Други заболявания на белите дробове - онлайн консултация

В този форум може да задавате вашите въпроси, свързани с белодробни заболявания - астма, пневмонии, хобб и други. Ще получите онлайн консултация от специалист пневмология и фтизиатри.
Д-р Камелия Харачерова

Re: Други заболявания на белите дробове - онлайн консултация

Мнениеот FramarLekari » 15 Апр 2019, 08:13

Здравейте!

Болката е неприятно сетивно и емоциоанлно усещане, признак на редица заболявания или просто симптом на преходна момента увреда. За Ваше успокоение Ви препоръчвам да се консултирате с личен лекар или лекар специалист, който да осъществи обективен преглед на съпруга ви.

Поздрави!
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1786
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Други заболявания на белите дробове - онлайн консултация

Мнениеот diana-andreeva » 11 Юни 2019, 12:36

Здравейте, след посещение при пулмолог с продължителни и прогресиращи оплаквани от недостиг на въздух, понякога трудно дишане, постоянно прозяване (което понякога дори е невъзможно да се осъществи) ми направи измерване на дишането (спирометрия), която показа лека обструкция. Направих и кръвно-газов анализ от капилярна кръв, който показа намалено парциално налягане на кислород (под нормата). Въпреки резултатите и всекидневните ми и постоянни оплаквания не ми постави диагноза и не ми предписа лечение. Прикачам резултатите и моля за съвет и насока.
Прикачени файлове
61795805_441187933324713_4660492583670120448_o.jpg
61795805_441187933324713_4660492583670120448_o.jpg (82.45 KiB) Прегледано 147 пъти
61772217_441177956659044_1168598410115153920_o.jpg
61772217_441177956659044_1168598410115153920_o.jpg (26.58 KiB) Прегледано 147 пъти
61665443_441177869992386_8169660969660710912_o.jpg
61665443_441177869992386_8169660969660710912_o.jpg (31.59 KiB) Прегледано 147 пъти
diana-andreeva
 
Мнения: 12
Регистриран на: 22 Май 2019, 12:15

Re: Други заболявания на белите дробове - онлайн консултация

Мнениеот geri2424 » 17 Юли 2019, 20:55

Хематология Име на теста (изследване) Флаг Резултат Единици Референтни стойности Пълна Кръвна Картина ( CBC ) Профил * * WBC ( Левкоцити - бр.) 10.43 x10^9/L 3.50 - 10.50 Ly% (лимфоцити) 35.3 % 20.0 - 48.0 Mo% (моноцити) 6.5 % 1.0 - 11.0 Eos% (еозинофили) 3.5 % До 6.5 Baso% (базофили) 0.9 % До 2.0 Neu% (неутрофили) 53.8 % 40.0 - 70.0 Ly# (лимфоцити) 3.680 x10^9/L 1.000 - 4.000 Mo# (моноцити) 0.680 x10^9/L До 0.800 Eos# (еозинофили) 0.370 x10^9/L До 0.500 Baso# (базофили) 0.090 x10^9/L До 0.140 Neu# (неутрофили) 5.610 x10^9/L 2.000 - 7.000 RBC ( Еритроцити - бр.) 5.18 x10^12/L 3.70 - 5.30 Hgb ( Хемоглобин ) 149 g/L 120 - 160 Hct ( Хематокрит ) 0.464 L/L 0.360 - 0.480 MCV (ср. обем на еритроцита) 89.6 fL 80.0 - 96.0 MCH (ср. Hgb съдърж. в еритр. ) 28.8 pg 27.0 - 33.0 MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.) 321 g/L 300 - 360 RDW (вариация на ерит. р-ие) 13.0 % 11.2 - 14.7 Plt ( Трoмбоцити ) 263 x10^9/L 130 - 440 MPV (ср. обем на тромбоцита) 10.9 fL 6.3 - 14.0 Pct (Тромбокрит) нещо притеснително ли е с настинка сам в момента без АБ вазможно ли е от настинката да са ми завишени някои изследвания
geri2424
 
Мнения: 3
Регистриран на: 17 Юли 2019, 20:46

Re: Други заболявания на белите дробове - онлайн консултация

Мнениеот FramarLekari » 23 Юли 2019, 17:02

Здравейте, geri2424

Не виждаме нищо притеснително във вашите изследвания. Нека да ги види и да ви прегледа лекарят, който ги е назначил, за да сте спокойна.


