dani_ivan23 написа:Здравейте, имам контактна екзема, която вече е станала хронична. Ползвала съм много кремове за лечението й, но никой не реши проблема завинаги. Направиха ми и алергично тестуване, оказа се,че съм алергична към никел и кобалт, като и към текстилни бои. Свалила съм всички пръстени, обеци, часовници и всичко, което съдържа никел, но от ключове и монети няма как да се отърва, а и съм с малко дете. Кажете ми какво да правя и каква диета да спазвам. Благодаря!!
Здравейте, dani_ivan23!
Видях снимката, която сте приложила! Към момента състоянието изисква лечение и едва след лечението може да се приложи профилактика, която ще трябва непрекъснато да спазвате!
За съжаление предвид Вашите занимания и състоянието на ръцете Ви ми е трудно без преглед да Ви дам конкретни препоръки! Все пак това което задължително трябва да правите е да използвате защитни ръкавици без талк, винаги когато е възможно и да използвате защитен и хидратиращ крем!
Подходящи за вас са кремовете за ръце на Ексципиал и Уриаж.
Ако можете да дойдете на преглед Ви съветвам да носите цялата медицинска документация, с която разполагате!
С уважение,
д-р Тодева