на ден.Но нещо в началото на тая година имах сърцебиене и студена пот ме избиваше ,виене на свят и реших да си направя иследвания и да ходя на преглед.Ендокриноложката ми каза ,че имам пренасищане на лекарството и ми намали на 100 един ден и на 75 другият ден.Като пия и калций с витамин Д, че пак ми беше паднал той често ми пада .И корвитол половинка.До миналият месец нещо пак ми беше зле и отидох на преглед пак сега Tsh ми беше много висок и тя ми предписа да кача на 125 Л.тироксина.А калцият все още ми е нисък не много ,но е нисък като не съм спирала да пия.Но от няколко дни пак усещам, че не ми е добре нещо студена пот и се измарям нямам сили дали пак е от дозата.Вие ми се свят пак.Писна ми да съм все по доктори с тая болест.Все нещо не е наред.Дайте ми съвет какво да правя сега .Дали от това или са нерви.Аз съм на 45 години може и да е критиката съчетано.Извинявам се за дългото писмо.