Как да разбера какви витамини и минерали ми липсват - мнения и въпроси

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с нездравословни навици и предпазване от заболявания, да споделяте мнения и да получите съвет - недостиг на витамини и минерали, подсилване на имунитета, ваксини и имунизации, отказване от алкохол и тютюнопушене.

Re: Как да разбера какви витамини ми липсват?

Мнениеот Ваня Стойчева » 21 Юни 2016, 13:00

roksana написа:Все пак не трябва да се прекалява и предоверява човек и на купените витамини. Те също могат да навредят при неправилна употреба.

Нали за това има дози на опаковките. :) Но предозирането с витамини пак не е добра работа. ;) трябва да се внимава с много неща, винаги да си имаме едно на ум.
Аватар
Ваня Стойчева

Re: Предложете ми някакви хапчета/разтворими таблетки с всички важни витамини :)

Мнениеот IvetaBorisova » 13 Юли 2016, 15:24

Здравей аз лично съм много доволн аот мултивитамините на Alive.
IvetaBorisova

Re: Предложете ми някакви хапчета/разтворими таблетки с всички важни витамини :)

Мнениеот annydance » 22 Авг 2016, 08:40

IvetaBorisova написа:Здравей аз лично съм много доволн аот мултивитамините на Alive.

Какво производство са? Напоследък се чувствам все уморена, нямам сили сутрин още докато ставам и мисля да си потърся някакви витамини да пия. Явно няма да стане без тях.
annydance

Мнениеот iwoni » 08 Сеп 2016, 11:46

Липсата на витамини си личи по вида на кожата на лицето, ноктите. Като се вгледа човек малко повече и открива признаци.
iwoni

Мнениеот annamaria » 09 Сеп 2016, 10:23

не е добре да отдаваме такива неща веднага на липсата на витамини. кожата може да е с повехнал вид и от слънце, от дехидратация, общ недостиг на нещо в организма.. може да е просто козметичен проблем от възрастта или пък не. да се диагностицираме сами не е съвсем безопасно. имаме ли видими признаци на нещо, най- добре е да се мине през лекар.
annamaria

Мнениеот zagrijena » 09 Сеп 2016, 12:25

Така е. Пък и отиваш на лекар с оплаквания, че се чувстваш постоянно изморен, с недобър вид и покрай другите изследвания и подозрения за причината той винаги ще ти изпише някакви витамини. Те поне няма да навредят :mrgreen: .
zagrijena

Re: Кои витамини смятате, че предпазват от рак? Какво е редно да приемаме допълнително?

Мнениеот Fury » 11 Яну 2019, 16:27

Не мисля че витамини могат да предпазят от рак.
Fury

Дефицит на витамини и минерали - мнения и въпроси

Мнениеот FramarLekari » 17 Яну 2019, 10:57

В тази тема на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с витамини и минерали. Тук може да получите консултация и съвет за полезни свойства на тези вещества, дефицит и прием на хранителни добавки с тези субстанции. На вашите въпроси отговаря медицинския екип на "Фрамар".

Витамините и минералите са есенциални вещества, които са необходими в малки количества за нормалното функциониране на организма. Различните витамини и минерали има различни роли и полезни ефекти. Обикновено човек си ги набавя от храната, но в някои случаи е необходим допълнителен прием с хранителна добавки.

Дефицитът на витамини и минерали може да предизвика разнообразни симптоми в зависимост от това кои вещества са с недостиг: умора и изтощение, липса на енергия, главоболие, виене на свят, тревожност, раздразнителност, депресия, косопад, чупливи нокти, лошо състояние на кожата, безсъние, затруднение в концентрацията.

Научете повече за Медицинския отдел на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari

Re: Кои витамини смятате, че предпазват от рак? Какво е редно да приемаме допълнително?

Мнениеот Петя Георгиева » 23 Апр 2019, 12:35

Няма витамини, за жалост, които да предпазват от рак. Да се молим да не ни застигат подобни болести - нито нас, нито близките ни.
Аватар
Петя Георгиева

Мнениеот Ка Ме Лия » 30 Апр 2019, 11:16

Ако е било толкова лесно, нямаше да има починали от рак. Уви!
Ка Ме Лия

ПредишнаСледваща

Назад към Профилактика и проблеми, свързани с начина на живот