30 Май 2012, 18:46
здравейте.
дъщеря ми е на 9г,а косата й капе доста,не знам какво да правя.от доста време е така...
06 Юни 2012, 11:35
bobi76 написа:здравейте.
дъщеря ми е на 9г,а косата й капе доста,не знам какво да правя.от доста време е така...
Здравейте, Bobi!
Искам да Ви попитам дали сте преброявала колко са отпадналите косми за едно денонощие, както и дали има някаква промяна в структурата на косъма?
Очаквам Вашия отговор!
21 Юни 2012, 14:31
Здравейте ! Много съм притеснена напоследък . Като цяло не ми пада голямо количество коса , но голяма част от падналите косми са късички , някои дори са къси и много тънки . Освен това забелязвам ,че някои от новопоникналите косми са много тънички и слаби и някои дори по - светли . Много се притеснявам за косата си . Важно е да отбележа ,че преди няколко месеца преживях стресова ситуация. Според вас на какво може да се дължи това ,че новоизрасналите косми са толкова тънки и крехки и това ,че падат също тънки косъмчета ?
21 Юни 2012, 14:56
BlueObsession написа:Здравейте ! Много съм притеснена напоследък . Като цяло не ми пада голямо количество коса , но голяма част от падналите косми са късички , някои дори са къси и много тънки . Освен това забелязвам ,че някои от новопоникналите косми са много тънички и слаби и някои дори по - светли . Много се притеснявам за косата си . Важно е да отбележа ,че преди няколко месеца преживях стресова ситуация. Според вас на какво може да се дължи това ,че новоизрасналите косми са толкова тънки и крехки и това ,че падат също тънки косъмчета ?
Здравейте!
Отпадането, както и промяната на космите по цялата глава ли е или само в отделни участъци? Правила ли сте някакви изследвания? Има ли някой в семейството Ви с косопад? Имате ли нарушение в цикъла или някакъв друг признак за хормонален дисбаланс? Прилагате ли лечение и ако да какво?
Очаквам отговорите Ви!
21 Юни 2012, 15:21
Както казах вече количеството паднали косми не са много , но ме притеснява това ,че една част са тънички и крехки . А новоизрасналите косми предмно в областта на пътя на косата - някои от тях са много тънки . На баща ми косата е по-оредяла . Изледвания не съм правила . А проблеми с цикъла нямам .
21 Юни 2012, 15:55
BlueObsession написа:Както казах вече количеството паднали косми не са много , но ме притеснява това ,че една част са тънички и крехки . А новоизрасналите косми предмно в областта на пътя на косата - някои от тях са много тънки . На баща ми косата е по-оредяла . Изледвания не съм правила . А проблеми с цикъла нямам .
Обикновено новите косъмчета са по-крехки. За да помогнете на косата си бихте могла да опитате с капсулите и тоник на
Ревалид.
22 Юни 2012, 12:04
А на какво може да се дължи това ,че голяма част от новоизрасналите косми са доста тънки , крехки , някои дори са много светли и вълнообразни , при положение ,че косата ми е права .Тревожи ме да не би да става въпрос за т.н. минитюризация на фоликулите .Самата ми коса е кестенява , но от слънцето изсветлява . На 20 години съм , ако това има значение .
22 Юни 2012, 16:34
BlueObsession написа:А на какво може да се дължи това ,че голяма част от новоизрасналите косми са доста тънки , крехки , някои дори са много светли и вълнообразни , при положение ,че косата ми е права .Тревожи ме да не би да става въпрос за т.н. минитюризация на фоликулите .Самата ми коса е кестенява , но от слънцето изсветлява . На 20 години съм , ако това има значение .
Възможно е, но без преглед е много трудно да се каже дали се касае за андрогенна алопеция или телогенен ефлувиум.
09 Юли 2012, 17:12
Д-р Тодева от два месеца ми пада повечко коса сърбрежи парене , бях ви пратила снимка казахте че няма нищо обезспокотиелно , но нещата на дневен ред не седят по този начин за съжаление , окосмяването в средата на пътя е като буквата (Y) какво бихте ме посъветвали, Всичко най-добро и много топлина в сърцата на всички бъдете Здрави.
10 Юли 2012, 15:23
djes889 написа:Д-р Тодева от два месеца ми пада повечко коса сърбрежи парене , бях ви пратила снимка казахте че няма нищо обезспокотиелно , но нещата на дневен ред не седят по този начин за съжаление , окосмяването в средата на пътя е като буквата (Y) какво бихте ме посъветвали, Всичко най-добро и много топлина в сърцата на всички бъдете Здрави.
Здравейте!
След като не са се подобрили нещата от лечението, което Ви предложих с Неовал е добре да посетите кожен лекар. Явно трябва да включи лечение, но за да се направи това е необходимо да се определи вида на косопада, а след като не мога да преценя проблема само по снимка не мога да Ви помогна достатъчно.
Пожелавам Ви скорошно решение на проблемът Ви!
Успех!