04 Апр 2012, 10:45
Margo написа:Здравейте, искам да попитам може ли да ми навреди инфекция от шарка ако съм бремена. Тъй като край мен има деца боледуващи от рубеола, а аз съм бременна в първите месеци. Има ли опасност за бебето, а за мен и каква?
19 Апр 2012, 16:12
23 Юни 2012, 13:32
25 Юни 2012, 09:01
02 Фев 2014, 00:37
southern_sun написа:Дъщеря ми вече е голяма и още не е карала шарка, това много ме притеснява. Докато беше малка ми казваха, че е по хубаво да кара тогава каквато и да е шарка защото по-леко се изкарва. Има ли родители, които са минали по тоя път?
23 Мар 2014, 16:38
23 Май 2014, 18:39
26 Май 2014, 13:57
BravaPersona написа:Здравейте, детето ми е на 4 години и в момента е болно от варицела. Интересува ме вашето мнение относно къпането. С голямото ми дете в Англия лекарите препоръчваха чести бани, във водата слагахме и едни трици които в Бг ги няма. Когато им казах че в Бг не препоръчват къпане се спогледаха и подсмихнаха подигравателно. В Италия племенницата ми също я къпеха по 3-4 пъти по препоръка на педиатрите като накрая обливаха със смрадлика. Сега чета че и в Гърция и Америките децата ги къпят често. Защо в България не дават да ги къпем? Като попитах педиатърката тя ми каза" Ами ако искаш иди в Гърция да ви прегледат", не знам защо го прие така лично въпроса ми.
17 Юли 2014, 22:23
20 Юли 2014, 12:52
vanylina написа:Здравейте!
След прекаран херпес зостер миналия месец,обривът все още ме сърби и е синкаво-сив на цвят.Мазах го с мастилото(забравих му името),ацикловир крем и ДжинДжира алба актив,при завяхване на пъпчиците сърбежа беше доста силен и по всяко време.Последно го мазах с ментов спирт,но от него нямаше ефект.
В момента продължавам да го мажа с ДжинДжира алба,пак си сърби,но не така силно и почти само вечер.
Въпросите ми са два:правилно ли е да го мажа с последното за сърбежа и това петно ще избледнее ли с времето.Поясен се води при мен обхваща кръста,половината бедро и малко на корема-никак не е малко и е доста грозно.Има ли друго средство с което мога да мажа за да не остава белег?
Блгодаря Ви!