Vincent написа:Здравейте д-р Йорданова
Преди около година си правих изследване на хормоните на щитовидната жлеза и стойностите бяха нисък TSH и висок T3 и T4. Но бяха в разрешената норма. Ехография не съм правил. Проблема ми е че имам поднормено тегло и не мога да напълнея. Храня се много но не мога да кача нищо. И това вече започва да се превръща в проблем. Имам един документ от личния лекар от преди години на който пише, че имам увеличена щитовидна жлеза.
Интересува ме какви са възможностите да се повлияе медикаментозно на ниватата на T3 и T4. Не мога да живея повече с този хиперметаболизъм.
Уважаеми Vincent,
Вие имате симптоми на тиреотоксикоза, а и преди година Ви са установени хормонални данни за такава. Това е сериозно заболяване. Необходимо е тези изследвания да се повторят ( TSH, FT3 и FT4) и да се стартира лечение. Една година е твърде много време за уточняване и стартиране на лечение за такова заболяване. Посещението при ендокринолог не търпи отлагане. Редно е специалист да проследява лечението на пациентите с тиреотоксикоза. Ако наистина имате такава ще се стартира лечение с хапчета, което изисква стриктно и постоянно наблюдение на показатели и общо състояние на пациента.