С уважение,
Медицински екип на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1786
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Други заболявания на белите дробове - онлайн консултация

Мнениеот Ivmart » 15 Авг 2019, 12:30

Здравейте!
На 21 години съм и за 1 месец и нещо работя в шивашка фирма. Работя с платове. От няколко дни имам чувството, че ми се задръстват белите дробове от влакната от платовете. Като погледна нагоре само над мен има огромно количество насъбрали се с времето власинки.
Постоянно имам кашлични позиви, усещам, че има нещо, но не мога да го изкашлям. Има ли опасност от някакво заболяване и може ли да се прочистят дробовете по някакъв начин?
Ivmart
 
Мнения: 6
Регистриран на: 21 Юли 2018, 16:15

Re: Други заболявания на белите дробове - онлайн консултация

Мнениеот FramarLekari » 19 Авг 2019, 11:43

Ivmart написа:Здравейте!
На 21 години съм и за 1 месец и нещо работя в шивашка фирма. Работя с платове. От няколко дни имам чувството, че ми се задръстват белите дробове от влакната от платовете. Като погледна нагоре само над мен има огромно количество насъбрали се с времето власинки.
Постоянно имам кашлични позиви, усещам, че има нещо, но не мога да го изкашлям. Има ли опасност от някакво заболяване и може ли да се прочистят дробовете по някакъв начин?


Здравейте, Ivmart!

След като имате симптоми (позиви за кашлица, усещане за чуждо тяло), посетете личния си лекар, който след снета анамнеза и преглед (аускултация) ще прецени дали да Ви насочи към специалист.

С уважение,
Медицински екип на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1786
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Други заболявания на белите дробове - онлайн консултация

Мнениеот Петя.Георгиева » 13 Сеп 2019, 04:40

Здравейте, от няколко дни ми се появи тежест в средата на гърдите. Има болка, която е ту в ляво ту в дясно. Появи се задух - трудно поемам въздух. Изпадам в нещо като криза - трудно поемам въздух, пулса като чели се ускорява, вие ми се свят, става ми лошо, треперя, изтръпвам. Възможно ли е да е белодробна емболия?
Петя.Георгиева
 
Мнения: 11
Регистриран на: 12 Юни 2019, 03:04

Re: Други заболявания на белите дробове - онлайн консултация

Мнениеот FramarLekari » 17 Сеп 2019, 14:42

Петя.Георгиева написа:Здравейте, от няколко дни ми се появи тежест в средата на гърдите. Има болка, която е ту в ляво ту в дясно. Появи се задух - трудно поемам въздух. Изпадам в нещо като криза - трудно поемам въздух, пулса като чели се ускорява, вие ми се свят, става ми лошо, треперя, изтръпвам. Възможно ли е да е белодробна емболия?


Здравейте, Петя.Георгиева!

Белодробната емболия е спешно състояние и обикновено се развива внезапно.
Не сте споделили никаква по-конкретна информация. Рискът от развитие на белодробна емболия се увеличава с възрастта. Хората, които имат състояния или заболявания, които увеличават риска от образуване на тромб, са по-склонни да развият белодробна емболия. Анамнеза за инсулт или инфаркт в миналото, проблеми с кръвосъсирването, прием на хормонални лекарства и др. увеличават риска.

Тези симптоми могат да бъдат индикация за сърдечен проблем. Посетете кардиолог, за да се изключат сърдечно-съдови нарушения.

Също така, тези оплаквания могат да насочат към паник атаки и тревожно разстройство.

С уважение,
Медицински екип на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1786
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Други заболявания на белите дробове - онлайн консултация

Мнениеот stelasido » 03 Ное 2019, 16:07

Здравейте, на брат ми искат да му правят бронхоскопия (тази, която взимат материал за изследване), но отказват пълна упойка.
Изследването е безплатно за него, тъй като е в болница.
Интересува ме, това изследване по принцип ли се прави без пълна упойка и защо ? Как може да изискваме пълна упойка ? Какви са ни правата ?
stelasido
 
Мнения: 1
Регистриран на: 03 Ное 2019, 16:02

Re: Други заболявания на белите дробове - онлайн консултация

Мнениеот FramarLekari » 05 Ное 2019, 12:48

stelasido написа:Здравейте, на брат ми искат да му правят бронхоскопия (тази, която взимат материал за изследване), но отказват пълна упойка.
Изследването е безплатно за него, тъй като е в болница.
Интересува ме, това изследване по принцип ли се прави без пълна упойка и защо ? Как може да изискваме пълна упойка ? Какви са ни правата ?


Здравейте,

Има 2 вида бронхоскопия - ригидна и флексибилна.
Ригидната се провежда под обща анестезия (пълна упойка), но за флексибилната пълна упойка не е нужна - извършва се чрез седация и локален анестетик.
Подробна информация за това изследване ще намерите в линка:

https://medpedia.framar.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F/%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%BD%D1%85%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8F

Ние не сме запознати с Вашия случай, но имайте предвид, че причината за отказ от обща анестезия вероятно е свързана със здравословното състояние на пациента и е клинично обоснована. Най-добре е да се консултирате с лекуващия лекар.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1786
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

ПредишнаСледваща

Назад към Белодробни заболявания

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта