Косопад - FAQ, мнения, коментари, въпроси

Re: Косопад - FAQ, мнения, коментари, въпроси

Мнениеот roze_87 » 31 Яну 2012, 15:57

ЗДРАЖЕИТЕ,МОЯТА КОСА Е МНОГО СЛАБА!НЕПРЕКАСНАТО ИМАМ ПРОБЛЕМИ С КОСОПАДА,РАЗСТЕЖА И ЦЪФТЕНЕ.КОСАТА МИ Е ТУНКА СУХА И ЧУПЛИВА И ДОСТА РЯДКА.КАКВО БИХТЕ МИ КАЗАЛИ ЗА ДА Я НАПРАВЯ ПО-ГЪСТА И ЗДРАВА?БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
roze_87

Мнениеот Dr Violina Todeva » 02 Фев 2012, 13:16

roze_87 написа:ЗДРАЖЕИТЕ,МОЯТА КОСА Е МНОГО СЛАБА!НЕПРЕКАСНАТО ИМАМ ПРОБЛЕМИ С КОСОПАДА,РАЗСТЕЖА И ЦЪФТЕНЕ.КОСАТА МИ Е ТУНКА СУХА И ЧУПЛИВА И ДОСТА РЯДКА.КАКВО БИХТЕ МИ КАЗАЛИ ЗА ДА Я НАПРАВЯ ПО-ГЪСТА И ЗДРАВА?БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

Здравейте, Roze_87!

Първото нещо, което Ви съветвам е да намалите използването на сешоар и стилизиращи продукти.

Ако косата Ви се омазнява бързо и се налага често миене използвайте шампоани с меко действие. След измиване на косата нанасяйте балсам или кристали по краищата. Ако е възможно скъсете малко косата.

Гъстотата на косата и вида на косъма са генетично предопределени и за съжаление по-голям обем, ако косата е по-рядка и косъма по-тънък може да постигнете само с прическата.

Поздрави!
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Memento » 02 Фев 2012, 13:25

Здравейте и от мен.
Чувал съм, че носенето на шапки не е никак полезно за косата. Сега в това студено време кое е по-добре да нося шапка или ако не нося студа ще ми навреди повече?
Аватар
Memento

Мнениеот Dr Violina Todeva » 02 Фев 2012, 15:16

Memento написа:Здравейте и от мен.
Чувал съм, че носенето на шапки не е никак полезно за косата. Сега в това студено време кое е по-добре да нося шапка или ако не нося студа ще ми навреди повече?

Здравейте!

Едва ли ще се увреди косата Ви от носене на стандартна мека шапка и то само по време на зимата. Естествено има случаи, в които е възможно да настъпи увреждане, но то касае хора, които непрекъснато носят шапки - като военнослужещите например.

Поздрави!
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Ники » 07 Фев 2012, 15:07

Здравейте д-р Тодева!
Искам да попитам дали има някаква опасност от някакво предозиране или хипервитаминоза или обратен ефект на съставките които се съдържат в Пантогар (за косопад) и витамините които започнах да пия от А до Я +лутеин на Допелхерц , при едновременен прием на двете лекарства за дългосрочен период (3 месеца):
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 капсула Пантогар съдържа:
Витамин B1 - 60 mg ; Калциев Д-Пантотенат - 60 mg ; Медицинска мая - 100 mg
Л-Цистеин - 20 mg ; Кератин - 20 mg ; Парааминобензоена киселина - 20 mg
Дозировка: по 3 капсули Пантогар дневно, за предпочитане с малко течност по време на ядене.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ ВИТАМИНИ А-Я С ЛУТЕИН :
Състав: 1 таблетка съдържа:
Витамини
400 µg Витамин А, 1500 µg Лутеин, 300 µg Биотин, 3,5 mg Витамин В1, 4,0 mg Витамин В2, 5,0 mg Витамин В6, 2,5 µg Витамин В12, 150 mg Витамин С, 5 µg Витамин D, 10 mg Витамин E, 400 µg Фолиева киселина, 20 µg Витамин K, 18 mg Ниацин, 12 mg Пантотенат.
Минерали/микроелементи
137 mg Калций, 56,3 mg Магнезий, 25 µg Хром, 2,1 mg Желязо, 100 µg Йод, 0,9 mg Мед, 20 µg Молибден, 105 mg Фосфор, 10 µg Селен, 5 mg Цинк.
ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ:
По 1 ДЕПО таблетка дневно за възрасни и юнощи по време на хранене с достатъчно течност.
=========================================================================================

Благодаря предварително :)
Поздрави
Ники

Мнениеот Dr Violina Todeva » 07 Фев 2012, 18:49

Ники написа:Здравейте д-р Тодева!
Искам да попитам дали има някаква опасност от някакво предозиране или хипервитаминоза или обратен ефект на съставките които се съдържат в Пантогар (за косопад) и витамините които започнах да пия от А до Я +лутеин на Допелхерц , при едновременен прием на двете лекарства за дългосрочен период (3 месеца):
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 капсула Пантогар съдържа:
Витамин B1 - 60 mg ; Калциев Д-Пантотенат - 60 mg ; Медицинска мая - 100 mg
Л-Цистеин - 20 mg ; Кератин - 20 mg ; Парааминобензоена киселина - 20 mg
Дозировка: по 3 капсули Пантогар дневно, за предпочитане с малко течност по време на ядене.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ ВИТАМИНИ А-Я С ЛУТЕИН :
Състав: 1 таблетка съдържа:
Витамини
400 µg Витамин А, 1500 µg Лутеин, 300 µg Биотин, 3,5 mg Витамин В1, 4,0 mg Витамин В2, 5,0 mg Витамин В6, 2,5 µg Витамин В12, 150 mg Витамин С, 5 µg Витамин D, 10 mg Витамин E, 400 µg Фолиева киселина, 20 µg Витамин K, 18 mg Ниацин, 12 mg Пантотенат.
Минерали/микроелементи
137 mg Калций, 56,3 mg Магнезий, 25 µg Хром, 2,1 mg Желязо, 100 µg Йод, 0,9 mg Мед, 20 µg Молибден, 105 mg Фосфор, 10 µg Селен, 5 mg Цинк.
ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ:
По 1 ДЕПО таблетка дневно за възрасни и юнощи по време на хранене с достатъчно течност.
=========================================================================================

Благодаря предварително :)
Поздрави

Здравейте!

По принцип две от съставките, които се повтарят и в двата препарата са в по-висока от дневната норма. Поради тази причина би било добре да приемате само единия от препаратите или, ако ги приемате едновременно не ги приемайте за повече от един месец.

Поздрави!
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Ники » 08 Фев 2012, 20:11

Добре,Благодаря ви за отговора д-р Тодева! : )
Ники

Мнениеот n0wayaway » 16 Фев 2012, 22:56

Здравейте д-р Тодева!

От известно време имам косопад. Препоръчаха ми шампоан на Ducray Anaphase, но докато се къпя с него ми падат около 200 косъма /на къпане/. Има ли възможност шампоанът да има обратен ефект ? Има ли вероятност шампоана Ревалид да подейства по същия начин? Косопадът при мен е предизвикан от термична и химична /боя, лак/ обработка и стрес предизвикан от това, че пада и не спира.

Благодаря предварително!
n0wayaway

Мнениеот Dr Violina Todeva » 17 Фев 2012, 15:27

n0wayaway написа:Здравейте д-р Тодева!

От известно време имам косопад. Препоръчаха ми шампоан на Ducray Anaphase, но докато се къпя с него ми падат около 200 косъма /на къпане/. Има ли възможност шампоанът да има обратен ефект ? Има ли вероятност шампоана Ревалид да подейства по същия начин? Косопадът при мен е предизвикан от термична и химична /боя, лак/ обработка и стрес предизвикан от това, че пада и не спира.

Благодаря предварително!

Здравейте!

Този засилен косопад не би трябвало да се дължи на употребата на шампоана. Най-вероятно косата Ви все още реагира с косопад след действието на увреждащия фактор.

Съветвам Ви за по-бързо възстановяване, освен шампоан да си вземете и капсули на Ревалид. Би могло да се използва и лосион за локално приложение.

Поздрави!
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот орхидея » 24 Фев 2012, 09:35

Здравейте,имам локален косопад на три места.Направих си всички изследвания и всичко е наред,казаха ми че е въз основа на силен стрес.Искам да попитам само мога ли да си боядисам косата или не е желателно.Благодаря ви предварително за отговора, забравих да кажа че си мажа петната с апликорт ф, купих си и серията на ревалид
орхидея

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с кожни и венерически болести